Dolar 32,3638
%0.14
Euro 34,9517
%-0.32
Altın 2.326,250
%0.25
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı stat açıklaması

Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı stat açıklaması

Ankara’da 2 gün temaslarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı, kent için 30 bin kişilik stat talebini ilettiğini söyledi. Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Şahin’in ‘Ulukent’ önerisini de değerlendirdi. Başkan Kocaoğlu'ndan çarpıcı stat açıklaması

  • Ege Postası
  • 05.02.2016 - 21:20
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yerel bir televizyon kanalının haber bültenine konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

"BAŞKAN KOCAOĞLU BAŞKENT'TEN MUTLU DÖNDÜ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Başkan Kocaoğlu Karşıyaka ve Göztepe’deki yeni projelere yargı freni gelmesiyle yeniden alevlenen ve kentin kanayan yarası haline gelen stat tartışmalarına ilişkin mesajlar verdi.

ANKARA'DAN 30 BİNLİK STAT TALEBİ
Ankara’da Spor Bakanlığı bürokratı Dursun Türkbey’le yaptığı görüşmeyi anlatan Başkan Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’nın yerine 30 bin kişilik stat yapılması konusunda öneride bulunmuştu. Teknik olarak bu alana 30 bin kişilik stat yapılması mümkün değil… Ama UEFA standartlarında kapasitenin çok yüksek olmadığı bir stat yapılması gerekiyor. Bu ihtiyacı dile getirdik” dedi.

"STAT YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ"
Kentteki stat sorunu süreci hakkında detaylı da bir açıklama yapan Kocaoğlu, “Ben ne kulüp, ne etnik köken ne de inanç ayırmıyorum. Herkese aynı nazardan bakıyorum. 12 senedir bunu ifade edemediysem bana yazıklar olsun. Statlarla ilgili tespit yaptık, şehircilik açısından yerlerinin uygun olmadığını söyledik. Mahkeme de bizi doğruladı. Bir vekil ‘Mahkemeyi geri çeksin’ diyor. Üstelik hukukçu olduğunu da söylüyor. Davayı geriye çekmek mümkündür ama kararı verilmiş bir dava geri çekilemez. Eğer Büyükşehir Belediye Başkanı Karşıyaka, Göztepe, Alsancak statlarını istemiyor olsa Göztepe için 1400, Karşıyaka için 2700, Alsancak için 4 bin küsur metrekare yer verir miyd? Yargı prosedürden dolayı bozdu. Biz stat yapılmasına karşı değiliz. Eğer ‘Bu stadı yapacağız’ diyorlarsa prosedürü tamamlayacaklar. Bu konuda tarihe not düşmek var. Önünü tıkamama var. Bu statların yanlış olduğunu ispatladık. Tarihe bir not düştük. Mahkeme kararı belli olmadan daha arazileri tahsis ettik. Hala birçok laf uzatılırken, 2 seçimde 15’er bin kişilikten statlar, 100 milyon liralık statlar konuşulurken, İzmirlinin başına ‘Stat yapıyorum’ diyerek boza pişirilirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi işbirliği stadı bitiriyor. Tire Belediye Başkanımızla 13 bin 500 kişilik stat yapıyoruz. Bu tutumumuzu İzmirli hemşerilerimizin sağduyulu olarak değerlendirmesi gerekiyor. İş yapılmasına karşı değiliz. ‘Alsancak iskelesini AVM yapamazsınız’ dedik. ‘Otel yapın’ dedik. Mahkeme bizi doğru buldu. Dönüp dolaştı ilk önerdiğimiz noktaya gelindi. Aklın yolu birdir. Şimdiye kadar liman da yapılmıştı, her şey bitmişti. Siz Alsancak Stadı yerine AVM yaparsanız trafik, Konak, Kemeraltı ne olacak düşünmüyor musunuz'” dedi.

BAŞKAN TAHİR ŞAHİN’İN ÖNERİSİNE YANIT 
Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in Ulukent Spor Tesisleri’nin yer aldığı 35 dönümlük araziye stat yapılması önerisini de değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı öneri için, “Başkan Ulukent’teki araziden bahsediyor. Üst geçit yaptığımız, ESHOT’un aktarma yeri olarak kullandığı yer... Orası 65 dönümlük bir yer. Bir kısmını kavşak ve yol yapımı için tahsis aldık. Bir kısmı da Menemen Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Orada bir çalışma yapılabilir. Eğer sığacaksa bir stat da oraya yapılabilir. Bakanlık da yapabilir. Biz de bu konuda destek oluruz. Biz bunu Menemen Belediye Başkanımızla daha önce görüştük. Ama şuanda bir curcuna var. ‘Bir stat yapılması başlansın, kazma vurulsun’ dedik. Bizim Dursun Bey’le konuşmamız da budur. Kendisi de ‘30 bin kişilik stat yapılsın’ dedi. Ama oraya da stat ihtiyacına yönelik bir şey yapılabilir. Yarın ciddi problemler olabilir. Biz bu konuda aklın ve bilimin ışığında en doğrusunu yapalım, uyarımızı yapalım. Ama illa yapalım diyorlarsa biz elimizden gelen katkıyı da yapalım” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.