Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu: Bu ateş hepimizi yaktı

Başkan Kocaoğlu: Bu ateş hepimizi yaktı

Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırı sonrası kent yasa boğuldu. Siyaset ve iş dünyasından teröre lanet yağdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu taziye mesajı yayınladı. Hain saldırıyı lanetledi 'birlik' çağrısı yaptı

  • Ege Postası
  • 29.06.2016 - 10:05

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda masum insanların hedef alındığı kanlı terör eylemini lanetlerken, menfur saldırıda yaşamını yitiren ve yaralanan vatandaşlarımıza İzmir halkı adına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Başkan Kocaoğlu, yayınladığı taziye mesajında, “Ateş düştüğü yeri yakar derler ama bu ateş hepimizi yaktı, hepimizin canınız acıttı, hepimizi yasa boğdu” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Bugün ülkemiz gerçekten çok sıkıntılı, çok karanlık bir dönemden geçiyor. Bir yanda eli kanlı terör örgütlerinin katliamları, diğer yanda Türkiye’yi savaşa sokmak için pusuda bekleyen güçlerin ağır tahrikleri.. Şehit haberleri; kan, gözyaşı ve ağıt dolu sahneler bitmiyor.

Ama bu hain saldırıları yapanlar da çok iyi biliyor ki, bu olaylar, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü zedelemek bir yana, ulusumuzdaki kenetlenmeyi daha da artıracaktır.

Çünkü bu vatan bizim ve biz bu vatanı kolay bulmadık. Ve asla teröre teslim etmeyeceğiz. Bunu da birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, birbirimize yaslanarak, birbirimize destek olarak sağlayacağız. Gün dayanışma ve birlik günüdür.”


"TERÖRLE MÜCADELE SİZİN, BİZİM, ÜLKEMİZİN DEĞİL HEPİMİZİN"
İzmir Ticaret Odası Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, terörle mücadelenin tüm insanlığın ortak amacı olması gerektiğini belirterek, 
“28 Haziran 2016 Salı günü İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen hain terör saldırısını kınıyoruz. Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımız ile turist olan konuklarımız nedeniyle acımız çok büyük. Terör ne kadar alçakça bir hareket olduğunu, masum ve sivil insanları hatta çocukları hedef alarak bir kez daha göstermiştir. Terörün bizi korkutmasına, sindirmesine ve en önemlisi ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmasına izin vermemeliyiz, vermeyeceğiz. Terörle mücadele sizin, bizim, ülkemizin değil hepimizin, tüm ülkelerin, tüm insanlığın ortak amacı olmalıdır. Ancak bu şekilde, hep birlikte, yan yana durarak teröre son verebiliriz ve biz üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Saldırıda hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ulusumuzun başı sağolsun" dedi. 

EBSO'DAN TERÖRE LANET

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Yaşanan saldırılar tüm insanlığı tehdit ediyor. Karanlığın ve barbarlığın karşısında her zamankinden daha çok kenetlenmemiz gerekiyor" dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bombalı ve silahlı saldırılara dair bir mesaj yayınlayan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, masum vatandaşları hedef alan bu alçakça saldırıyı lanetlediklerini bildirdi. Hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini ileten, yaralılara acil şifalar dileyen Yorgancılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Milletimizin başı sağolsun. Ülkemiz ve dünya, terör vahşetiyle yüzleşmeye maalesef devam ediyor. Son bir yıl içerisinde meydana gelen farklı saldırılarda, onlarca vatandaşımızı kaybettik. Üzüntülerimiz ve geleceğimize yönelik endişelerimiz, her yaşadığımız saldırıda daha da derinleşiyor. Terörün bitmesine dair tüm temennilerimize rağmen, hala bu acı olayları yaşıyor oluşumuz, artık daha kararlı bir duruş sergilememiz; barbarlığa, ayrımcılığa ve karanlık güç odaklarına karşı birbirimize her zamankinden daha çok kenetlenmemiz gerektiğini ortaya koyuyor. Unutmayalım ki; terör tüm insanlığı hedef alan bir suçtur. Ülkemiz vatandaşlarıyla birlikte, farklı milletlerden vatandaşların da yaşamını yitirdiği bu felaket, terörün artık tamamen uluslararası boyuta taşındığının en açık göstergesidir. Bu nedenle, artık bunu herkes görmeli ve teröre karşı tüm dünya güçleri bir olmalıdır. Terör küreseldir, çözümü de küresel olmalıdır."


EGİAD Başkanı Seda Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: 
"Dünyanın en önemli aktarma noktalarından biri olan, her ülkeden insanın ulaşım amacıyla kullandığı, Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı, çok büyük bir terör olayına maruz kalmıştır. Meydana gelen bu saldırı, sadece ülkemize değil, tüm insanlığa yapılmış hain bir saldırıdır. Yüreklerimiz bir kez daha yanmıştır. Yaşadığımız bu saldırı, çok çok önemli bir terör olayıdır. Terör olaylarına ve ardı ardına patlayan bombalara alıştığımız sanılmamalıdır. Her giden canla yüreklerimiz kan ağlamaktadır. Ülkemiz, sürekli bombaların patladığı Ortadoğu ülkelerinden biri haline getirilmeye çalışılmaktadır. Biz bu gidişata alışmıyor, kanıksamıyoruz. Sınırlarımızdaki kontrolün tekrar ele alınmasını istiyoruz. Dünya, Küresel bir terör tehdidiyle karşı karşıyadır. Bu konuda uluslararası işbirliği artık kaçınılmazdır. AB başta olmak üzere tüm ülkelerin anlık istihbarat paylaşımlarını sürekli hale getirmeleri gerekmektedir. Terörün milleti ve vatanının olmadığını dünyaya bir kez daha iletiyor, terörle mücadelede tüm dünyanın birlik olması gerektiğini özellikle vurgulamak istiyoruz. Atatürk'ün Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesinin ne kadar doğru olduğunu ve benimsenmesi gerektiğini de özellikle belirtmek isteriz. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız. Bu menfur terör olayını şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

İGC: Artık yeter

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırıların ardından yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

"Türkiye 1 yılda 10 büyük acıyla sarsıldı. Üçü Ankara'da olmak üzere Suruç, Sultanahmet, Vezneciler, Taksim, Bursa, Gaziantep ve son olarak Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırılar sonrası nutkumuz tutuluyor, söyleyecek söz bulamıyoruz. Acılar tüm yurdu kapladı. Ama biz direneceğiz ve alışmayacağız. Bu saldırılar sonrasında verilen yayın yasağı kararları, sosyal medya araçlarının kapatılması ile halkın haber alma hakkı yok sayılıyor. Sansür ve yasaklarla saldırıları olmamış gibi gösteremeyiz. Artık yeter diyoruz. Tüm halkımızın başı sağolsun. Yaralı yurttaşlarımıza da acil şifalar diliyorum."

SİYASETÇİLERDEN TEPKİ YAĞDI

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi, alçak saldırıları ile canlarımızı aldılar... Ama başaramayacaklar...

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel: İstanbul'da Atatürk havalimanında, Kandan beslenen vahşi teröristlerin  gerçekleştirdiği 3 terör saldırısında 41 insanımızı kaybetmenin ve 239 insanımızın yaralanmasının tarifsiz acısı içindeyiz.  Biliyoruz ki,  hiç bir söz ne öfkemizi dindirir, ne de hayatını kaybedenlerin ailelerini teselli eder . Bu kana susamış, insanlıktan çıkmış terör örgütlerinin yapmak istediği şey, birliğimizi, kardeşliğimizi yok etmek, korku içinde yaşamaya bizleri alıştırmaktır. Elbette buna izin vermeyeceğiz. Ama yaşanan acı ve içimizdeki öfke çok büyük. İnsan çığlık atmak, haykırmak, isyan etmek ve bu acılara sebep olanlardan en ağır şekilde hesap sormak istiyor. Her "yeter artık" dediğimizde başka bir acıyla yüzleşmek bizleri derin üzüntülere boğuyor. Tüm bu acılara, lanet olası teröristlerin saldırılarına rağmen, biz inadına barış ve kardeşlik demeye devam edeceğiz. Bu vahşilere verilecek en büyük cevap, daha da birlik olmamız, kardeşliğimizden vazgeçmemizdir. Acımız tarifsiz, sözler kifayetsiz. Ateş sadece düştüğü yeri değil,  Türkiye'de ki herkesi yakmıştır. Bu kadar kaybımız ve yaralımız varken, bu saldırıları önlemekle ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamakla yükümlü olan hükümet yetkililerinden, artık ezberlediğimiz sözlerin dışında icraatlar bekliyoruz. Bir kez daha, meclisteki tüm partileri işbirliği oluşturmaya ve terör başlığının artık bu ülkenin gündeminden kaldırılması için, daha fazla kaybımızın olmaması için,ortak bir çalışma yapmaya davet ediyoruz. 

Şimdi milletimizle birlikte bu acıyı yaşama ve yasımızı tutma vaktidir. Bir kez daha bu terör saldırılarında hayatını kaybeden 41 insanımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını yüreğimizde paylaşıyor, onlarla birlikte tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: Ölümler... Katliamlar... Terör... Patlamalar... Acıyla, üzüntüyle, isyanla, tedirginlikle geride kalanlar... Teröre lanet olsun #İstanbul

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: İstanbul saldırısı terörün onursuz, alçak boyutunu bir kez daha gösterdi. Şehit ve kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Her şeye ama her şeye karşın teröre karşı hayat kazanacak.
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Söz yok söylemeye... Acımız büyük... İstanbul’da canlarımızı yitirdik! Başımız sağolsun...

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit: Atatürk Havaallanı'nda gerçekleştirilen hain terör eylemini kınıyorum. Bu topraklara artık huzur gelmeli. Türkiye bunları haketmiyor.

AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar: Başımız sağolsun.. #TeröreTeslimOlmayacağız  #terörelanetolsun #TürkiyeTeslimOlmayacak

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: Atatürk Havalimanı'ndaki alçakça saldırıyı ve her türlü terörü lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: Terör alçak yüzünü bir kez daha gösterdi. Atatürk Havalimanı'nda vefat eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve destekçilerine karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. YILMAYACAĞIZ!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: Lanet olsun size ey hainler.Unutmayın ki kökünüz kazınana kadar yılmayacağız.Şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerim.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu: İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain terör saldırısını lanetliyor, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil  şifalar diliyorum.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican:  Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Terör örgütü amacına asla ulaşamayacaktır.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar: “Terör, en aşağılık yöntemiyle bu kez İstanbul Atatürk Havalimanını hedef aldı. Yalnızca ülkemizi değil, yeryüzünü teslim almak için elinden gelen en adi yöntemleri yapacağını, bir kez daha kanıtladı! Bir ya da birkaç kişinin, şu örgüt ya da bu örgütün işi olarak özetleyerek, ancak katliamlar olduğunda harekete geçen, uyuşturmaktan ve günü geçiştirmekten başka işe yaramayan hiçbir açıklama, bizi artık ikna edemez. Taziye mesajı yazmaktan, gündelik sevinç ve mutluluklarımızı, düzenlediğimiz etkinlikleri iptal etmekten daha anlamlı işler yapmanın zamanı geldi ve geçti. Karşıyaka Belediyesi, kuşkusuz tüm etkinliklerini, terörü lanetlemek ve yitirdiğimiz insanlarımıza saygı duruşu adına erteleme kararı almıştır. Ama bununla yetinemeyiz. Çığlığımız ve çağrımız ülkemize, dünyaya ve tüm insanlığadır: bizi teröre ve ölüme alıştıramayacaksınız! Bizi keder gösterileri ve lafazanlıklarla oyalamayacaksınız! Bizi teslim alamayacaksınız! Kirli oyunlarınızı, vahşi cinayetlerinizi ve aşağılık düzenlerinizi bir kader olarak kabul ettiremeyeceksiniz! Bir bayram sevinci arifesinde, bizi acılara boğanlar, döktükleri kanda boğulmak zorundadır. Son anda olsa bile, demokrasinin, çağdaşlığın, aydınlanmanın, barışın ve kardeşliğin ne olduğunu mutlaka öğreneceklerdir. Yitirdiğimiz nice insanın rahat etmesi, huzur bulması buna bağlıdır. Kederle, hüzünle, acıyla hepsini anıyor, bu kararlılıkla ülkemize ve insanlığa baş sağlığı diliyorum.”

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina: İstanbul Atatürk Havalimanı'na yapılan saldırıyı duyduğumuz anda yüreğimiz yangın yerine döndü. Bu insanlık dışı saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila: Bu akşam içimiz yandı ki ne yandı... Yaşamını yitiren masum insanlarımıza Allah'tan rahmet, Ailelerimize sabır diliyorum. Başımız sağ olsun!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş: İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen terör saldırısını lanetliyoruz. Yaşamını yitiren canlarımıza rahmet, yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: Teröre boyun eğmeyeceğiz! İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu: Atatürk Hava Limanında Meydana Gelen Patlamada Hayatını Kaybeden Vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, Yararlılarımıza Acil Şifalar Dilerim.
Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem: İstanbul Atatürk Havalimanında masum insanları hedef alarak gerçekleştirilen menfur terör saldırısını yapanları ve yaptıranları lanetliyorum. Şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum...

Başkan Dalgıç'tan teröre karşı birlik çağrısı

İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, İstanbul Atatürk Hava Limanı'nda yaşanan terör saldırısından derin üzüntü duyduğunu belirtti. Başkan Dalgıç, halkın her zamankinden daha fazla el ele ve omuz omuza olmaması gerektiğini vurguladı.

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkeyi yasa boğan terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Başkan Dalgıç, "Türkiye'nin ve dünyanın sayılı hava limanlarından biri olarak kabul edilen Atatürk Hava Limanı'nda, insanlık dışı bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Maalesef can kayıplarımız da var. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu bir insanlık suçudur. Terör nerede olursa olsun, kime yapılırsa yapılsın gerçekten insanlık suçudur. İnsanların ulaşım olarak kullandığı, herkesin sevdiklerine kavuşma telaşında olduğu bir havaalanında, hiç beklenmedik bir şekilde gerçekleşen bu saldırı hepimizi derinden yaralamıştır. Ülkemin başı sağ olsun diyorum. Şiddetle de kınıyorum. Ülkemizde olmaması gereken şeyler ne yazık ki yaşanıyor" diye konuştu. 
TURİZME DE DİKKAT ÇEKTİ
İçinden geçilen süreçten, turizmin ve bütün sektörlerin etkilendiğine de dikkati çeken Dalgıç, "Genel anlamda, kamuoyu, turizmi otel ve konaklama olarak görüyordur. Ama turizmin birçok yan sektörü de var. İstihdamdan başlayarak, ülkenin tanıtımına kadar birçok unsuru içeren bir kurumdur. Maalesef turizmde de çok zarar görüyoruz. Bu terör olayı da turizmi etkileyecektir. Herkesin sağduyulu davranarak teröre prim verilmemesi gerekir. Etkilenmemek mümkün değil ama, normal yaşantıya da devam edilmesi gerekir. Terörün başlıca hedefi, korku ve tedirginlik yaratmaktır. Sağduyu, gerçekten gerekiyor. Her zamankinden daha fazla el ele, omuz omuza olmamız gereken dönemden geçiyoruz. Herkese görev düşüyor. Siyasetçilere de, sokaktaki vatandaşa da görev düşüyor. Bu sorumlulukla hareket etmeliyiz. Acılarımızı ve sıkıntılarımızı paylaşarak gidereceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.