Dolar 32,3809
%0.07
Euro 34,7633
%-0.08
Altın 2.394,860
%-0.08
Bist-100 10.245,00
%0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kırgöz TV35 Ekranlarında 1 yılını değerlendirdi ve  Soyer’e teşekkür etti!

Başkan Kırgöz TV35 Ekranlarında 1 yılını değerlendirdi ve Soyer’e teşekkür etti!

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, bir yıllık görev süresini Haber Aktif programında Senem Akdağ’a değerlendirdi. Yapılan hizmetlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür eden Kırgöz ““Buradan bir kez daha Tunç başkanıma ve büyükşehir ekiplerime teşekkür ediyorum. Gerçekten Tunç başkanımızla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın dışında abi-kardeş gibiyiz. Sağ olsun ne zaman telefonu kaldırsak hemen tüm sorunlarımızla ilgilenir. Ben Dikilili hemşirelerim adına Tunç Başkana bir kez daha çok teşekkür ediyor, şükranlarımı iletiyorum” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 23.04.2020 - 13:14

EGEPOSTASI-TV 35 ekranlarına SKPYE üzerinden konuk olan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, bir yıllık görev süresini değerlendirdi. İşe önce belediyenin mali yapısını düzenlemeyle başladığını kaydeden Başkan Kırgöz, “Ekonomisi güçlü olmayan bir belediye belediyecilik yapamaz. Dolayısıyla biz göreve gelmeden önce mali yapısı sıkıntılı bir belediye devralacağımızı biliyorduk. Ama dersimizi çalışarak geldik. Önce mali disiplini sağlamakla işe başladık” dedi.

BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ ÇOK DEĞERLİ

Altyapı, asfaltlama çalışmalarından sahil düzenlemelerine kadar bir dizi çalışmayı başlattıklarını, bazı çalışmaların Covid 19 pandemisi nedeniyle beklemeye alındığını anlatan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in verdiği büyük desteğin kendileri için çok değerli olduğunu söyledi.

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, merkezi hükümetin tüm belediyelere destek olmasının ise şart olduğunu dile getirerek, “Tüm belediyeler ekonomik girdi olarak dip yapmış vaziyette. Tüm belediyeleri işi gerçekten zor. Büyükşehir belediyesinden destek istesek onların da girdilerinin dip yaptığını biliyoruz. Önümüzdeki süreçte ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşayacağız. Belediyelere merkezi hükümetin destek olması lazım” değerlendirmesini yaptı.

AÇIKLAMANIN SATIR BAŞLARI:

Küçüklere masallar etkinliğiyle başlatıyoruz. Salı ve Perşembe günleri saat 11.30’da çocuklarımız masal dinleyerek vakit geçirecekler. Ayrıca 23 Nisan akşamı saat 21.00’de şanlı bayraklarımızı ellerine alarak balkonlarda İstiklal Marşı’nı okumaya davet ediyorum. Sürpriz hediyeler var. Buradan açıklamayalım. Sürpriz olsun. Yarışma bittikten sonra. 27 Nisan’a kadar başvurabilirler.

ÖNCE MALİ YAPIYA EL ATTIK

Ekonomisi güçlü olmayan bir belediye belediyecilik yapamaz. Dolayısıyla biz göreve gelmeden önce mali yapısı sıkıntılı bir belediye devralacağımızı biliyorduk. Ama dersimizi çalışarak geldik. Önce mali disiplini sağlamakla işe başladık. İsrafı önledik, tasarruf tedbirleri aldık. Mevcut kaynakları verimli kullanıp yeni kaynaklar yaratma yoluna gittik. Kısa sürede sadece iki kalemden yaptığımız tasarrufu örnek vereyim, araç kiralama ve akaryakıttan bir yılda 7 milyon lira tasarruf ettik. Bu ciddi bir rakam.

BÜTÇEMİZİ DENKLİYORUZ

Bizden 18 ay önce 17 bin 100 liraya aylığı kiralanan bir aracı biz 18 ay sonra aynı aracı 8 bin 900 liraya kiraladık. 56 milyon liradan 70 milyon liraya çıkardık. Borcumuzu da 73 milyona düşürdük. Bütçeyi dengeledik. Bunu ilk yılda sağladık. Önümüzdeki yıllarda bütçemizi ciddi anlamda denkleyeceğiz. Tüm borçlarımızı yapılandırdık. Banka kredilerimizi günü gününe ödüyoruz.

ŞANTİYEMİZİ ELDEN GEÇİRDİK

Şantiyemizi gezdim. Tüm şantiyelerimizi elden geçirdik. Derledik toparladık. Tamir edilmeyen 20’ye yakın aracımızı belirledik. Büyükşehir belediye başkanımız sadece Menderes ve Dikili Belediyesi için büyükşehir meclisinden karar çıkarttı. Araçlarımızı faal hale getirip belediyemize kazandırdık. Birikmiş hurda araçların yasal işlemlerini başlattık. Geçtiğimiz ay 183 ton hurda aracı MKE’ye teslim ettik. Depolarımızdaki yükten kurtulmuş olduk.

İZSU İLE TÜM ALTYAPIYI YENİLEYECEĞİZ

İZSU’nun temiz su çalışmaları var, yaz sonunda başladı. İlçemizde 80’li yıllardan kalan temiz su altyapısı çökmüş durumda. Sık sık patlaklar oluyordu. Dolayısıyla Dikili’ye gelen suyun yüzde 58’inin yollarda kaybolduğunu biliyoruz. Bununla ilgili çalışma başladı. Hatlar değişiyor. İnşallah yaz ortalarında bu çalışma bitmiş olacak. Temiz su arıtma tesisi iki mahallede devreye girdi. Merkezde henüz hat değişim çalışmaları bitmedi. Temiz su çalışmalarından dolayı yollar bozuk. Vatandaşlar da bundan şikayetçi doğal olarak. Bu hatların değişmesi zaman alıyor. Bittikten sonra yolları hızla tamir edeceğiz. Bozuk yollara geçici malzemelerle müdahale ettik ancak yağmur olunca yollar bozuluyor. Vatandaşlar da haklı olarak şikayet ediyor. Ama önümüzdeki günlerde yollar tamir edilecek.

BİZ DE ÇOCUKLARIMIZ DA RAHATLAYACAK, BİRAZ DAHA SABIR

Ama maalesef bir yıl sonra tekrar kazılar başlayacak. Dikili’nin arıtma tesisi yok şu anda. 2021 yılının altıncı ayından sonra arıtma tesisi ve kanalizasyon yapım çalışmaları başlayacak ilçemizde. Bu çalışmalar bittikten sonra yollarımızı yenileme çalışmalarına başlayacağız. Biraz daha sabır istiyorum. Altyapısı yenilenmiş bir Dikili’de biz de çocuklarımızda rahat edecek.

CUMHURİYET MAHALLESİ İÇİN ÖZEL İZİN ALDIK

Corona virüs çalışmasından dolayı merkezde çalışmalar durdu. Cumhuriyet Mahallesi için özel izin aldık, orada kazı çalışması devam ediyor. Normalleşme olunca firma çalışmalara başlayacak. Yeni hatlara suyu verdiğimizde ana depomuza gelen kayıp kaçaklar oluşmayacak merkezdeki küçük hatlarda da patlaklar olmayacak ve mevcut su ilçemize yeter hale gelecek ve dolayısıyla su sıkıntısı yaşanmayacak. Cumhuriyet Mahallesi’nin büyük oranı bitti. Uğur Mumcu Caddesi’nin asfalt çalışmalarını bitirdik. Arkasından diğer caddelere geçeceği. Bir buçuk ay içinde bitecek. Asfaltlama yapılan yerlerin tamamının kaldırımları da yapılacak. Uğur Mumcu Caddesi’nin başlangıcından Bademli Yol girişinde Yakamoz Kafe’de bitmek üzere bisiklet yolu planlamamızı da tamamlayacağız.

BÜYÜKŞEHİRİN DESTEĞİYLE…

Dikili şu an bir şantiyeye dönmüş durumda. İki gün önce vekilimiz geldi. Gidecek yol yok, her tarafta iş makinesi var dedi. Yerel seçimlerde bize gerekli desteği verin büyükşehirden hizmet istemeye yüzümüz olsun demiştik. Sağ olsun Dikili hemşehrilerimiz bize tarihindeki en yüksek desteği verdiler. Biz de bunların karşılığını görüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücü ve imkanıyla, Dikili Belediyesi’nin gücü ve imkanını birleştirip en güçlü oranda Dikili’ye yansıtacak ve Dikili’yi şantiyeye çevireceğiz demiştik. Gerçekten şu anda Dikili bir şantiye halinde. Yollarında, parklarında, bahçelerinde hemen hemen her yerde çalışma var.

ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Bademli, Kabakum, İshanlar yolunu asfaltla buluşturduk. Çandarlı sahil yolundaki 5,5 km’lik asfalt çalışmamıza geçeceğiz. 2021 yılında da Bademli, Denizköy, Çandarlı toplam 17 km. orasını programa aldık. Sıcak asfalt yapılacak. Üretim yollarını da yapacağız. Son bir ayda Sanayi ve Akıncılar caddesinin altyapısını hazırladık, haziran başında statik kaplamalarını gerçekleştireceğiz. 25 km. üretim yolunun altyapısını hazırladık ve statik kaplamasını gerçekleştirdik. 40 bin metre bordür ve kilit taşı yaptık.

KİLİT PARKE DÖŞEME DEVAM EDİYOR

Büyükşehir ile yaptığımız çalışmalar sonunda 2020 yılı programına sadece kırsal mahallerimizde yapılacak 82 bin metrekare kilit parke taşı ihalesini gerçekleştirdik. Bademli Mahallemizden başladık şu an orada 12-13 bin metrekare kilit parke taşı döşemesi gerçekleşti ve gerçekleşiyor. Kısa sürede bitip sırasıyla 82 bin metrekare kilit parke taşı döşemesine devam edeceğiz.

BAZI ÇALIŞMALARIMIZ VİRÜS NEDENİYLE AKSADI ANCAK…

Yine İZELMAN ile yaptığımız protokol kapsamında Dikilimize bir kreş kazandırdık. Deliktaş ve Salihler mahallelerinde temiz su arıtma tesislerimizi devreye soktuk. Jeotermal ile ilgili kendi imkanlarımızla 516çmetrelik boru hattını değiştirdik. Ana boruda bu sayede fazla patlama olmadı. İki yeni kuyu açma projemiz var. İzinlerini aldık. Lokasyonlarını belirlemek üzereydik. Virüs nedeniyle görüşmeler kesildi. Olaf Palme anıtı var. Yıkılmak üzereydi. Anıtı yeniledik. O parkımızı da tamamen yıktık. Modern şekilde halkımıza kazandırmak için uğraşıyoruz. Virüs nedeniyle bazı çalışmalar aksamış durumda. Yine bununla birlikte 5 yeni park kazandırdık, 10 eski parkı da yıkıp yeniden yaptık. Çocuk oyun parklarını gerekli yerlere kazandırıyoruz.

SEVGİ YOLUNU DA YENİLEYECEĞİZ

Yine Gazipaşa Mahallemizde bulunan çok güzel bir sevgi yolumuz var bizim. Gerçekten çok güzel bir yer. Günün her saatinde halkımızın gezip dolaşabildiği bir alan. Orasıyla ilgili tüm hazırlıklarımızı yaptık. Kazmayı vurduk, çalışmaya başladık ama virüs nedeniyle duraklama oldu. Işıklandırıyoruz. Zemin iyileştirmesi yapacağız. Kent mobilyalarını yenileyeceğiz. Duş ve soyunma kabinleri olan, yazın denize girebilecekleri güzel bir yer kazandıracağız. Dikili’de yeni çim alanları oluşturduk. 16 bin adet süs bitkisi diktik.

HER DOĞAN ÇOCUK ADINA FİDAN DİKİYORUZ

İlçemizde Hoş geldin Bebek projesini tekrar canlandırdık. Her çocuk ağacıyla büyüyor diyerek her doğan çocuk adına fidan dikiyoruz. Götürdüğümü bebek çantası ve hediyeleri, kadın kooperatifinden sağlıyoruz.

SOKAK HAYVANLARI MERKEZİNİ BÜYÜTÜYORUZ

Şu an için yat limanı çalışmamız yok. Programımızda var ama oraya sıra gelmedi. Bizi aşan bir konu zaten. İlgili kişilerle ön görüşmede mesafe kat edemedik. Önümüzdeki süreçte ilgileneceğiz. Eğitim setleri hediye ediyoruz öğrencilerimize. Can dostlarımız için bağış kampanyası  başlattık. Mevcut sokak hayvanları merkezini büyütme çalışmamız devam ediyor. Yeni ameliyathane kuruyoruz. Yine iki tane veteriner istihdam ettik. Üç veterinerle hizmet veriyoruz. Hayvan severlerimiz rahat olsun.

HALI KURSLARINA TEKRAR BAŞLAYACAĞIZ

Ara verilen Dikili Midilli seferlerini başlattık. Muhtarlarla kültür turu düzenledik. Yazın kültür sanat etkinlikleriyle büyük beğeni topladık. İlk yılımız olmasına karşın güzel bir festival gerçekleştirdik. Anadolu Ateşi, Kardeş Türküler, Rutkay Aziz, Nebil Özgentürk ile buluşturduk. Sabun üretimi, pilates gibi etkinliklerin yanı sıra altı adet halı tezgahı aldık. Kısa sürede halı kurslarına tekrar başlayacağız. Yazın özel bir yerde satış alanı belirleyeceğiz. İnternet üzerinden de satış yapacağız.

ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR BELEDİYECİLİK

İlk altı ayda tüm muhtarlar, stk’larla, vatandaşlarla buluştuk. Virüs ikinci altı ayı gerçekleştiremedik. Hayat normale dönünce tekrar bu toplantılarımıza devam edeceğiz. Bir yıllık icraatlarımızı, hesap vermeyi Atatürk Meydanı’nda açıklayacaktık. Bunu uygun bir tarihte yine yapacağız. Şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik böyle gerektiriyor.

SOSYAL MARKETİ YENİDEN DÜZENLEDİK

Sosyal market projemiz daha önce de vardı. Ama mekanı sıkıntılı bir yerdeydi. Bina kötüydü, vatandaşlar gidip gelemiyordu. Hizmet durmuştu. Çandarlı ve Dikili merkezde insanların rahat ulaşabileceği bir mekanı belirledik. Yeniden düzenleyip halkın kullanımına açtık. Ona da virüs mücadelesi nedeniyle ara verdik. En kısa sürede hizmet vereceğiz tekrar.

ESKİ BELEDİYE BİNASINI YIKTIK VE…

Eski belediye binamız sonra belediye hizmet binasına çevrilmiş ama kentin merkezinde 7 yıldır bir utanç abidesi olarak duruyordu orada. Çürümüş, yıkılma tehlikesi olan, içerisi boşaltılmış, altında beş altı tane iş yerinin olduğu ve onların da acilen boşaltılması gerekiyordu. Yedi yıl kimse becerip de yıkamamış orayı. Bir an önce ekonomiye kazandırılması gerekiyordu. Geçen ay o binayı tamamen yıktık. Yerine öz kaynaklarla içerisinde 28 ofis, bir işyeri ve üst katında büyük restaurant olan bir yer kazandırıyoruz. Buradan gelecek kira geliri de belediyeye girecek. O kötü görüntü de kalkmış olacak. İnşaat bittikten sonra Atatürk Meydanı’nı da yenileyeceğiz. Yeni bina önünde yeni bir meydan olacak. Atatürk Caddemiz var bir de. Orası da bitinceye kadar kanalizasyon çalışmalarını oradan başlatıp bitirtiriz inşallah. Hepsi bittiğinde o bölge yepyeni bir görünüm kazanacak.

ÇANDARLI LİMANI’NDA HAREKETLİLİK YOK

Çandarlı bizim gözbebeğimiz. Şirin güzel bir yer. Özel bir önem veriyoruz oraya. Çandarlı’daki hizmet binamızın personel yapısını güçlendirdik, Dikili’ye gelmeden tüm hizmet ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladık. Orada bir meydan çalışma projemiz var ama orada SİT ile ilgili sorun var. İzinler alındıktan sonra projelendirip Çandarlılı hemşehrilerimizle paylaşacağız. Çandarlı Limanı belli bir aşamaya geldi. 3-4 yıldır hiçbir hareketlilik yok orada. Sağlıklı bilgi de alamıyoruz. O da atıl durumda. Milyarlarca lira masraf yapılmış.

SÜRÜKLÜDERE VE ÇEVRESİ DÜZENLENECEK

Dikili’de Sürüklüderemiz var. Lağım ve fosseptik açık şekilde dereye akıyor maalesef. Orasıyla ilgili hemen çalışmalara başladık. Proje çalışmalarını yaptık. DSİ’den izinlerimizi aldık. İZSU’ya verdik. Şu an işimiz İZSU ile. Onu da kısa sürede çözeriz. İBB ile birlikte oradaki fosseptiklerin dereye akması önlenecek ve dere yeniden düzenlenecek. Oradaki evler de araziler de kentin bir değeri haline gelecek. Çok kısa sürede kapsamlı bir çalışma başlayacak orada. Yıllardır kimsenin el atmadığı soruna el atmış olacağız.

Dikili’nin en hareketli sokağı olacak

13 sokağımız var bizim. Sokak iyileştirme çalışmalarımız kapsamında binaların cephelerinin şekillendirilmesinin izinleriyle ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Kuruldan izin alacağımızı düşünüyorum. O sokağı günün her saatinde vatandaşlarımızın gezebileceği alışveriş yapabileceği sokak haline getireceğiz. Dikili’nin en hareketli iş yapan sokaklarından biri haline getireceğiz. 13 sokak dediğimiz yer birahaneler sokağı zaten. Rahat olsunlar. Az kaldı.

VATANDAŞLARIMIZ BİRAZ SABIRLI OLSUN ÇÜNKÜ…

Salihler altında Ege 1 sokağının ve Salihleraltı caddesinin kaldırım ve yol çalışmasını da yapacağız kısa sürede. Kavşak çalışmalarımız bitmek üzere. Büyükşehir ile birlikte yürütüyoruz. Büyükşehir belediyesinin mühendisleri çiziyorlar kavşakları. Karayollarından izin aldıktan sonra büyükşehirle ortak olarak bu kavşakları ilçemize kazandıracağız. Sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız sürecek. 10 sokak da dahil hepsini iyileştireceğiz. Vatandaşlarımız biraz sabırlı olsun. 4 yıl içinde hepsini yapacağız.

AKŞAMLARI DA MAÇ YAPILABİLİYOR ARTIK

Büyük projelerimizden kültür sarayı ve otoparkla ilgili çalışmalarımız büyükşehirle devam ediyor. Dönemimizde bu projelerin temeli atılmış ve belki de bitmiş olacak. Stadyum var bizim burada. Işıklarını yeniledik. Akşamları da maç yapılabiliyor. Gece maçları yapılabilir artık. Yine kırsal mahallelerimize özel ekipler oluşturduk. Tüm mahallerimizin temizlik ve bakımını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz.

BÜYÜKŞEHİRDEN DE DESTEK ALIYORUZ

Büyükşehirden destek alıyoruz. Durup dururken vermezler tabi ki. Gelir gelmez ilçenin tüm eksiklerini belirledim dosyalar halinde ilgililere saatlerce anlattım. Uğur Mumcu Caddesi var, yüzlerce sitenin ulaşım noktası. Ben o caddeden geçerken resmen utanıyorum. Kaldırımı yok, toz toprak, araçlar hurda oldu neredeyse. Anlattım bunları samimi bir şekilde. Bizi dinlediler, inandılar. Seri şekilde buraların yapım ve onarımına başladık. Dikili için çok çalışıyoruz gerçekten. Tüm arkadaşlarımla birlikte zaman ve mesai gözetmeden çalışıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarıma, birim amirlerine, en alt kadrodan en üst kadroya kadar tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir başkan tek başına hiçbir şey yapamaz. Onu güçlendiren çalışma arkadaşlarıdır. Hepsi çok çalışıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL YEPYENİ BİR DİKİLİ

Anaokulu hizmete girmişti, 8-10 öğrencisi de vardı. Corona virüs çıkınca kapandı. Seneye tam kapasite ile çalışmaya başlar diye düşünüyorum. Tüm sahilimizi tepeden tırnağa yenileyeceğiz. Nazım Hikmet Parkı ile ilgili projelendirme sürüyor, önümüzdeki kış gireriz oraya ama. Yakamaz kafeye kadar olan alanı tamamen yenileyeceğiz. 75. Yıl Parkı zaten bitmek üzere. Önümüzdeki birkaç yıl içinde yepyeni ve pırıl pırıl bir Dikili görecek Dikilili hemşehrilerimiz. Bu yaz biraz sıkıntılı geçecek. Önümüzdeki yaz Dikili her haliyle

TUNÇ BAŞKANIMLA ABİ KARDEŞ GİBİYİZ

Buradan bir kez daha Tunç başkanıma ve büyükşehir ekiplerime teşekkür ediyorum. Gerçekten Tunç başkanımızla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın dışında abi-kardeş gibiyiz. Sağ olsun ne zaman telefonu kaldırsak hemen tüm sorunlarımızla ilgilenir. Ben Dikilili hemşehrilerim adına Tunç Başkana bir kez daha çok teşekkür ediyor, şükranlarımı iletiyorum.

MERKEZİ HÜKÜMETTEN ÖZEL DESTEK BEKLİYORUZ

Tüm belediyeler ekonomik girdi olarak dip yapmış vaziyette. Tüm belediyeleri işi gerçekten zor. Büyükşehir belediyesinden destek istesek onların da girdilerinin dip yaptığını biliyoruz. Önümüzdeki süreçte ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşayacağız. Belediyelere merkezi hükümetin destek olması lazım. Belediyenin borçlanma gücü belli. Büyükşehirin gücü belli. İlerleyen projeleri var, sosyal yardım yapıyorlar. Merkezi hükümetten özel yasalarla destek istiyoruz. Süreç uzarsa ve destek gelmezse hepimizi ciddi sorunlar bekliyor.

GEREKMEDİKÇE EVLERİNDEN ÇIKMAMALARINI RİCA EDİYORUZ

Tüm hemşehrilerimizin 23 Nisan bayramını kutluyorum. 100’üncü yılda maalesef dünyanın başına böyle bir olay geldi. Hevesimiz kursağımızda kaldı ama önümüzdeki yıl telafi ederiz. Tüm vatandaşlarımızın bayramını kutluyoruz. Dikili çok kalabalıklaştı. Yazlıkları olan vatandaşlarımız geldi. Hoş gelsinler ama gerekmedikçe evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum. Tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Evde kalsınlar, sağlıkla kalsınlar. Saat 21.00’de vatandaşlarımızı balkonlara davet ediyoruz.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.