Dolar 32,3599
%-0.37
Euro 34,6824
%-0.36
Altın 2.395,520
%-1.12
Bist-100 10.157,00
%1.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Piriştina, iki yurtdışı etkinliğini iptal etti

Başkan Piriştina, iki yurtdışı etkinliğini iptal etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik kriz nedeniyle tasarruf amaçlı olarak Bakü ve Berlin’e yapılacak ziyaretleri iptal etmesi ve bir dizi tasarruf tedbirini yaşama geçirme kararı almasının ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da iki yurtdışı fuara katılma programını iptal etti. Başkan Levent Piriştina, kamu yatırım ve hizmetlerinin süreceğini ancak zorunlu olmayan, fedakarlık yapılabilecek yurtdışı fuarlarına katılım programlarını Türkiye’nin ekonomik durumu düzelinceye gerçekleştirmeyeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 15.08.2018 - 23:10

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da döviz kurundaki yükselmeyle başlayan ekonomik krizin ardından kamu kaynaklarının dikkatli kullanılması amacıyla yurtdışı fuar ve tanıtımlara katılma amaçlı iki gezinin iptaline karar verdi.

Kararla ilgili olarak Egepostası’na açıklama yapan Başkan Levent Piriştina, Eylül ayında Hollanda ve Brüksel ile Tokyo’daki önemli bir fuara katılma kararlarını iptal ettiklerini açıkladı.

ÜLKENİN DARBOĞAZA GİRDİĞİ BU ORTAMDA İKİ İŞİMİZİ İPTAL ETTİK

Planlanmış kamu yatırımlarının ve vatandaşlara verilen hizmetlerin süreceğini ancak zaruri olmayan ve/veya fedakarlık yapılabilecek yurtdışı etkinliklere katılma şeklindeki programların iptal edilmesi yönündeki kararın meclis üyelerince de kabul gördüğünü ve onaylandığını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina,“Normalde kamu hizmetleri ve yatırımlarının ötesinde yurtdışı fuarlara ve tanıtımlara da katılıyorduk. Ancak bu dönemde, yani ülkenin ekonomik anlamda darboğaza girdiği ortamda, iki işimizi iptal ettik. Eylül ayında Hollanda ve Brüksel ziyaretleri vardı dört gün sürecek olan. Bir de Buca Belediyesi olarak yine aynı ayın sonunda Tokyo’daki bir fuara katılacaktık. Çok da iyi hazırlanmıştık. Buca çıkarması yapacaktık. İkisini de iptal ettik” diye konuştu.

EKONOMİDE DÜZELME OLUR VE RAHAT NEFES ALIRSAK…

“Kamu yatırımlarımız sürüyor ancak zaruri olmayan ve/veya fedakarlık yapabileceğimiz bu tür fuar, tanıtım faaliyetlere iki ay ara verdik. Meclis üyesi arkadaşlarımız da çok anlayışlı davrandı. Bizimle aynı fikirde olduklarını belirttiler” diyen Başkan Piriştina, iki yurtdışı programın bugünkü kurla maliyetinin 300 bin liraya yakın olduğunu vurgulayarak,

“Bu ziyaretlerimizin bedeli yaklaşık olarak bugünkü kurla 250-300 bin TL’ye mal olacaktı. Yani vatandaşı doğrudan ilgilendirmeyen ve kamudaki hizmetleri aksatmayacak faaliyetlerimize ara vermiş olduk. Bunda fayda görüyoruz. Bu konuda zaten mesai arkadaşlarımız da aynı fikirde. Ben de uygulamayı bu yönde yapma kararı aldım. Ekonomide bir düzelme olur ve rahat nefes alırsak bu tür faaliyetlerimiz yine sürecek” temennisinde bulundu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE BAKÜ VE BERLİN ZİYARETLERİNİ İPTAL ETMİŞTİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan tasarruf tedbirleri başlıklı bir genelgeyle 4-7 Eylül tarihlerindeki Bakü ve 17-21 Eylül tarihleri arasındaki Berlin ziyaretleri iptal edilmişti. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf başlıklı genelgeyle kamu kaynaklarının dikkatli kullanılması uyarısında bulunulmuş, hizmet araçlarının hizmet dışında kullanılmaması istenmiş, hizmet alımı şekliyle çalıştırılan personele zorunluğu olmadığı sürece fazla mesai ücreti ödenmeme kararı da alınmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.