Dolar 32,3398
%0.18
Euro 35,1129
%-0.2
Altın 2.238,510
%-0.22
Bist-100 8,77
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ'dan eleştirilere sert yanıt: “Yarası olan gocunuyor“

Başkan Karabağ'dan eleştirilere sert yanıt: “Yarası olan gocunuyor“

Can Radyo'da Gökhan Kafalı'nın hazırlayıp sunduğu ve Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Mithat Umutoğulları'nın konuk olarak katıldığı 'Sesli Gazete' programına katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, son günlere damgasını vuran “Sünni yobazlara geçit vermeyeceğiz” sözlerine açıklık getirerek, sözlerinin parti içi ve parti dışı güçler tarafından bilinçli şekilde çarpıtıldığını belirterek sert açıklamalarda bulundu. Sözlerinin, dini siyasete alet edenlere yönelik olduğunu yineleyen Karabağ, “ Bizi susturmak isteyenler bu işi bilmeyenlerdir. Her ne pahasına olursa olsun, ben siyasete devam edeceğim. Partimizin genel başkanı da seçilmişlerin devamlılığından yana. Benim derdim belediye başkanlığı değil, benim derdim Türkiye Cumhuriyeti."

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 12:50
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, son günlere damgasını vuran “Sünni yobazlara geçit vermeyeceğiz” açıklaması ve devamında gelen tartışmalara açıklık getirerek şunları kaydetti, “Her şey Türkiye'nin gözleri önünde oluyor. Ben sözlerimin arkasındayım. Yıllardır Bayraklı’da siyaset yapıyorum. Parti kültürü ve terbiyesi almamış insanların muhatabı ben değilim. Benim Sünni yobazlar derken kastım, Sivas'ta 35 kişiyi canlı canlı yakanlar, Kubilay’ı şehit edenlerdir. O insanlara bunları yapmak bizim dinimizde yoktur. Bunlar sapma içindeki insanlar m? İslam dininde bu tarz şeyler yoktur. Müslümanlık sınırları içersinde, kendi inanışı içerisince ibadetini götüren insanlara bizim asla sözümüz olamaz. Göreve geldiğimiz günden bu yana cami, cem evi, ve kiliselerimize bakıyoruz, bakmaya da devam edeceğiz. Ama Sivas Madımak’ta o insanları diri diri yakanlarını kesinlikle tasvip etmiyoruz. Benim sözlerimi kendi siyasi çıkarları doğrultusunda kullananlar zavallı insanlar.Yaptığım kesinlikle ve kesinlikle talihsiz bir açıklama değil. Ben bunu bilerek söyledim. Benim ne dediğimi ancak burada yaşayanlar bilebilir. Dışarıdan gazel okuyanlar anlayamaz.” 

“HALK NEYİN NE OLDUĞUNU BİLİYOR”

Karabağ, çok konuşulan sözleri için önemli bir hatırlatmada bulunarak “Benim halkım adayım diye dernekleri gezenleri refüze ediyor. Halkım beni biliyor, tanıyor. Gerisi palavra. Bayraklı halkı, önüne her mikrofon uzatılıp konuşana inanmıyor.Yobaz tabirine de şöyle bir açıklama getirmek isterim. Kendisi gibi düşünmeyeni, farklı inanışa sahip olanı kesenler, yok etmeye çalışanlar yobaz insanlardır. Demek ki, o fikrin yobazlığını yapıp karşısındakini yok sayıyor demektir. Ben sadece Bayraklı’daki bu tehlikeye işaret ettim. Savunduğum budur” dedi ve konunun farklı noktalara çekilmeye çalışıldığı işaret etti.

“ONDAN BUNDAN AKIL ALACAK ADAM DEĞİLİM”

Hasan Karabağ, kendisine parti içinden yöneltilen eleştirilere ve istifa etmesi yönündeki çağrılara da yanıt vererek, “Ben siyaseti Allah’ına kadar yaparım. Ben siyasi bir insanım ve seçimle başa geldim. Ondan bundan akıl alacak adam değilim. Beni eleştiren o adamların yaşları kadar siyasetle uğraşmışlığım var. Siyaseti sonuna kadar yapmak zorundayım. Bir ülkede yerel yönetimlerden başlayarak siyaset örülür. Bunu anlamayacak kadar beyinsizler varsa, bunu da kabul edecek. Yerel yönetim kendi kadrosunu iktidara taşıyacaktır. Bunun örnekleri var. Bizi susturmak isteyenler bu işi bilmeyenlerdir. Her ne pahasına olursa olsun, ben siyasete devam edeceğim. Partimizin genel başkanı da seçilmişlerin devamlılığından yana. Benim derdim belediye başkanlığı değil, benim derdim Türkiye Cumhuriyeti. Belediye başkanlığı umurumda da değil. Ben belediye başkanı olsam ne olur, olmasam ne olu? Başım göğe mi erece? Dediğim gibi, benim derdim bu ülkenin geleceği, gençlerimizin geleceğidir. Bunu da her fırsatta söylüyorum. Ben halkı için hizmet eden bir insanım” diye konuştu.

“TAŞI ATANI UZAKTA ARAMAYIN”
Başkan Karabağ sözlerine devam ederken, yaptığı konuşmanın parti içi ve parti dışı bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak çarpıtıldığını belirterek, “Geçtiğimiz hafta Karşıyaka’yı ziyaret eden Genel Başkan Yardımcı’mız Gökhan Günaydın’ın bir sözü vardı. “Taşı atanı uzakta aramayın” diye. Parti içinden aday adayıyım diye sahaya inip çalışanlar var. Ancak, basının önünde böyle bir siyaset tartışmasına girmek ve inançla ilgili açıklamalarda bulunmak doğru değil. Bizim inancını samimi şekilde götürenlerle derdimiz yok. Ama dinle siyaseti birbirine karıştıranlarla sonuna kadar sorunumuz var. Bunu insan kesecek boyutlara götürmek nedi? Bu işi yapanlar, beni eleştirenler gerçekten çok anlamlı bir tarih denk geldiler. Bugün 2 Temmuz Madımak katliamında yaşamını yitirenleri anıyoruz. Bu insanları niye yaktıla? İşte benim konuşmamı bir noktaya çekerek beni eleştirmeye çalışanlar yine en büyük zararı da kendilerine verdiler” dedi.

“TARTIŞMALAR BENİ ÜZMÜYOR AMA…”
Ramazan ayında belediyenin 7 farklı noktada iftar çadırı kuracağını hatırlatan Karabağ, her türlü inanca saygı duyduklarını örnekleri ile hatırlatarak, “Beni başka noktalara, farklı mecralara çekemezler, hiç uğraşmasınlar. Ben 50 yıllık Bayraklılıyım. Halk beni çok iyi tanıyor, beni iyi biliyor. Bunu konuşan partimin içindeki ve dışındaki bir avuç profesyonel. Bayraklı benim ne düşündüğümü, ne yaptığımı biliyor. Sözlerimde de belirttiğim gibi, İslam’a en büyük zararı bu aşırılıklar veriyor. İslam dini hoşgörü dinidir. Senin gibi düşünmeyeni de dikkate almak gerekir. Ben bu tartışmalar yüzünden hiç üzülmüyorum. Arkadaşlar akıllarınca kendi arasında muhalefet yapıyorlar ve bu tartışmaları anlamsız buluyorum. Benim üzerimden siyaset yapıyorlar ve ben bunu gerçekten boş bir çaba olarak görüyorum. Halk da bunları umursamıyor. Ben anlamıyorum, bu millet neyle uğraşıyo? Benim hayatım kolay geçmedi. Hem içerdeki güçler, hem de dışarıdakiler bilsinler ki, boşa uğraşıyor. Ben kolay kolay belediye başkanı olmadım. O ayrımcılığı körükleyenler gelip Bayraklı Belediyesi’ne bir baksınlar. Bu yapıya sahip çıkmak adına, belediyeyi sağlam temeller üzerine kurduk. Her kesime, herkese sahip çıkıyoruz. Burası bir mozaik gibi. Her mezhebe, her dine, her inanışa sonsuz saygımız var. Tekrar ediyorum, Bayraklı’yı yobazlara ve karanlık güçlere bırakmayacağız. Bu lafa çok insan alındı. Yarası olan gocunsun” ifadelerini kullandı.

“BU KAFALARLA BU ÜLKE YÜRÜMEZ”

Sözlerinin sonunda Madımak olaylarını anarak, iktidara bir eleştiri getiren Başkan Hasan Karabağ, “Bugün Türkiye tarihinde talihsiz bir günü anıyoruz. Önemli olan bunlardan ders çıkarmak. Bu ülkede bazı şeylerde ipin ucunu kaçırıyoruz. Sorumlular bulunacağı yerde kaçıyor. Sistem düzen Bugünkü sistem, tüm etnik yapıları ve inanışları ayrıştıran ve körükleyen bir sistem. Bunu değiştirmedikçe yol alamayız. Taşın atına elini koyacak kişiler siyasete dahil olmalıdır. Bu siyasetçilerle ve klasik kafalarla bu ülke yürümez. Ama Gezi Parkı eylemleri süresince de gördük ki, harika bir gençlik geliyor ve bu ülkenin önü açık” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.