Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin, Yurtseverleri Menemen’e Davet Etti

Başkan Şahin, Yurtseverleri Menemen’e Davet Etti

zmir Menemen'de, 23 Aralık 1930'da şeriatçılar tarafından katledilen Devrim Şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey için anma töreni düzenlenecek. Devrim Şehitlerimiz Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in, yurtseverlerin yüreğinde bir simge olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yüreğinde vatan sevgisi olan tüm yurtseverleri bir kez daha Menemen’e davet etti.

  • Ege Postası
  • 21.12.2014 - 10:50
İZMİR- Devrim Şehitlerimiz Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Menemenli Bekçiler Hasan ve Şevki Bey, gericiler tarafından hunharca katledilişlerinin 84'üncü yıldönümünde, 23 Aralık Salı günü Menemen Yıldıztepe'de düzenlenecek törenle anılacak.  Anma töreni öncesinde, Menemen Belediyesi’nin geleneksel hale dönüştürdüğü  “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Saat 09.30'da Menemen'deki Tren Garı önünden hareket edecek kortej, Menemen Belediye Bandosu'nun marşları eşliğinde 1 km uzaklıktaki Yıldıztepe’ye kadar yürüyecek.

Ardından saat 10.30'da Yıldıztepe'deki törenlere geçilecek. Buradaki tören, Kubilay Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulup, saygı atışı yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayacak. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına yapılacak konuşmaların ardından, öğrencilerin şiir okuması ile tören devam edecek. Anıt Şeref Defteri’nin imzalanmasının ardından, Kubilay Ailesi ile hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Garnizon Şehitliği’nin gezilmesiyle Yıldıztepe'deki tören sona erecek.

ADD Genel Başkanı Menemen’de konuşacak…
Menemen Belediyesi tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerle Devrim Şehitlerimiz bir kez daha anılacak. Saat 12:45’de “Kubilay Olayı Tarihi Fotoğraf Sergisi” ziyarete açılacak. Bu yıl beşincisi düzenlenen “Kubilay’a Mektup Yarışması” Ödül Töreni ve ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ile Prof. Dr. Aygün Aybars’ın konuşmacı olarak katılacağı, moderatörlüğünü ADD Genel Sekreteri Öner Tanık’ın yapacağı “Devrim Işığına Katliam Gölgesi” adlı panel ile Kubilay'ı Anma Etkinlikleri son bulacak.

Başkan ŞAHİN, “Yurtseverleri ellerinde Türk Bayrakları ile Menemen’e bekliyoruz” 
Devrim Şehitlerimiz Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey’in, yurtseverlerin yüreğinde bir simge olduğunu söyleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, yüreğinde vatan sevgisi olan tüm yurtseverleri bir kez daha Menemen’e davet ederek; “Cumhuriyeti koruma ve yaşatma uğruna hayatlarına feda eden Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar; onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk Devrimlerini koruyan milyonlarca Cumhuriyet gençliği görev başındadır. 23 Aralık Salı günü, Laik Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucularını bir kez daha Menemen’de ağırlamaktan büyük onur duyacağız. Yüreğinde vatan sevgisi olan tüm yurtseverleri ellerinde Türk Bayrakları ile Menemen’e bekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, ülkemizin ve milletimizin birliğini korumak uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhları şâd olsun" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.