Dolar 32,2092
%-0.2
Euro 35,0719
%-0.04
Altın 2.504,000
%1.53
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin işçilere müjdeler verdi

Başkan Şahin işçilere müjdeler verdi

16 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde tek bir taşeron işçisi dahi çalıştırmayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde geleneğini bozmayarak bu yılda “Ailem” dediği Menemen Belediyesi emekçileriyle el ele kol kola kortej yürüyüşünün en önünde yerini aldı. Karanfillerle karşıladığı Belediye çalışanlarına 1 Mayıs’ta müjdeler de veren Başkan Şahin, çalışma arkadaşlarını işçi şapkasıyla selamladı.

  • Ege Postası
  • 01.05.2015 - 14:09
 Başkan Şahin işçileri karanfille karşıladı
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Menemen’de bu yıl da büyük coşkuyla kutlandı. Menemen Belediyesi önünde toplanan 500 kadar Belediye çalışanının ellerinde Türk bayrakları ile katıldığı kortej yürüyüşü öncesinde Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye çalışanlarına karanfil dağıtarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günlerini kutladı.

 Menemen Belediyesi önünden başlatılarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar davul, zurna eşliğinde devam eden kortej yürüyüşüne; Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra Menemen Belediyesi çalışanları katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama töreni ise, Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız okundu.

 Başkan Şahin; “Menemenliler, Belediye Ailesi’ne saygı duyuyor”
1999 yılından bugüne Menemen’e yapılan her hizmette Belediye çalışanlarının emeği olduğunu ifade eden Başkan Şahin, “Biz bu gün aynı yönetimle, aynı çizgide devam ediyorsak biliniz ki; bugün burada olanıyla olmayanıyla yani emekli olan kardeşlerimizle birlikte başardık, birlikte çalıştık, bu ilçeye birlikte katkı koyduk. Bu ilçe de artık Menemen Belediye Ailesi’ne saygı duyuyor. Ben de sizlerle birlikte o saygının önünde onurla, gururla eğiliyorum” dedi.

Başkan Şahin işçilere selam durdu..!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kendisinden Menemen Belediyesi çalışanlarına müjde isteyen Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er’in beklentisini boşa çıkarmayan Başkan Tahir Şahin; ilk müjdesini Menemen Belediye Ailesine yeni katılan Belediye işçilerine vererek; “40 kişinin üzerinde sendikalı olmayan kardeşim var. Pazartesi gününden itibaren hepsi sendikalı” dedi.

Başkan Şahin Belediye işçilerine bir müjde daha vererek, “1999 yılında Belediye Başkanlığı görevine geldiğimde Belediye personelimizin hali içler acısı bir durumdaydı. İkramiyelerimiz 11 ay, maaşlar ise 8 ile 12 ay arasında geriden geliyordu. Allah’a çok şükür ki bugün o tip işlerle uğraşmıyoruz. 1999 yılında bugünkü parayla 10 milyon TL’nin üzerinde ikramiye borcumuz vardı. Dün akşam baktım, sadece 251 bin TL ikramiye borcumuz var. Pazartesi günü tüm ikramiyelerinizi ödüyorum. Hepinizin 1 Mayıs işçi, emek, dayanışma, kardeşlik, birlik bayramı kutlu olsun. Hepinizin önünde sevgi ve saygıyla eğiliyorum” dedi ve çalışma arkadaşlarını işçi şapkasıyla selamladı.

Başkan Şahin hükümete yüklendi

Konuşması sık sık “En Büyük Başkan Bizim Başkan”, “Yaşasın Onurlu Mücadelemiz”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganlarıyla bölünen Başkan Tahir Şahin; Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dün yapılan toplantıda 6 bin 417 karayolları işçisine kadro müjdesi vermesini de değerlendirerek; "Hükümet yetkililerine buradan sesleniyorum. Sizin bu ayak oyunlarınıza, tatlı su kurnazlığınıza hiçbir emekten yana katkı koyan kardeşim inanmaz, inanmayacaksınız da” dedi.

Başkan ŞAHİN; “Bir tane taşeron işçimiz varsa alnıma çivi çakın”

Kamuoyunda yer bulan “Taşeronu kaldırıyoruz”, “Taşeron 1000 kişiydi, 700’e düştü” gibi söylemleri de değerlendiren Başkan Tahir Şahin; “1999 yılından bu tarafa İzmir’de, hatta yanılmıyorsam Türkiye’de taşeron olmayan hiç bir Belediye yoktur. Taşeron işçiyi kaldıracağız diyenlere seslenmek istiyorum. Gelin Menemen’i görün, bir tane taşeron işçi varsa alnıma çivi çakın. Menemen bu, Menemen Belediye Ailesi budur. Onurumuzla çalışıyoruz, onurunuzla çalışıyorsunuz ve emeğinizin karşılığını alıyorsunuz. O onurumuzla çalışmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz ki; Taksim’deki, Sivas Madımak Oteli’ndeki katliamlar bir daha yaşanmasın. Gezi Olayları’ndaki Berkin Elvanlar bir daha öldürülmesin. Gazeteci yazarlarımız Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar bir daha katledilmesin. 1930’da yaşanan Kubilay Olayı’nda olduğu gibi Kubilaylar bir daha katledilmesin diye hep birlikte mücadele etmeliyiz” dedi. 


Salih Er; “Sizinle çalışmaktan onur, gurur duyuyorum”

1997 yılında Taksim’de 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan 500 bin emekçinin üzerine açılan ateş sonucunda 34 emekçinin katledildiği ve 136 emekçinin yaralandığını söyleyen Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er konuşmasında; “1977 1 Mayıs Taksim Katliamı, ‘Kanlı 1 Mayıs’ olarak ülkemiz tarihine geçti. İşçi sınıfı dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de ciddi bedeller ödeyerek, bugünkü var olan demokratik hakların bize bırakılmasında çok büyük önem ve rolü olmuştur. Ben onları sizlerin huzurunda bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

“Çağdaş bir toplum yaratmanın koşulları eğitim ve örgütlülükten geçer” sözlerine yer verdiği konuşmasını, emekçi dostu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür ederek tamamlayan Salih Er; “Menemen Belediye Başkanı olarak, 1 Mayıslarda göstermiş olduğunuz genel anlayış ve yapınızdaki mütevazılık konuşulmaktadır. Sizinle çalışmaktan onur, gurur duyuyorum. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın işçi sınıfı” diye konuştu.   
AKP hükümetinin 13 yıldır uyguladığı ekonomi politikaları ve taşeronlaşma sistemi ile zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul hale getirdiğini söyleyen Belediye-İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şubesi Menemen Temsilciliği üyesi Osman Aslan ise, AKP’nin işçiye verdiği değerin taşeronlaşma ve iş cinayetleri olduğunu Soma’da, Ermenek’te, asansör kazasında gördük. Bu karanlıktan, bu işçi katliamlarından kurtuluşun yolu, işçilerin, ezilenlerin birliğinden ve örgütlülüğünden geçiyor” dedi.

Konuşmaların ardından, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlama töreni için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan işçiler, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Şahin’i omuzlarına alan işçiler, el ele kola halaylar çekerek Menemen’de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü coşkuyla kutladılar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.