Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Piriştina’dan gençlere anlamlı uyarı

Başkan Piriştina’dan gençlere anlamlı uyarı

Buca Belediyesi, gençler arasında hızla artan uyuşturucu bağımlılığına karşı mücadele için 3000 öğrenciyi ‘Pembe Aslında Siyahtır’ adlı tiyatro oyunu ile buluşturdu. Tiyatro Balans grubu tarafından hazırlanan, aile büyüklerinin ilgisizliği ana teması ile bağımlılık sonrası kişi hayatının nasıl paramparça olduğunu örnekleri ile gösteren oyunu öğrenciler ile birlikte izleyen Başkan Piriştina, gençleri uyuşturucu tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı. Piriştina, “Size böyle tekliflerde bulunan birileri varsa lütfen bunu büyüklerinize söyleyin. Bunu onun da hayatını kurtarmak için yapın” dedi. Buca'da uyuşturucu bağımlılığına karşı tiyatrolu mücadele

  • Ege Postası
  • 14.02.2016 - 11:20
İZMİR - Bucalı gençler madde bağımlılığı konusunda tiyatro ile bilgilendirildi. Son dönemde hızla artan ve özellikle gençlerin hayatlarına mal olan uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelede konusunda harekete geçen Buca Belediyesi, ilçedeki lise çağındaki öğrencileri bilinçlendirmek için ‘Pembe Aslında Siyahtır’ adlı tiyatro oyunu ile buluşturdu.



Tiyatro Balans grubu tarafından sahnelenen "Pembe Aslında Siyahtır" adlı tiyatro gösterisi, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda 3 gün boyunca günde 4 seans olarak sahnelendi. Bağımlılık konusunda özellikle aile büyüklerinin ilgisizliği ana teması ile bağımlılık sonrası kişi hayatından kesitler sunan tiyatro oyunu ile ilçede 3000 öğrenci madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi. 



Tiyatro oyununu öğrencilerle birlikte izleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, gösteri sonunda oyuncuları performanslarından dolayı kutlarken öğrencilere, “Şu an içim çok rahat. Çünkü sizlerin pırıl pırıl yüzlerinize baktığımda bu ‘bir kez deneyin’ oyununa gelmeyeceğinizi gözlerinizde görüyorum. Sizi bu tuzağa düşürmeye çalışan ve bir kere deneyin diyenlerden birinci kural, uzaklaşacağız. Bir de onu lütfen birilerine söyleyin. Bunu onu ihbar etmek, ispiyonlamak için değil onun hayatını kurtarmak için yapın” sözleriyle uyarılarda bulundu. 
Tiyatronun sonunda konuşan Balans Tiyatrosu oyuncusu Sefa Zengin, gençliğe tozpembe olarak sunulan uyuşturucunun terörizm kadar tehlikeli olduğunu söyledi. Zengin, Başkan Piriştina’ya oyuna ev sahipliği yaptığı için tüm gençler ve aileler adına teşekkür etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.