Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Oran'dan TV35 önemli açıklamalar: Çeşmelilerin Eko'suyum

Başkan Oran'dan TV35 önemli açıklamalar: Çeşmelilerin Eko'suyum

Göreve geldiği 9 ayda yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Başkan Oran yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

  • Ege Postası
  • 06.02.2020 - 09:17

EGEPOSTASI - TV35 ekranlarının konuğu olan Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Ekrem Oran, Çeşme’de turizm sezonunun sadece 3-4 ay sürdüğünü ancak düzenleyecekleri festivallerle ve açacakları yeni kültür sanat merkezinde yapılacak etkinliklerle Çeşme’nin kışın da tatil yapılan yer haline geleceğini söyledi.

Çeşme’nin pahalı olduğu ve sadece zenginlerin gidebildiği bir yer olduğu şeklindeki algıyı yıkmak için harekete geçtiklerini ve belediyeye ait kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet veren mekanlar açmaya başladıklarını belirten Başkan Oran, “Şu algıyı yıkacağız, Alaçatı paraçatı. Çeşme’ye gidilmez şeklindeki algıyı yıkacağız. Hayır. Çeşme’de her bütçeye uygun yer var. Sosyal belediyecilik yapan belediyemizin şirketlerinin işleteceği yerler olacak. Biz insanların bütçesine uygun şekilde, ama birinci kalite hizmeti onlarla buluşturacağız” dedi.

Oluşacak rant neden hemşehrilerimin olmasın'

Çeşme’deki acele kamulaştırma sıkıntısına dair önemli açıklamalarda  bulunan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, “Ne fiyatla ve ne şekilde alınaca? Eğer biz buraları turizme açıyorsak niçin o insanlar turizm yatırımcısıyla beraber turizme açılmasın burası. Burada turizme açarak büyük bir rant oluşacak. Peki bu rantı niçin benim yüzyıllardır bu topraklarını bekleyen hemşehrilerim sahip olmasın'” diye sordu.

Partili başkanım ama partizan başkan değilim

Başkan Oran, yaşanan süreçle ilgili Turizm Bakanı ile de görüştüğünü anlatarak, şu bilgileri verdi: “Çeşme’nin nazım imar planları var. Notları var. Dolayısıyla Çeşme’de daha büyük turizm yatırımları olsun derken biz burada beton yığınları ve imar yoğunluğu olsun istemiyoruz. Aslında turizm bölgesi ilan edildiğinde biz sevinçle karşıladık. Daha çok yatırım olmasını istiyoruz, daha çok istihdam yaratılır. Yataklarımız çoğalsın elbette. Buraya kadar herşeyi sevinçle karşıladık. Mayıs ayındaki ziyaretimizde de Turizm Bakanımız bu bölgede bir planlama düşündüğünü söyledi ve biz sevindik. Bunu söyledi ama biz acele kamulaştırmayla karşılaştık. Acele kamulaştırma yüzyıllardır ellerinde o topraklarını bekleyen insanlarımızın ellerinden mallarının ve mülkiyet haklarının alınması anlamına geliyor.

Turizm bakanımla cumartesi günü telefonla yine konuştum. Projeler falan dolaşıyor. Bu projelerin bakanlık projesi olmadığını, burada hiçbir şekilde bir kanal açmak gibi bir düşünceleri olmadığını bana kendisi söyledi. Ayrıca buranın planlamasında belediye ile istişare ederek hareket edeceğiz. Şu anda sadece alan çalışmaları yapılıyor ve kamulaştırma çalışmaları başladı dedi. Kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili kendisinden randevu talep ettim. Yakında gidip kendisine diyeceğim ki, buradaki mülkiyet haklarını koruyarak burada planlama yapalım. İnşallah olumlu olur. Her şey iletişim. Bunu sağlamak lazım. Ben partili belediye başkanıyım ama ben partizan belediye başkanı değilim. Sonuçta Turizm Bakanımızın söylediklerine inanmakla yükümlüyüm, devletin bakanı ben kanal açmıyacağım diyorsa açmayacaktır. Planlamada belediye ile beraber hareket edeceğim diyorsa muhakkak bizimle beraber çalışacaktır.”

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

İlk günden itibaren biz çalışmaya başladık. Alaçatı Ot Festivali’nin yapıldığı gün, ben mazbatasız olarak festivalin en önündeyim. Milyonları ağırladık festivalde. Çeşme denildiğinde ilk akla gelen nedi? Ilıca plajıdır. Biz dedik ki bu plajı 80’lerdeki gibi güzel ve doğal hale getirelim. Bütün şezlongları halkın kullanımına ve ücretsiz olarak açtık. Duşumuz, soyunma kabinimiz her şey ücretsiz. Büfelerimizi de belediyemize ait şirket tarafından işletiyoruz ve çok ekonomik fiyatlarla hizmet veriyoruz. Ilıca Plajı’nı pırıl pırıl hale getirdik, örnek bir plaj haline geldi. Şimdi çok sevinerek söylüyorum ki, plajımız büyük bir gazete tarafından Türkiye’nin bir numaralı halk plajı seçildi. Plaja bu yıl mavi bayrak çekme gururunu yaşayacağız yıllar sonra. Gerçekten Ilıca Plajı dünyanın en güzel plajı ve hak ettiği değeri gördü. Örnek olarak bunu yaptık. Şu şu plajları da yapın dedik, onları da Ilıca Plajı haline getireceğiz. Şimdi isimlerini söylemeyeyim, kontratlarını yapıyoruz tek tek. Ama Çeşme’de halka açık plajları çoğaltmak durumundayız.

Tekke Restauran’ı açtık

Çeşme sadece zenginlerin gittiği, gidebileceği psikolojisinden uzaklaştırmamız lazım insanları. Çünkü Çeşme’de her bütçeye uygun plaj da var, otel de var restaurant da var. Bununla ilgili olarak alternatifleri piyasa belirleyici olarak da açmak istiyoruz. Çeşme Meydanı’nda kahve açtık, günde 3 -4 bin kişiyi ağırladık. Tekke Plajı’nın yanındaki 30 yıldır kapalı olan binamızı Tekke Restaurant olarak açtık. Hep uygun fiyatlarla hizmet veriyoruz ki benim emeklim, işçim, öğretmenim gelsin orada rahat rahat ailesiyle güzel anlar geçirsin diye. Bu uygulamalı Alaçatı, Ildır, Germiyan’a da yayacağız.

Turizm yatırımcılarının 24 saat emrindeyim

Alaçatımız 1873’te belediyelik olmuş bir beldemizdir. Alaçatılıya rağmen, eski belediye kültürüne rağmen Alaçatı Belediyemizi kapattılar. Hiçbirimize sormadılar. Kapatıldı ve mahalle oldu. On bin nüfuslu bir mahalle. Ağustos ayında Alaçatı’yı kapsayan ve Germiyan’a kadar uzanan bölgeyi turizm gelişme alanı ilan ettiler. Ben belediye başkanı olarak benim görevim ilçemizdeki bütün turizm yatırımcılarına destek olmak. Ben Çeşme’deki bütün turizm yatırımcılarının yanında ve destekçisiyim. 24 saat onların emrindeyim. Fakat biz Çeşme’yi geliştirelim derken ilçemizin değerlerini ve doğasını da korumakla yükümlüyüz, bizim önceliğimiz bu.

Acele kamulaştırma mülkiyet haklarının alınması demek

Çeşme’nin nazım imar planları var. Notları var. Dolayısıyla Çeşme’de daha büyük turizm yatırımları olsun derken biz burada beton yığınları ve imar yoğunluğu olsun istemiyoruz. Aslında turizm bölgesi ilan edildiğinde biz sevinçle karşıladık. Daha çok yatırım olmasını istiyoruz, daha çok istihdam yaratılır. Yataklarımız çoğalsın elbette. Buraya kadar herşeyi sevinçle karşıladık. Mayıs ayındaki ziyaretimizde de Turizm Bakanımız bu bölgede bir planlama düşündüğünü söyledi ve biz sevindik. Bunu söyledi ama biz acele kamulaştırmayla karşılaştık. Acele kamulaştırma yüzyıllardır ellerinde o topraklarını bekleyen insanlarımızın ellerinden mallarının ve mülkiyet haklarının alınması anlamına geliyor.

Oluşacak rant neden hemşehrilerimin olmasın

Ne fiyatla ve ne şekilde alınaca? Eğer biz buraları turizme açıyorsak niçin o insanlar turizm yatırımcısıyla beraber turizme açılmasın burası. Burada turizme açarak büyük bir rant oluşacak. Peki bu rantı niçin benim yüzyıllardır bu topraklarını bekleyen hemşehrilerim sahip olmasın' Adamın toprağını istimlak edeceğiz ondan sonra da başka tahsisatlar açacağız. Burada mülkiyet haklarının korunması taraftarıyım. Buranın turizme açılmasına karşı değilim ve destekçisiyim. Yoğunluk, imar yoğunluğu olmaması şartıyla. Ama bir taraftan da vatandaşlarımın mülkiyet haklarının korunması için gerekli mücadeleyi vereceğimin de şimdiden bilinmesini istiyorum.

Devletin bakanı kanal açmayacağım diyorsa açmayacaktır ve…

Turizm bakanımla cumartesi günü telefonla yine konuştum. Projeler falan dolaşıyor. Bu projelerin bakanlık projesi olmadığını, burada hiçbir şekilde bir kanal açmak gibi bir düşünceleri olmadığını bana kendisi söyledi. Ayrıca buranın planlamasında belediye ile istişare ederek hareket edeceğiz. Şu anda sadece alan çalışmaları yapılıyor ve kamulaştırma çalışmaları başladı dedi. Kamulaştırma çalışmalarıyla ilgili kendisinden randevu talep ettim. Yakında gidip kendisine diyeceğim ki, buradaki mülkiyet haklarını koruyarak burada planlama yapalım. İnşallah olumlu olur. Her şey iletişim. Bunu sağlamak lazım. Ben partili belediye başkanıyım ama ben partizan belediye başkanı değilim. Sonuçta Turizm Bakanımızın söylediklerine inanmakla yükümlüyüm, devletin bakanı ben kanal açmıyacağım diyorsa açmayacaktır. Planlamada belediye ile beraber hareket edeceğim diyorsa muhakkak bizimle beraber çalışacaktır.

Alaçatı Belediyesi Hizmet Binasını yeniden açtık

2014 yılında kapatılan Alaçatı Belediyesi’nin binasını ben Alaçatı’ya ve Alaçatılılara iade-i itibar yaparak açtım. Tüm birimleriyle Alaçatı Belediyemizin hizmet binası şu anda faal olarak çalışıyor. Bu bizim sözümüzdü. Alaçatı Belediyesi Hizmet binamız şu anda açık.

Çeşme Belediyesi Hizmet Binamız için harekete geçtik

Şu andaki Çeşme Belediyesi hizmet binamız iptidai şartlarda. Birçok sıkıntılı durumları var. Biz Çakabey Kültür Merkezi denilen altında süpermarket olan binanın üst katı bizim, altı maalesef kat karşılığı ihale edilerek bir şirkete verilmiş. Şirket burayı haziran ayında satmış. Buranın belli bir bedeli var. Satış bedeli var. Biz de dedik ki burası belediye hizmet binası olmalı. Bir de kayıtlara baktık 5 binliklerde burası belediye hizmet alanı olarak görünüyor. Fakat 1/1000’liklerde ticaret ve kültür merkezine çevrilmiş. Üst ölçekli planlara uyulması gerektiğinden hareket ederek 1/1000’liklerde de burayı belediye hizmet alanı ilan ettik. Büyükşehir meclisinden de geçti. Şimdi burayı alan üçüncü şahıslarla görüşmelerimiz başlayacak. Gelin kardeşim bize burayı satın diyeceğiz. Ben satmayacağım denirse de istimlak yoluyla Çeşme’ye yakışacak, 30 yılına hizmet edecek, iki katlı merkezi bir yerde yeni bir hizmet binasını açacağız.

Çeşme Kültür Sanat Merkezi’ni açacağız

Biz Avrupa’da çok yaygın, binalara yeni fonksiyon yükleme. Bir tane daha yeni fonksiyon yükleyeceğimiz, Ilıca’da yine bir süpermarketin üzerinde bir yerimiz var. 2 bin küsur metrekare zemine oturan, 3 boş katımız var. Biz burayı Çeşme Sanat Merkezi yapacağız. Çok amaçlı bir salon yapacağız, 550 kişilik olacak. Çeşme’de kışın da hayat olacak. Çeşme’de opera, konser, bale, tiyatro kışın da olacak. Hatta çok amaçlı salonumuzda 800 kişi olan kapalı butik otelimiz var. Burası kongre salonu da olacak. Çeşme kongre turizmiyle de olacak. Ilıca’da muhteşem bir kültür sanat merkezinin müjdesini verelim.

Belediye polikliniği açacağız

İlçemizde sağlık alanında sıkıntılarımız var. Alper Çizgekanat Devlet Hastanemiz var. Allah yapandan da yaptırandan da razı olsun. Fakat yeterli m? Değil. 43 bin nüfusa göre hizmet alıyor Çeşme. Ama biz yazın bir milyonun üstünde nüfusa sahibiz. Çok eksikleri var. Ne yapalım diye düşündük. Belediye polikliniğini de açacağız. Benim vatandaşım artık fizik tedavi için Urla’ya gitmeyecek, kardiyoloji için İzmir’e gelmek zorunda kalmayacak. Çok ünlü bir tıp fakültesiyle işbirliği içinde termal suların içinde fizik tedavi yapılabilecek şekilde açıyoruz.

Ilıca Plajı’nı birinci yapan aslında doğallıydı. 30-40 yıl önceki aynı natürel yer. Havlunu kap da gel dedik, bunu sağladık. Örnek bir plaj oldu. Bu örneği de biz Çeşme’de çoğaltmak istiyoruz.

Çeşmelilerin Eko’suyum

Ben on sene meclis üyeliği ve beş sene parti başkanlığı yaptım. Bana herkes bizim Eko dedi. Kampanyamızda da bunu kullandık. Onların Ekosu olmaya devam ediyorum. İyi günlerinde kötü günlerinde hastalıklarında sağlıklarında onların yanındayım. Kopmadım kopamam zaten. ben onların içinden gelmiş, onların Eko’suyum. Çeşmelilere hizmet etmek, benim aşık olduğum kente, aşkımı tanıdığım kentte hizmet etmek benim için büyük bir gurur, onur.

Festivallerimiz önemli

1986 yılında gönüllü rehber olarak başladım Çeşme Festivali’nde. Sanatçı Lara Fabian vardı. Bir tek Ahmet San’ın yanında çalıştım. Festivalin genel koordinatörlüğüne kadar gönüllü olarak çalıştım. Ben buradan festivalleri yaşatan eski belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Çeşme’ye bir marka kazandırdılar. Ama buna sahip çıkılmadı. Ben 25 sene sonra gene o eski heyecanla Çeşme Festivali’ni Eylül ayının ikinci yarısında yaptım. On binleri ağırladım. Çeşme Belediyesi ilk kez bir baleye ev sahipliği yaptı. Zorba oynandı. Hüsnü Şenlendirici, Yeni Türkü vardı. Mutfak atölyeleri vardı. Dans atölyeleri vardı. Gerçekten güzel bir iletişim oldu. 2020 festivalinin teması ise Balkanlar olacak. Yine aynı tarihte yapacağız. 9-12 Nisan’da da Alaçatı Ot Festivali’ni yapacağız. İsim hakkını buradan müjdeleyeyim, dün Çeşme Belediyesi’nin isim hakkı haline geldi. Artık Alaçatı Ot Festivali bizim belediyemizin kendi markası oldu. Bu sene yine milyonları bekliyoruz.

Çeşme’ye gidilmez, Alaçatı paraçatı algısını yıkacağız

Tekke Restaurantımız her gün kapalı gişe çalışıyor. Şu algıyı yıkacağız, Alaçatı paraçatı. Çeşme’ye gidilmez şeklindeki algıyı yıkacağız. Hayır. Çeşme’de her bütçeye uygun yer var. Sosyal belediyecilik yapan belediyemizin şirketlerinin işleteceği yerler olacak. Biz insanların bütçesine uygun şekilde, ama birinci kalite hizmeti onlarla buluşturacağız.

Çeşmelinin malını kimseye kaptırmam

Acele kamulaştırma nedeniyle Çeşmelilerin malını ham yaptırmam demiştim. Ben Çeşme’nin belediye başkanıyım. Ben Çeşmelinin çıkarını savunmakla yükümlüyüm, bunun için seçildim. Çeşmelinin çıkarlarını korurum, ham yaptırmam. Malını kimseye kaptırmam.

Gürültü kirliliğinin önüne geçeceğiz

Ilıca’daki belediye polikliniğini ivedilikle açacağız. Bununla ilgili de Sağlık Bakanlığımızdan gerekli izinlerle ilgili başvurular yapıldı. Biz çevre koruma şube müdürlüğümüzü kurduk. Yoktu. Deniz kirliliği, inşaat molozlara, su kirliliği, gürültü kirliliği konularına bakacağız. Gürültü kirliliği ile ilgili özellikle Alaçatı’da sıkıntı var. Büyük ses yayınlarını denetleyeceğiz. İki çevre mühendisi ve zabıtası aldık, hazırız. Çevre bakanlığına da ses kontrolünün yetki devri için başvurduk. Gürültü kirliliğini de bu şekilde önüne geçeceğiz. Eğlence ve dinlence dengesi olacak. İki tarafı da mağdur etmeyeceğiz. Otellerimiz var ama mekanlarımız da var. Burası bir turizm kenti. Bundan da ödün vermeyeceğiz. Bu hassas dengeyi muhakkak sağlayacağız.

Tarihi hamamı belediyemiz işletecek ve…

Çeşme’nin tarihi bir kervansarayı var. Kanuni Sultan Süleyman tarafından yapılmış. İki kere depremle yıkılmış ve restore edilmiş. Kanuni burayı yaptığında Ey Pargalı burayı yaptım ama sen de bir hamam yap demiş. Çeşme Belediye Hamamı olarak bilinen ama aslında Pargalı İbrahim’in Çeşmelilere hediye olarak yaptırdığı bir hamamız var. Restorasyonu bitmişti ama kapalıydı, SİT kurulundan oturma belgesini aldık. Şimdi bu hamamı Çeşme Belediyesi Osmanlı hamamı olarak işletecek. Gelin hamamları yapacağız burada.

Otopark sorununu da çözeceğiz

Bir milyon vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Otopark sıkıntımız var. Kapalı Pazar yeri sıkıntımız da var. Bununla ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüşüyoruz. Çeşme Stadı’nın belediyeye devri ve belediyece buraya yapılacak bir kapalı Pazar yeri ve altındaki otoparkla, biz aslında Çeşme’nin otopark sorununun çözümünü ortaya koyduk. Bakanlığın olurunu bekliyoruz.

Altyapı, bahçe çöpü, hafriyat sorunlarımızı çözüyoruz

Altyapıda sıkıntılarımız var. Sokak hayvanlarıyla ilgili sıkıntılarımız var. Bir de bahçe çöpleri ve molozlarla ilgili sıkıntı var. Çeşme’nin hafriyat döküm yeri yoktu biz geldiğimizde. Büyükşehirimizle bu temasları kurduk ve artık Çeşme’nin ruhsatlı bir hafriyat döküm sahası var. Hafriyatçılarımızın başka yerlere dökmesine müsamaha göstermeyeceğiz. Bahçe çöpleri sorununu da büyükşehir belediyemizle çözdük. Bu çöpleri kıyıp gübre haline getiren üç adet makine aldık. Şu anda bahçe çöplerimiz sıkı şekilde toplanıyor ve organik gübre haline geliyor. Altyapıyla ilgili büyükşehirimizin büyük bir projesi var. Su, temiz su hatlarımız değişiyor. Bu sene 320 km kazıyor İZSU. Kanalizasyonla ilgili altyapı yatırımımız ivedi, bununla ilgili planlamayı büyükşehir yapıyor.

Sokak hayvanları polikliniği açacağız

Sokak hayvanları evet bir sıkıntı. Fakat ben bir hayvan severim. Kendime ait işyerimizde 3 adet sokak hayvanımız var. Ilıca’da belediyemize ait dükkanlardan bir tanesinde önümüzdeki haftalarda Çeşme Belediyesi Sokak Hayvanları Polikliniği açacağız. Barınağımız var. Barınağımızın kapasitesini de arttırmamız lazım. Binin üzerinde kısırlaştırma yaptık. Yetmez. İnanılmaz derecede sokak hayvanımız var. Bu hizmetimizi arttıracağız. Ovacık bölgesindeki koyun ağıllarına gidip hayvanları telef ediyorlarmış, bununla ilgili bakanlıkla görüştük. Bunları yakalayıp bir an evvel barınağa almaya çalışacağız. Hızlı şekilde çalışıyoruz. Bir şekilde vahşileşmiş 12 hayvandan bahsediliyor. Hayvan yetiştiricilerimiz rahat uyuyacak.

Çeşme’yi muhakkak  bir sanayi sitesiyle buluşturacağız

EMITT Fuarı’nda güzel bir ödül aldık. Standımız birinci oldu. Hak ettiğimiz ödülü aldık. Fuarlara katılmaya devam edeceğiz. Turizmcimizin ve esnafımızın devamlı yanında olacağız. Çeşme esnafının sanayi sitesi sorununu biliyoruz. Sanayi siteleri evlerin içinde kaldı. İlçemize bu dönemde muhakkak bir sanayi sitesiyle Çeşme’yi buluşturacağız.

412 konutluk projemiz var

Çeşme’de toplu konut problemimiz de var. İlçede kiralarımız çok yüksek. Çalışan memur ve yöneticilerimizle işçilerimizle ilgili 412 konutluk projemiz var. Projemizin kademe kademe ilerliyoruz. Yakında müjdesini vereceğiz. Reisdere bölgesinde, tek katlı konutlar olacak.

Her cebe uygun yer var

Fahiş fiyatı kabul etmiyorum. Bizde her bütçeye uygun yer var. Bu algıyı belediyeye ait yerlerimizle de yıkacağız. Çok lüks yerlerde yemek veren yerler var, ama karnını doyurmak isteyenler için de uygun fiyatlı belediye yerleri ve esnaf yerleri var. Hem konaklama için hem restaurantlar için her cebe uygun işletmelerimiz var.

Sezonu uzatacağız

Fuarlara katılıyoruz. Çeşme turizm kenti. Bütün geçimimiz turizmden. Bu sezonu uzatmak için çabalıyoruz. Sezon okullar açıldığında kapanan bir sezona sıkışmış durumda. Festivaller ve kültür sanat etkinlikleriyle uzatmaya çalışıyoruz. Bu yıl Kasım ortasına kadar güzel işler oldu. Alaçatı Ot Festivali ile sezonu açacağız. Nisan ve Ekim arasında sezonumuzu yayıyoruz. Daha ileri tarihlerde kültür termal ve kongre turizmi de yapacağız.

3 masal evi açıyoruz

Atamızın büyük eseri Nutuk’u karnesini getiren her Çeşmeli öğrencimize hediye ettik. Çok dersler var içinden çıkarılacak. Biz de turizm ile ilgili ara eleman sıkıntımız var. Bununla ilgili de çocuklarımızla birleştirerek bir proje yaptık. Büyükşehir başkanımız Tunç Soyer’in projesi aslında. Biz bunu Çeşme’de uyguladık. Çeşme’de en az oy aldığımız yerde başladık. Reisdere ve Germiyan’da 3 adet masal evi açıyoruz. 3-6 yaş arası çocuklara masal anlatılırken annelerine de meslek eğitim kursu vereceğiz. House keeping ve ara eleman yetiştirecek kurslar açacağız. Kadınlarımız ev ekonomisine destek olacak. Çeşmeli 85 yürekli kadının açtığı Çeşme Üretici Kadın Kooperatifi çok başarılı. Kimi yiyecek, kimi el sanatları üretiyor. Bu kooperatiflerimizi de çoğaltacağız.

Endemik ürünlerimizi de koruyacağız

Altı balıkçı kooperatifi var. Ama tarım ürünleri kooperatifi yok. Endemik ürünlerimiz var. Sakız enginarımız, yeril domates, Çeşme limonu, anason, beyaz soğanımız var. Ata tohumları kaybolmak üzere. Birinci Çeşme Tohum Takas Şenliği’ni yaptık. Üretim Çiftliğini kuruyoruz. Tohum ve fidanları üreticilerimize dağıtacağız. Sakız koyununun da üretimini yapacağız. 40 yıl sonra belediyeye ait sakız ağaçlarından ürün aldık. Zeytin ağaçlarından da zeytinyağı elde ettik. Bunları misafirlerimizi ağırlarken onlara ikram ediyoruz. Hediye ediyoruz.

Kadın dayanışma merkezi açıyoruz

Kadın dayanışma merkezi açıyoruz. Bir uzman psikolog, bir sosyolog aldık işe. Bir ay içinde açılmış olacak. Kadınlara yönelik şiddete izin vermeyeceğiz. Şiddet gören kadınlarımıza psikolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Herkes başvurabilir, ücretsiz hizmet verilecek.

Kültür sanat merkezi büyük hareketlilik getirecek

Çeşme Kültür ve Sanat Merkezi kışın da ilçeyi harekete geçirecek. Kapalı tiyatro salonumuz yok. Yeni yapacağımız salonda iki cep sineması, 550 kişilik salon olacak. Kışın da opera, senfoni, opera ve bale gösterimleri olacak. On yıldır kapalı olan binamızda olacak. Bir buçuk yıl sürebilir. Ilıca kışın boş ve karanlık. Büyük bir hareket getirecek.

Telefonum 25 yıldır aynı numara, herkes ulaşabilir

Çeşme’de biz herşeyi acil olarak görüyoruz. Günde 17 saat çalışıyorum. Çeşmelilerin devamlı emrindeyiz. Her yere anında müdahale ediyorum. On birden önce belediyeye gitmiyorum, halkın içindeyim. 25 yıldır telefonum aynı numara, herkes ulaşabilir. Bana oy atan ya da atmayana ayrım yapmıyoruz. A, B, C partili, şuralı buralı diye ayırmıyoruz. Burada yaşayan herkes benim ailem. Onlara çok daha iyi bir Çeşme vaat ediyorum. En büyük istek iş.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.