Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Koştu'dan TV35'e özel açıklamalar: 2020 yılı Bergama için yatırım yılı olacak

Başkan Koştu'dan TV35'e özel açıklamalar: 2020 yılı Bergama için yatırım yılı olacak

TV 35’te yayınlanan Hayata Yeniden Başla programına katılan Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, 2020 yılının Bergama için yatırım yılı olacağı sözünü verdi. Başkan Koştu'dan TV35'e özel açıklamalar

  • Ege Postası
  • 20.12.2019 - 10:53

EGEPOSTASI-Programda göreve geldiği günden bu yana yaptıkları ve geliştirdikleri projeleri tek tek anlatan Bergama Belediye Başkanı AK Partili Hakan Koştu, Ankara ile sürekli temas halinde olarak ilçenin sorun ve projelerini mevzuat ve finansmanını sağlamak için büyük uğraş verdiğini söyledi.

Başkan Koştu,Geldiğim günden bu yana Ankara ile bağlantımı hiç koparmadım. Bergama’da yapılacak çok iş var. Önem sırasına göre bunları sıralamaya koymamız gerekiyordu. 31 Mart’tan sonra her ay bazen iki üç kez Ankara’ya gittim. Sekiz bakan ve bakan yardımcıları ile müdür yardımcıları ile konuştum. Sorunların çözülmesi, mevzuatının bitirilmesi ve finansmanı için bizzat kendim uğraştım” diye konuştu.

Partisinin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da ilçenin sorun ve ihtiyaçlarına yönelik hazırladığı bir dosyayı sunduğunu kaydeden Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu,Geçen ay sayın Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı ileten bir dosya ilettim. Merkezi hükümetin çözebileceği sorunları da ilettim. O da dosyamızı alıp inceledi, uzun uzun dinledi. İnşallah kısa süre sonra kendisini de Bergama’da ağırlayacağız bir program dahilinde. 2020 yılı yatırım yılı olacak. Birçoğunun hazırlığı tamam. Mevzuatı ve finansmanını hazırladık. 2020 yılında yatırımlar başlayacak. Herkesi Bergama’yı ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Vatandaşlardan olumlu geri dönüş ve teşekkürler alıyoruz. Belediye başkanına ulaşamamaktan sıkıntılı olan vatandaşın şikayetini sona erdirdik. Pazartesi öğlene kadar kapım açıktır. Herkes randevusuz gelip bana derdini anlatabilir. Orada değilsem de  biz onların ayağına gidiyoruz müdürlerimizle. Onların derdini dinleyip sohbet ediyoruz. Birçok sorunu yerinde çözebiliyoruz. Orta vadede yapılacak işleri tespit ediyoruz. Vatandaş bundan aşırı memnun. Biz bu memnuniyeti daha da arttıracağız. Hiç kimse Bergama’da biz belediye başkanına ulaşamadık demeyecek.

Ankara ile sürekli temas halindeyim

Geldiğim günden bu yana Ankara ile bağlantımı hiç koparmadım. Bergama’da yapılacak çok iş var. Önem sırasına göre bunları sıralamaya koymamız gerekiyordu. 31 Mart’tan sonra her ay bazen iki üç kez Ankara’ya gittim. Sekiz bakan ve bakan yardımcıları ile müdür yardımcıları ile konuştum. Sorunların çözülmesi, mevzuatının bitirilmesi ve finansmanı için bizzat kendim uğraştım. Geçen ay sayın Cumhurbaşkanımıza sorunlarımızı ileten bir dosya ilettim. Merkezi hükümetin çözebileceği sorunları da ilettim. O da dosyamızı alıp inceledi, uzun uzun dinledi. İnşallah kısa süre sonra kendisini de Bergama’da ağırlayacağız bir program dahilinde.

Jeotermal ve doğalgaz için çalışmalarımız sürüyor

9 ayda, doğalgazdan başladık. Enerji Bakanımız ile bir araya geldik. Doğalgaz konusundaki yatırımların hızlandırılmasını istedik. Doğalgaz geldi ama henüz yaygınlaşmadı. Bazı eksikleri ilettik. Botaş ve İzmir Gaz’ın yapması gerekenlere dair. 2020-2021 yılında inşallah bitireceğiz. Jeotermal ile ilgili bir çalışmamız da vardı. Bakandan yardım istedik. Kapasitemiz geliştirilemedi. On yılda yapılan bir fizibilite çabası yoktu. Sayın bakandan destek istedik, MTA’dan yetkililer geldi. İnşallah bu konuda da ilerleyeceğiz. Fizibiliteleri güncelliyoruz şu anda.

Akropolü yeniden ayağa kaldıracağız

Turizm Bergama’da hak ettiği yerde değil. Dünyanın en değerli kentlerinden biri Bergama. UNESCO dünya Mirası listesine girmiş bir kentiz. Büyük bir medeniyet merkeziyiz. Tarihi buluntusu Ege’de en zengin kent. Akropol’ün eteğinden akan dere tarihi bir panoramaya sahip. Değerli bir dere yatağı. Sıradan bir yer değil. Bu kapsamlı bir iş aynı zamanda. Hem maliyet hem mevzuat açısından. Çünkü birinci derece SİT alanı. DSİ yetkilileriyle görüştük. Tarım Bakanımız ile de görüştük. Ayağa kaldırılıp turizme açılması gereken önemli bir mekan. Projelerimizi tamamladık. Ankara’da projemizin sunumunu yaptık. 2020 yılında mevzuatı tamamlarsak çok büyük bir değeri Bergama’ya kazandırmış olacağız.

Bergama dünyaya açılan kapı olacak

Bergama çıkmaz sokak olarak anılırdı. Hükümetimizin yaptığı çalışmalar ile İzmir ve İstanbul otoyolu da yakınımızdan geçiyor. Kuzey Ege otoyolu hizmete açılması, Bergama’nın İzmir’e ulaşımını çok kısalttı. İZBAN yakında Bergama’ya uzayacak. Bergama cazip bir hale gelecek. Çandarlı Limanı projesi de var. Dünyaya açılan kapı olacak. Biz de bu gelişmeler açısından yatırımcıya Bergama’yı açacağız.

Serbest bölge Bergama’da da açılacak

Gaziemir ESBAŞ yatırım kararı aldı. Tüm izinler alında. Sayın Nihat Zeybekçi’nin büyük katkısı oldu. Bölgedeki istihdam sorununu çözecek önemli bir konu. Eskiden çıkmaz sokak denilirdi şimdi her yol Bergama’ya açılıyor diyoruz. Bergama’ya gelecek herkes.

Yeni sosyal hizmet merkezi açılacak

Sosyal hizmet merkezimiz yoktu. Dosyalar hep İzmir merkeze gidiyordu. Bu da mağduriyetleri arttırıp zaman ve iş kaybı yaratıyordu. İlçemize yeni bir merkez açılacak. Hızlı bir hizmet sunulacak vatandaşa.

Eski stadyum alanını Millet Bahçesi yaptık

Bergama’nın en merakla beklediği konu şehir merkezindeki stadyum konusu. Miadını doldurmuş. Burayı Millet Bahçesi olarak değerlendirme kararı aldık. Halk çok memnun oldu. Biz bu projeyle üç sorunu halletmiş olacağız. Trafik, otopark ve meydan problemini çözmüş olacağız. Maçlarımız için belediyemizin başka bir stadı var, orada yapılacak.

Cumhuriyet Meydanı’nı yenileyeceğiz

Cumhuriyet Meydanı uzun yıllar önce yapıldı. Meydan artık eskidi. Görünüm ve kullanım açısından. Burayı güzelleştireceğimize halkımıza söz verdik. İsmi hariç her şeyi değişecek. Modern bir meydana dönüşecek. Su sesini dinleyebileceği, herkesin güzel vakit geçireceği bir park haline dönüştüreceğiz.

Zeytin Park Projemiz güzel olacak

Vakıf zeytinliği de kentin merkezinde kalmış geniş bir alan. Sadece zeytinlik. İçinde asırlık ağaçlar var. Geceleri karanlık ve güvensiz olduğu için kimsenin yanından geçemediği bir yer olmuş. Burasıyla ilgili proje geliştirdik. Asırlık zeytinlerimizi koruyarak bir zeytin park projesi geliştirdik. 9 ay boyunca üzerinde çalıştık. Vakıflarla geçici kiralama sözleşmesi yaptık. Uzun süreli kiralamaya da gideceğiz. Zeytin ağaçlarının gölgesinde oturup dinleneceği çok güzel bir alan olacak.

Büyükbaş hayvancılık ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız

Sayın bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sayın Bekir Pakdemirli bölgemizin tarım ve hayvancılıktaki liderliğini biliyor. Bu alan 500 bin metrekare idi, proje büyüdü 3 milyon 500 bin metrekareye ulaştı. Büyük baş hayvancılık üzerine ihtisas organize sanayi bölgesini Bergama’ya inşallah kazandırıyoruz. Yem fabrikasından çiftçi eğitim merkezine kadar birçok tesis olacak. İstihdam sağlayacak. Bergamalı hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize sunmaktan mutluluk duyacağız. Yem bitkisi üreten çiftçilerimize de yarayacak.

Bergama’da işsizlik diye bir sorun kalmayacak

İzmir-Çandarlı otoyolu önemli. İzmir’den gelenler Bergama’ya hızlı gelebilecek, turizm hareketliliği bu yatırımla daha da artacak. Bu ulaşım avantajı bize yararlı olacak. İZBAN’ın gelmesi de önemli. Serbest bölge çalışması olgunluğa erişti. 2020 yılında yatırıma başlayacağına eminim. Serbest bölgenin Gaziemir’deki büyüklüğünü biliyorsunuz, daha büyük olacak. Bergama’da işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Bölgeye de büyük ticari hareketlilik getirecek. Serbest bölge Bergama için çok önemli.

Çandarlı Limanı dünyanın ilk 10 limanı arasına girecek

Çandarlı Limanı projesi hükümet projesi. İzmir Alsancak limanı yükü artık kaldırmıyor. Yeni bir limana ihtiyaç vardı. 40 yıldır düşünülen bir proje. Hükümetimiz cesurca gitti. 2014 yılında temelleri atıldı projenin. Üst yapısı da inşallah yakında ihaleye çıkar. Bir dünya projesidir bu. Dünyanın ilk on limanı arasına girecek. Bu da bölgemiz için çok önemli.

Enerjimizi kendimiz üreteceğiz

Güneş enerjisi santrali önemli. bölgemiz temiz enerji üssü. Rüzgar ve güneş enerji santrallerimiz var. Temiz ve çevreci enerjiyi üretmek önemli. kendi enerjimizi üretmek istedik. Belediyeye de gelir getirici bir proje. Her ay ödediğimiz yüklü faturalar var. 2020 yılında gerçekleştireceğiz bu projeyi de. Arkadaşlarımız hummalı bir şekilde çalışıyor.

İmarda hızlı, eksiksiz ve kaliteli hizmet verilecek

İmarla ilgili büyük sorunlar var. Vatandaşlardan gelen en büyük sıkıntı ve talep buydu. İmar biriminin mantalitesini değiştirdik. Bölgemiz tarihi bölge. Hassas olmak gerekiyor. İmar birimiyle ilgili çeşitli eğitimler aldırdık. Artık bugün git yarın gel işi istemiyoruz. Vatandaş gelip talebine hızla yanıt bulmalı. Hizmetlerin hızlı, eksiksiz ve kaliteli verilmesi önemli. bir numarataj almak için bile günlerce beklemiş vatandaşlar yıllarca. İmarda kimse bir sorun yaşamayacak.

Çevre yolu yapılacak

Bergama’da ulaşımla ilgili farklı sorunlar var. Çevre yolu çalışması yarım kalmıştı. Otogar kavşağına yoğunlaşıldı. Maddi ve hukuki sıkıntılar oluştu. Ulaştırma bakanımız ile görüştük. Çevre yolu 2020 yılında yapılacak. İhalesi yapıldı. Şu anda kullanılan Adnan Menderes Bulvarı yoğun tır ve kamyon trafiğine sahip, orası da rahatlayacak.

Kamyonlar artık arkadan dolaşacak

Kozak yaylamız çok önemli. Güzel bir havza. Taş, tomruk kamyonları Bergama’nın içine direkt giriyor. Ulaştırma bakanlığımız bir proje geliştirdi, son onay verildikten sonra yatırım planına alınacak. Kozak yolu projesiyle bu araçlar Bergama’nın etrafından dolaşacak. Bu projenin de takipçisiyiz.

Gençlere kültür merkezi, halı saha

Gençlerimizi önemsiyoruz. Bergama’da bir gençlik merkezimiz yoktu. Yapılması için yazışmaları yaptık Gençlik ve Spor Bakanlığı ile. Belediye bünyesinde gençlere spor müdürlüğü kurduk. Tüm branşlarda özellikle gençlerin, çocukların sporla içli dışlı olmaları için bu müdürlük çatısı altında tüm branşları birleştirdik. Bize gelen her talebi de değerlendiriyoruz. Halı saha projemiz de var. 116 mahallemiz dışarıda. O bölgelerde halı sahalar planlıyoruz.

Buzhane ve soğuk hava depoları yenilenecek

Buzhane ve soğuk hava deposu günün şartlarını maalesef karşılamıyordu. Belki 50 yıllık tesislerdi. Hijyenik değildi, aşırı enerji harcıyordu. Önümüzdeki 2020 yılı içinde  projelendirmeyi tamamlayacağız. Bunları kaldıracağız, yeni projelerle yenilerini yapacağız.

İşçi de işveren de mutlu oldu

İşveren ve işçileri buluşturuyoruz. Ticaret odası, İş Kur ve belediyemizin üçlü protokolüyle böyle bir şey yapmak istedik. İşçi de işveren de mutlu oldu.

Belediyespor küllerinden yeniden doğdu

Bergama Belediyespor 3. Ligden düşmüş, dağılmış takımdı. Takımı yeniden kurduk. Genel kurulu yapıldı, yönetimi oluşturuldu. Küllerinden doğdu diyebiliriz. Bu yıl oynadığı 13 maçın 11’ini mağlup olarak kapattı. Şampiyonluk ipini bu sene Bergamaspor yüklenecektir. Taraftarımıza da teşekkür ederiz. Her maçta tüm desteklerini verdiler. Çocuklarımıza ara tatillerini değerlendirmek için proje geliştirdik. Yüzme bilmeyen çocuk kalmasın istiyoruz. Her branşta çocuklara ve gençlere hizmet vereceğiz.

Yaşlı ve yalnızlar unutulmadı

Bergama’daki aş evi eski bir gelenek. İhtiyaç sahiplerine ulaşmak için büyük gayret gösteriyoruz. Yaşlı ve yalnız yaşayan büyüklerimiz de var. Onların hizmetini karşılamak bizim en büyük görevimiz. Ekiplerimiz her gün o evlere gidip ihtiyaçlarını tespit edip gideriyor. Temizlikten ihtiyaç malzemelerine kadar her ihtiyacı gidermeye çalışıyoruz.

50 dakikada 50 organ bağışı

50 dakikada 50 organ bağışı organizasyonunu gerçekleştirerek farkındalığı arttırmak istedik. Benim için güzel bir gündü, duygu yüklü bir andı. Kültür merkezinde de birçok faaliyetleri yapıyoruz. Orada birçok tiyatro gösterilerimiz oluyor. Etkin bir şekilde her günü dolu dolu geçirmeye gayret ediyoruz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.