Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kılıç'tan o iddialara yanıt: Bilgiden yoksun art niyetli kişiler

Başkan Kılıç'tan o iddialara yanıt: Bilgiden yoksun art niyetli kişiler

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan, AK Partili meclis üyesi Burçin Kevser'in belediyenin su faturalarına yansıyan katılım payıyla ilgili iddialarına yanıt geldi. Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, "Haberlere konu olan İZSU katılım payları belediye kesin hesaplarında yer almasına rağmen, yasal olarak belediye kesin hesabında “05.02.09.99 Diğer Paylar” gelir kodu içerisinde bulunmaktadır.Kesin hesaplarda “katı atık bedeli” diye ayrı bir gelir kodu bulunmadığını bilemeyecek kadar muhasebe ve hukuk bilgisinden yoksun art niyetli kişi ve kurumları kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz." denildi.

  • Ege Postası
  • 30.07.2020 - 09:10

EGEPOSTASI- Bazı basın yayın organlarında çıkan ve AK Partili meclis üyesi Burçin Kevser'in, Buca Belediyesi'ne İZSU'dan şimdiye kadar "ilçe belediyeleri için katılım payı" adı altında 50 milyon lira para geldiği iddia edilmişti.

Yine bu rakamların belediyenin gelir kalemleri arasında yer almadığını iddia eden AK Partili Kevser, "Normalde gelir defterinde gözükmesi lazım olan bu paranın nereye harcandığı ve ne olduğu bilinmiyor." açıklamasında bulunmuştu.

BAŞKAN KILIÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Bu iddialarla ilgili Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Bazı basın yayın organlarında Buca Belediyesi üzerinden siyasi menfaat temin etmek ve şahsımı yıpratmak amacıyla “Buca'da 50 Milyon lira buhar oldu” başlığı ile kasıtlı, asılsız ve karalayıcı haberler yapıldığını üzüntüyle görmekteyiz.

Haberlere konu olan İZSU katılım payları belediye kesin hesaplarında yer almasına rağmen, yasal olarak belediye kesin hesabında “05.02.09.99 Diğer Paylar” gelir kodu içerisinde bulunmaktadır.

Kesin hesaplarda “katı atık bedeli” diye ayrı bir gelir kodu bulunmadığını bilemeyecek kadar muhasebe ve hukuk bilgisinden yoksun art niyetli kişi ve kurumları kamuoyunun takdir ve vicdanına bırakıyoruz.

Söz konusu yanıltıcı ve yalan haberle ilgili olarak yasal yollara başvurulacağını kamuoyunun bilgisine önemle sunarız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.