Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu ve Başkan Şengül aynı dertten muzdarip

Başkan Kocaoğlu ve Başkan Şengül aynı dertten muzdarip

CHP, MHP ve İYİ Parti’den sonra AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e dosya sunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu önemli bir şey değil. Takip edilmesi gereken işler var. O kadar. Hepinizin bildiği onay bekleyen işler. Parayla pulla alakası yok” dedi. Aydın Şengül, “Dosyayı aldım. Hükümetimize düşen, yapılması gereken neyse birebir takipçisi olacağım” şeklinde karşılık verdi. İki başkan arasında karşılıklı dosya alışverişi

  • Ege Postası
  • 08.03.2018 - 12:16

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  İzmir’in geciken sorunlarıyla ilgili hazırladığı ve önce MHP, İYİ Parti ile CHP il başkanlarına sunduğu dosyayı bugün sabah saatlerinde buluştuğu AK Parti İzmir İl Başkanı Ayldın Şengül’e de verdi. Aydın Şengül de partisinin 7 ilçe belediye başkanının sorunlarına ilişkin hazırladığı dosyayı sundu.

Karşılıklı dosya sunumunun olduğu görüşmede İZBAN’daki artı para uygulamasında yaşanan sıkıntılar, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı Ulaşım Master Planı’na girmeyen hükümetin hazırladığı Körfez Geçiş Projesi gibi sorunlar ele alındı.

AK Parti İzmir İl Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Körfez Geçiş Projesi başta olmak üzere yatırımlara karşı sürekli dava açan odalar ve sivil toplum kuruluşları konusunda aynı sıkıntıyı yaşadıkları konusunda birleşti.

AYDIN ŞENGÜL: KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİNİ MASTER PLANINDA GÖREMEDİK

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Körfez Geçiş Projesi’nin Ulaşım Master Planı’nda neden yer almadığını sordu, “Körfez geçişiyle ilgili projeler hazırlanmış durumda. Onunla ilgili kamuoyunda dava açmış. Büyükşehirin taslak ulaşım master planında körfez geçişini göremedik. Herhalde taslak olduğundan dolayı. Dava açanları da arka planda incelediğinizde belli bir organizasyonun olduğunu görüyoruz. Bu da bizi rahatsız ediyor. Odalar stk’lar adı altında sadece belli yatırımları engellemek adına bir yapı oluştuğunu görüyoruz. İzmir’in payı neyse onu yapıyor hükümet. Çevre yolları otoyolları havalimanları bölünmüş yolları yaptığımız gibi bu da acil. Bu konuda acil ve net desteğinizi bekliyorum” diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU: AYNI DERTTEN MUZDARİBİZ

Bunun üzerine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aydın Şengül’e,  “Her fırsatta tüp geçitten yana olduğumuzu söylüyorum. Başkan söylese bu iş hallolurmuş gibi. Tam tersi. Bizim Kültürpark projemizde hiçbir şey yok. Katı atık aynı şekilde. Aynı dertten muzdaribiz” şeklinde karşılık verdi.

ŞENGÜL, AK PARTİLİ BELEDİYELERİ SORDU, AZİZ KOCAOĞLU YANITLADI

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partisine bağlı 7 ilçede altyapı ve yol çalışmaları başta olmak üzere sıkıntı yaşandığını belirtince, devreye giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Sadece AK Partili değil tüm belediyelerin şikayeti. Alt yapı problemli bir iş. en çok sıkıntı çeken Bayındır. Niy? Bayındır'da yüklenici firma da enteresan olumsuz çıktı. Siz zaten bu işleri biliyorsunuz. Hem il başkanlığı hem parlamenter deneyiminiz var hem de şehir plancısı. ihale mevzuatında düşük fiyatlıya veriyorsunuz. İşin ehlini bulmak zor. Buradaki esas şey bunların yapılmadığı konusu. Geriye dönüşünün olmadığı konusu. Müteahhitin kontrol yapması. altyapı zaten başlı başına bir problem. İzmir'in altyapısını yeniden yapmak düştü bana. Çok şanslıyım. İZSU da bu konuda başarılı çalışmalar yaptı arıtmalarda şeyde. Altyapıya girip sokakları paramparça edip milleti memnun etmek kolay iş değil. Ama su gelecekse TEDAŞ’ta düğmeye bastığında elektrik doğalgaz gelirse, doğalgaz şirketinin bugünkü değerinden daha fazla bize yüklediği yük. Yola giriyorsunuz. Evlerimizin cephesi on metre yok. Altı yedi metrelik evler var. Girişleri yapıyorsunuz. O sokağı sıfırdan yapmanız lazım. Ama yaşayacaksak doğalgaz gelecekse su akacaksa elektrik gelecekse TEDAŞ da Telekom da doğalgaz da belediye de çalışacak. Ama doğrusu bir an evvel bitirmek. Bizim şansımız yaver gitti. Gümrük pompadan gazi bulvarından Basmane’ye sıkıntımız vardı, evsel atığın tamamını atamıyorduk. Bir müteahhite denk geldi. 3.5 ay öngördük. 65 günde teslim etti. Allah razı olsun. Sıkıntı çekmeden bitti. Elimde imkan olsa belki yüzde beş pahalı veririm o adama veririm. Ne ben işkence sıkıntı çekerim. Ne belediye başkanım çeker. En önemlisi hemşehrilerimiz çekmez” şeklinde bilgi verdi.

ŞENGÜL YANITI TATMİN EDİCİ BULMADI VE NEDEN 7 İLÇEDE YOĞUNLAŞIYOR DİYE SORDU

Başkan Kocaoğlu’nun bu yanıtı üzerine AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kazı ve çalışmaların en fazla AK Partili 7 ilçede yoğunlaşmasının dikkat çekici olduğunu söyledi: “Sayın başkan doğru söylüyor. İzmir'de 30 belediye var. Kazıların en çok hangi belediyelerde yoğunlaştığını, CHP'li belediyelerde de aynı sıkıntı vardır, ama buradaki yaklaşım tarzı algı da önemli. 7 tanede böyle bir yoğunluk varsa sıkıntı olur. Öyle olmadığına inanıyorum. Belediyelerimizin yaşadığı küçük çaplı sıkıntılar var.” Bunun üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu, “En kısa zamanda hallederiz” dedi.

ŞENGÜL: YENİLE YENİLE YENMESİNİ ÖĞRENECEĞİZ

Gazetecilerin Şengül’e Aziz Kocaoğlu’nu karşınızda rakip olarak görmek ister misiniz'’ sorusu yöneltmesi üzerine konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Rus Çarı Petro’nun sözünü örnek vererek,

“Rus çarı Petro’nun sözü ‘Yenile yenile yenmesini öğreneceğiz’ diye. Memnuniyetle tekrar aday göstermek isteriz. Sayın başkanımızın aday olup olmayacağını bilmiyoruz. Bazen olacağını bazen olmayacağını söylüyor. netleştikten sonra konuşuruz” dedi. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu esprili bir dille, “Burada yenilmek diye birşey yok. Yarışıyoruz” diye araya girdi.

ŞENGÜL: KAMUOYUNUN GÜNDEMİNDE İZBAN İLE İLGİLİ SIKINTI VAR

Karşılıklı görüşmede İZBAN’daki artı para uygulaması da gündeme geldi. AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, “Kamuoyu gündeminde olan izban ile ilgili sıkıntı var. 10 lira 60 kuruş. Basit bir çözüm anlamında. Kartlar 6 lira. Arada dört lira farkı var. Biz öğrenciyken bazen o bileti alacak durumumuz olmadı. O günleri yaşadık. Geçen süre içerisinde öyle öğrenciler kalmamıştır belki. O anda eksik olur olamayabilir. Son durağa kadar gidip 4 lira borçlansa, nasılsa kartını atma şansı yok” diye konuyu gündeme getirdi.

KOCAOĞLU: MEVZUAT AÇISINDAN BUNU YAPAMAYIZ

Şengül’ün bu önerisi üzerine Başkan Aziz Kocaoğlu, “Altı lira kart. Beş lira borçlanacak. Mevzuat açısından bunu yapamayız dediler. Dedim ki ben Aziz Kocaoğlu olarak taahhüt ediyorum. Kaç tane adam çıkacak bir lira fazla verecek. Şu kadar adam çıktı beş kere, ben vereyim bu parayı” dedi.

ŞENGÜL, ‘BELEDİYE KAR DEĞİL HİZMET MAKAMI’ DEYİNCE…

Araya giren Aydın Şengül, belediyelerin kar değil hizmet makamı olduğunu söyleyince bu kez Aziz Kocaoğlu, “Zarar etmek ayrı subvanse etmek ayrı şey. Sayıştayta ödenmeyen paranın hesabını vermek ayrı. Yoksa ben seve seve kaç tane bir lira için kartını değiştirecek hemşehrimiz varsa ben hazırım. Onu da tartıştık masada” diye konuştu.

AZİZ KOCAOĞLU: NASIL YOĞURT YEDİĞİNİZİ BİLİYORUZ

Görüşmenin başında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kendisine randevu veren ve kabul eden AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’e iyi dilek ve temennilerini iletti:

“Başarılı hizmetler yapacağınıza inanıyoruz. Nasıl yoğurt yediğinizi de biliyoruz. Bu arada ben her seçim arefesinde biliyorsunuz tüm ilçelerimizi dolaşıyoruz. Bugün emanetçi olduğumuz büyükşehir belediye başkanına bağlı salonların mekanların tüm partilerin emrinde olduğunu her zaman kullanabileceğinizi ifade etmek istiyorum.”

KOCAOĞLU: ÖNEMLİ BİR ŞEY DEĞİL, TAKİP EDİLMESİ GEREKEN İŞLER VAR, PARAYLA PULLA ALAKASI YOK

İzmir’in onay bekleyen projeleriyle ilgili dosyayı sunarken, “Sizin olmadığınız gün CHP İYİ Parti MHP il başkanlığını ziyaret ettim. Randevu verdiniz. Bu önemli birşey değil. Takip edilmesi gereken işler var. O kadar. Hepinizin bildiği onay bekleyen işler. Parayla pulla alakası yok” ifadelerini kullandı.

ŞENGÜL: YAPILMASI GEREKEN NEYSE BİREBİR TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Dosyayı alan ve partisinin 7 ilçe belediyesinin sıkıntı ve talepleriyle ilgili hazırladığı dosyayı sunan AK Parti İzmir İl Başkanı Şengül, “Dosyayı aldım. Hükümetimize düşen, yapılması gereken neyse birebir takipçisi olacağım. Yerelde iktidar sizsiniz. 7 ilçe belediyemiz var. Bazı sıkıntı ve talepleri var. Onlarla ilgili hazırlık yaptım. Size ileteceğim. İlgilenirseniz teşekkür ediyorum. Hemen çalışacağım. Bilgi de vereceğim” dedi.

ŞENGÜL: 2007’DEKİ AYDIN ŞENGÜL İLE ŞU ANDAKİ FARKLI, BİRAZ YAŞLANDIK

AK Parti İzmir İl Başkanı ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek konuşmasına başladı ve, “Daha önce beraber çalıştık. Birbirimizi yakınen tanıyoruz. Beraber. İnşallah bundan sonra İzmir adına geçmişte beraber çok şeyler yaptık. Söz konusu İzmir olduğunda İzmir yararına projeler olduğunda tabi ki beraber hareket edeceğiz. Makam ve mevkilerin geçici olduğunu, bu makamlarda bulunduğumuz sürece çatışmadan uzak, samimi bir şekilde İzmir adına neler yapacaksak yapmaya çalışacağız. 2007’deki Aydın Şengül ile şu andaki farklı. Biraz daha yaşlandık biraz daha tecrübe kazandık” diye konuştu.

ŞENGÜL VE KOCAOĞLU ARASINDA KARŞILIKLI ESPRİLER

‘Biraz yaşlandık, biraz daha tecrübe kazandık’ diyen Aydın Şengül’e hitap eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yaşlanan ben tecrübe kazanan sen. Benden başka yaşlı siyasetçi kalmadı. İdare ediyoruz” dedi. Bunun üzerine söz alan AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, esprili bir dil kullanarak, “Emekliliği düşünmediğinize göre kendinizi genç hissediyorsunuz. Birisi sizi kızdırmazsa ben kızdırmaya hazırım. Sorun yok” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.