Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Koştu'dan önemli açıklamalar ve Büyükşehir'den özel istek!

Başkan Koştu'dan önemli açıklamalar ve Büyükşehir'den özel istek!

TV 35 Ana Haber Bültenine konuk olan AK Partili Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, ilçede pandemi sürecinde yaptıklarını anlattı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ihale tarihini açıkladığı Bergama Antik Selinos Kanalı Restorasyon ve Islahı Projesi başta olmak üzere devam eden projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Koştu 'gözden ırak olan gönülden Büyükşehir Belediyesi'nden pozitif ayrımcılık istedi...

  • Ege Postası
  • 19.06.2020 - 09:12

EGEPOSTASI - Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Selinos Kanalı projesinin ihale tarihinin 9 Temmuz olarak açıkladığını belirterek, bu proje ve devam eden önemli projelerle Bergama’nın çehresinin önümüzdeki süreçte tamamen değişeceğini, yeni istihdam olanaklarının yaratılacağı ve bir çekim merkezi haline geleceğini söyledi.

TURİZMİN GELECEĞİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Hakan Koştu, “Biz restorasyon çalışmalarına birçok alanda başladık. Oldukça büyük bir proje. Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük desteği, 22 Şubat’ta Bergama ziyareti olmuştu biliyorsunuz, sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin de birçok defa bölgeye gelerek üzerinde durduğu bir proje. Bu projeyi uzun hazırlık döneminden sonra artık hayata geçiriyoruz. Ülkemiz İzmir’imiz ve bölgemiz için hayırlısı olsun diliyoruz. Sayın Bakanımız iki gün önce kentimizdeydi. Bu konuda önemli bir müjdeyi de buradan vermiş oldu. 9 Temmuz’da ihale tarihini açıkladı. Yaklaşık 50 milyonluk bir proje. Daha da büyüyebilir bu proje. İlçemizin geleceğine, turizmine, tarihe büyük katkı sağlayacak önemli bir proje” diye konuştu

BÜYÜKŞEHİR'DEN POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden pozitif yönden ayrımcılık beklediklerini de belirten Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, bu talebini, “Biz metropole uzağız. Gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor herhalde. Destek konusunda pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Bergama gibi bir şehirde büyükşehir belediyesinden. Burası tarihin yaşadığı bir şehir. Burada yapacak çok işimiz var. Bizler seçimler bittikten sonra hizmet etmeliyiz. Biz rakip kurumlar değiliz. İşbirliği içinde olmamız gereken kurumlarız. Büyükşehir belediyesinden böyle nadide bir ilçeye pozitif ayrımcılık yapılarak, parti gözetmeksizin, bir belediye başkanıyız, Tunç Soyer de belediye başkanı. Birbirimize rakip değiliz. Hizmet konusunda yarış içindeyiz. Halkımıza hizmet etmek durumundayız, daha çok destek bekliyoruz” sözleriyle dile getirdi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: Bergama Selinos başta olmak üzere kalkınmaya devam ediyor. Tarım, orman anlamında, sanayi ve ticaret her konuda yeniden yapılanma içerisinde. Bergama UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde İzmir’in iki nadide ilçesinden biri. İki ilçe var biliyorsunuz, biri Selçuk Efes diğeri de Bergama. Bergama tarihin nefes aldığı bir kent. Bu kentin yenilenmesi için birçok projemiz vardı. Antik Selinos Kanalı bunlardan sadece bir tanesi. Ve en önemlisi diyebiliriz. Bu belki de Bergama’nın gelecekteki turizm planlarında lokomotif olacak bir proje.

YAKLAŞIK 50 MİLYONLUK PROJE

Biz restorasyon çalışmalarına birçok alanda başladık. Oldukça büyük bir proje. Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük desteği, 22 Şubat’ta Bergama ziyareti olmuştu biliyorsunuz, sayın Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin de birçok defa bölgeye gelerek üzerinde durduğu bir proje. Bu projeyi uzun hazırlık döneminden sonra artık hayata geçiriyoruz. Ülkemiz İzmir’imiz ve bölgemiz için hayırlısı olsun diliyoruz. Sayın Bakanımız iki gün önce kentimizdeydi. Bu konuda önemli bir müjdeyi de buradan vermiş oldu. 9 Temmuz’da ihale tarihini açıkladı. Yaklaşık 50 milyonluk bir proje. Daha da büyüyebilir bu proje. İlçemizin geleceğine, turizmine, tarihe büyük katkı sağlayacak önemli bir proje. Bu konuda bir kez daha il başkanımız sayın Kerem Ali Sürekli’ye de teşekkür etmek istiyorum. Sayın vekillerimize destekleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Bergama yeniden tarihteki eski şaşalı günlerine kavuşacak. Tarihi yaşatacağız ve şehri yeniden imar ediyoruz. Bergama İzmir’in parlayan bir yıldızı olacak.

ÇABUK ADAPTE OLDUK VE...

Salgın süreci bizim ve dünya için zor bir süreçti. Belediyeler olarak çabuk adapte olduk. Cumhurbaşkanımızın, İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımızın yayınlamış oldukları genelgeler doğrultusunda kaymakamlık ve belediye ve millet işbirliği içerisinde Bergama’da bu süreci çok doğru şekilde yönettik. Vaka sayımız oldukça az seyretti. Bir ay önce de hastanemizdeki vaka sayısını bitirerek sağlıklı günlere kavuştuk. Bundan sonra bu hastalık geri dönmeyecek diyemeyiz. Şu anda dışarıda biraz rehavet görüyoruz. Tedbirleri elden bırakmayalım lütfen. Sizin alacağınız tedbir hepsinden önemli.

TÜM İMKAN VE KAYNAKLARIMIZI HALKIN SAĞLIĞI İÇİN KULLANDI

Tüm imkan ve kaynaklarımızı bu süreçte toplum sağlığı için harcadık. Ekiplerimiz gece gündüz hizmetlerini sürdürdü. 1544 km. 134 mahallesiyle en büyük ilçe. Her mahalle ve köye biz ulaştık. Zabıta, sağlık, emniyet ekiplerimiz ve kaymakamlık birimleri uyum içinde çalıştı. Bu süreçte projelerimiz açısından dersimize de çalıştık. Yapacağımız işlerden geri durmadık. Şu anda Bergama’da haziran ayı içerisinde birçok inşai faaliyet başladı. Bunlardan birisi doğalgaz. Bergama için çok önemli. Biz 2020 yılını çevre yılı olarak ilan ettik ilçemizde. Doğalgazın ilçemize ulaşmış olması bizim için çok önemli. 50 km’lik bir hedef koymuştuk. Bu hedefi düşürmedik pandemiye karşın, bilakis 80 km’ye çıkardık. 2021’de de devam edecek olan süreçte inşallah bu süreci tamamlamış olacağız. Yine TOKİ sosyal konutlarımız bu pandemi süreci içerisinde TOKİ ihalesini 27 Nisan’da yapmıştı. İhale sonuçlandı. Şu anda inşaat faaliyetleri başlıyor. Bu da Bergamalı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Yine çevre yolu inşaatımız başladı. Bergama’nın içinden transit geçen araçlar şu anda seyrediyor, bu da trafik güvenliğini olumsuz etkiliyor. Çevre yolu inşaatının başlaması da bizim için çok önemliydi. Bunun da inşaatı başladı.

PROJELERDE SON DURUM

Yine Bergama için çok önemli olan bir projeden bahsetmek istiyorum. Şehir merkezinde stadyumun olduğu yerde bir Millet Bahçesi projemiz var. Bu projede de Mart ayı başında alanın mülkiyetini belediye üzerine aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonunda Bergama’da misafirlerimizi  ağırlayacağımız, otoparkı olan, içinde birçok sosyal donatı alanlarının olduğu yeşil bir meydana Bergama kavuşacak. Bunun da projelendirme çalışmaları başladı, hayata geçiriyoruz. Bergamalıların rahatça bisiklet sürüp vaktini geçirebileceği önemli bir alan.

TARIM OSB AÇIKLAMALARI

Bergama aynı zamanda önemli bir tarım ve orman şehri. Sayın bakanımızın destekleriyle tarıma dayalı bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması çalışmaları da var. Şu anda fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Katma değerli ürünler getirecek önemli bir proje. Yine serbest bölge projemiz var. Binlerce kişiye istihdam sağlayacak önemli bir proje. Fizibilite çalışmaları tamamlandı. Bergama’yı güzel günler bekliyor. Organize bölgemiz hareketlendi, yatırımcılar gelmeye başladı. Teşvikte öncelikliyiz.

BÜYÜKŞEHİR'DEN POZİTİF AYRIMCILIK BEKLİYORUZ

Biz metropole uzağız. Gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor herhalde. Destek konusunda pozitif ayrımcılık bekliyoruz. Bergama gibi bir şehirde büyükşehir belediyesinden. Burası tarihin yaşadığı bir şehir. Burada yapacak çok işimiz var. Bizler seçimler bittikten sonra hizmet etmeliyiz. Biz rakip kurumlar değiliz. İşbirliği içinde olmamız gereken kurumlarız. Büyükşehir belediyesinden böyle nadide bir ilçeye pozitif ayrımcılık yapılarak, parti gözetmeksizin, bir belediye başkanıyız, Tunç Soyer de belediye başkanı. Birbirimize rakip değiliz. Hizmet konusunda yarış içindeyiz. Halkımıza hizmet etmek durumundayız, daha çok destek bekliyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.