Dolar 32,3300
%0.25
Euro 35,0433
%-0.22
Altın 2.280,490
%0.13
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu, şantiyelerdeki çalışmaları inceledi

Başkan Kocaoğlu, şantiyelerdeki çalışmaları inceledi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, devam etmekte olan yatırımları yerinde görmek için şantiye ziyaretleri gerçekleştirdi. Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canbek, Fen İşleri Daire Başkanı Fazıl Ölçer ve teknik bürokratlarla birlikte Buca Hasanağa Bahçesi, Yahya Kemal Caddesi, Buca- Yeşildere bağlantı yolu (Uçanyol), Gürçeşme ile Yeşildere Caddesi'ni bağlayacak Gürçeşme Taşıt Üstgeçidi, Ülkü Sineması Altgeçidi ve Hilal Aktarma İstasyonu çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Kocaoğlu, yüklenici firma temsilcileri ve belediye kontrolörleri ile de görüşerek yaşanan sıkıntılar konusunda bilgi aldı.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 01:21
 İZMİR- İlk olarak Buca Hasanağa Bahçesi'ndeki düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, buradaki çalışmaları yürüten yükleniciye, geciken işlerin hızlandırılması ve bahçenin yeni yüzüyle en kısa sürede vatandaşın hizmetine alınması talimatını verdi. 2003 yılında bahçeyi çevreleyen duvarları yıkarak yeşil dokunun ilçeyle bütünleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında, toplam 96 dönümlük alanda kauçuk koşu yolları, basket sahaları, tenis kordu, kaykay pisti ve çocuk oyun alanları oluşturuyor.

 YAHYA KEMAL BEYATLI CADDESİ'NİN YÜZDE 65'İ BİTTİ

 Hasanağa Bahçesi'nin ardından Buca'daki Yahya Kemal Beyatlı Caddesi'ne geçen Başkan Aziz Kocaoğlu, caddeyi genişleterek bölünmüş yol niteliğinde “4 şeritli” hale getirme çalışmalarını inceledi. Yüzde 65 oranında tamamlanan ve Buca'nın ulaşımını rahatlatacak akslardan birisi olan yolun sonbaharda hizmete gireceği bildirildi.

 BUCA- YEŞİLDERE BAĞLANTISI RAHATLATACAK

 Şantiye turu sırasında, Buca-Yeşildere bağlantı yolu olan ve halk arasında 'Uçanyol' diye adlandırılan yatırıma özel bir yer ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yeni güzergahın Buca ulaşımına nefes aldıracağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ne 'viyadük' ile bağlanarak, Buca üzerinden Otogar'a bağlantı sağlayacak 'ekspres' güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarını hızlı tempoda sürdürüyor. İnşaat çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlanan proje kapsamında, Menderes Caddesi'ndeki 4 ayaklı viyadük tamamlanırken, Yeşildere kısmındaki 6 ayağın imalatları ile ayak üzerine prefabrik kirişlerin yerleştirme işlemi sürüyor. Geçtiğimiz kasım ayında temeli atılan, 16 milyon 395 bin TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon TL'yi aşan maliyetle yaşama geçirilen bu dev yatırımın Eylül ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.

     GÜRÇEŞME'YE YENİ KARAYOLU GEÇİDİ

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Uçanyol'dan sonraki şantiye durağı, Gürçeşme Caddesi ile Yeşildere Caddesi arasını birbirine bağlayacak olan karayolu üst geçidi oldu. Çalışmaların yapıldığı bölgede proje hakkında detaylı incelemeler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na, 4 ayaklı ve 666 metrekare ölçülerindeki geçidin yüzde 50 oranında tamamlandığı ve300 metre uzunluğundaki üstgeçidin sonbaharda tamamlanmasının hedeflendiği bilgisi verildi. Büyükşehir Belediyesi, Ülkü Sineması bölgesine önündeki 35 metrelik yaya altgeçidi çalışmalarındaki yapım işlerini de tamamladı. Altgeçitteki çevre düzenlemesinin bitirilmesinin ardından, geçit vatandaşların kullanımına açılacağı duyuruldu.

     HİLAL İSTASYONU, YOLCULUĞU KISALTACAK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ziyaret ettiği şantiye alanlarından birisi de 'Hilal Aktarma İstasyonu' oldu. Büyükşehir Belediyesi, Hilal Aktarma İstasyonu ile İZBAN ve Metro yolcularına ikinci bir aktarma istasyonu rahatlığı yaşatacak. Bu sayede yolculuk süresi kısalacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Hilal'e yapacağı aktarma istasyonu, raylı sistemde önemli rahatlama sağlayacak. Hilal Banliyö İstasyonu'nun da Halkapınar gibi aktarma işlevi göreceği yeni düzenleme sonrasında, Üçyol yönünden metro ile gelen yolcular İZBAN'la Menderes yönüne aktarma yapabilmek için Alsancak'a girmek zorunda kalkmayacak. Menderes yönünden gelen yolcular da aynı şekilde Alsancak'a girmeden Hilal Aktarma İstasyonu'nu kullanarak metroya aktarma yaparak Üçyol yönüne gidebilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yarım günlük şantiye turu sırasında Kahramanlar'a yapılan karayolu altgeçidi çalışmalarını da denetledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.