Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Pekdaş muhtarlarla buluştu

Başkan Pekdaş muhtarlarla buluştu

Yerel seçimler öncesi “Konak’ta halkın belediyesini kuracağız” diyen Sema Pekdaş, Belediye Başkanı seçildikten sonra ilk adımı attı. Beş yıl boyunca birlikte çalışacağı 113 mahalle muhtarıyla bir araya gelen Başkan Pekdaş, birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışma sözü verdi. Konak’ı Konaklılarla birlikte yöneteceklerini belirten Pekdaş, muhtarların belediyenin gözü kulağı olacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 09:38
İZMİR- İzmir’in kalbi Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yeni dönemde görev yapacak mahalle muhtarıyla bir araya geldi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen buluşmaya 26’sı ilk kez seçilmiş, 113 mahalle muhtarı katıldı. Muhtarlarla tek tek tanışan ve yeni dönem için hayırlı olsun dileklerinde bulunan Başkan Pekdaş, beş yıl boyunca birlik, beraberlik ve uyum içinde çalışma sözü verdi. 113 mahallesiyle İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Konak’ta sorunların el birliğiyle çözüleceğini belirten Başkan Pekdaş, ilkini yaptıkları toplantıların süreçte devam edeceğini söyledi. Toplantılara belediye bürokratlarının da katılacağını dile getiren Pekdaş, böylelikle her muhtarın mahallesiyle ilgili sorunu doğrudan aktarabileceğini vurguladı.

İŞBİRLİĞİ ARTACAK
Mahalle muhtarlarının önemli sorumlulukları olduğuna dikkat çeken Pekdaş, Belediye hizmetlerinin muhtarlar aracılığı ile görünür kılındığını dile getirdi. Muhtarların belediyelerin adeta gözü kulağı olduğunu belirten Pekdaş şöyle konuştu:
“Sizlerin hizmetine ve uyum içinde çalışmaya çok değer veriyoruz. Birlikte çalışırsak sorunların çözümü için daha etkili, sonuç alıcı işler yaparız.  Sizlerin belediye ile olan işbirliğine çok önem veriyor ve değerli buluyoruz. Mahallenizdeki sıkıntılar nelerdir, mahallenizde şiddet gören kadın var mı, aç uyuyan çocuğumuz var m? Bütün bunları sizler bizlere ulaştıracaksınız ve çözüm üreteceğiz.”

KONUŞAN SEMTLER OLUŞTURULACAK
Konuşmasında sık sık katılımcı demokrasi vurgusu da yapan Pekdaş, ilçeyle ilgili önemli kararları almadan önce halka soracaklarını söyledi. Vatandaşın ekolojik, ekonomik, sosyal, kültürel, mekansal ve siyasal her türlü tartışmaya doğrudan katılmasını sağlayacak bir mekanizma oluşturacaklarını belirten Pekdaş, Konak’ı Konaklılarla birlikte yöneteceklerini dile getirdi. Her yurttaşın özgürce düşüncesini ifade edebildiği, geniş katılımlı semt meclisleri kuracaklarını da belirten Pekdaş, mahallelere yapılacak her türlü çalışmanın ve önceliklerin bu semt meclislerinde görüşüleceğini söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.