Dolar 32,4121
%0.1
Euro 34,6408
%0.16
Altın 2.384,230
%0.17
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan İnce kendini savundu: Lütfettiğin işi al da başına çal

Başkan İnce kendini savundu: Lütfettiğin işi al da başına çal

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Güzelbahçe Belediyesi’nden 2 işçinin tazminatsız olarak işten çıkarıldığını açıklamasının üzerine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’den yanıt gecikmedi. Başkan İnce, hukuki bir engel yoksa herkesin hakkını alacağını belirtirken, işten çıkarılan bir işçiyle ilgili flaş bir iddia da bulundu. Başkan İnce çıkarılan işçilerden birisinin kendisine yazılı olarak “Lütfettiğin işi al da başına çal” dediğini iddia etti. Başkan İnce kendini savundu

  • Ege Postası
  • 18.05.2019 - 15:51

EGEPOSTASI- Güzelbahçe Belediyesi’nden iki işçinin tazminatsız olarak işten çıkarıldığının basına yanıması üzerine Belediye Başkanı Mustafa İnce’den açıklama geldi.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Güzelbahçe Belediyesi'nde çalışan iki işçinin tazminatsız ve işsizlik maaşı alamama durumuna uygun maddeden iş akitlerinin feshedildiğini ileri sürdü. 

Bu açıklamanın üzerine Başkan İnce, iki personelin işten çıkarıldığını doğrularken, “Tazminatsız işten çıkarma söz konusu değil, eğer ki işten çıkarılma gerekçeleri hukuki olarak tazminatsız çıkarılmaya müsaade etmiyorsa hukuki yollara başvururlar belediye olarak tüm haklarını veririz” dedi.

Öte yandan Başkan İnce, işten çıkartılan bir işçinin kendisine yazılı olarak “Lütfettiğin işi al da başına çal” dediğini öne sürerken,  “Böyle bir anlayışla çalışmamız mümkün değil” diye konuştu. 

“MEMİŞ SARI İLE TARTIŞMAYACAĞIM” 

Başkan Mustafa İnce, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş sarı ile tartışmayacağını belirtirken, “İşçi çıkarmalarımız gerçekleşti. Yerinde gerekçelerimiz var. Bu konuları Memiş Sarı ile tartışmak istemiyorum. Ancak tazminatsız işten çıkarma diye bir şey söz konusu değil. İşçiler hukuki haklarını kullanacaktır. Kanuni bir engel yoksa işçilerin paraları elbette ödenir” diye konuştu. 

“HUKUKSUZLUK YOKSA TÜM HAKLARINI ALIRLAR”

Hukuksuz bir durumun olmadığı takdirde işçilerin tüm haklarının veirleceğini vurgulayan Başkan İnce, “İlk önce gelirler belediyeye gerekçelerini açıklarlar. Buna istinaden bir uzlaşma komisyonu kurulur. Uzlaşma sağlanır ama hiçbir işçi bugüne kadar Güzelbahçe Belediyesi’nde hakkını almadan ayrılmadı.  Eğer ki bir hukuksuzluğu yoksa herkes hakkını alır.  Mesela bu hukuksuzluklardan birisi hırsızlık. Bu ve bunun gibi bir durum olmadıktan sonra hukuki haklarını alırlar. Kıdem hakkı, ihbar hakkı hepsini alırlar bugüne kadar böyle bir şey olmadı. Bundan sonra da olmaz” dedi. 

“PRENSİPLER BELLİ KEYFİ UYGULAMA OLMAZ”

Başkan İnce, belediyede gerekli mercilerin dosyalarını incelediklerini berlitirken, “Geçen hafta itibariyle yaklaşık 10 gündür izinliydim gerekli merciler dosyaları inceledi, muhasebe, avukat, insan kaynakları konuyu irdeledi. Kendilerine tebligat yapılmış bunları incelemem lazım. Ancak her zaman bu prensiple hareket edilir. Bu prensipler dışında hukuksuz keyfi bir uygulama olamaz. iş kanunu gereği tazminatsız  ve ihbarsız çıkarma gerekçeleri vardır. Umarım arkadaşların işten çıkarılmasında bu gerekçeler yoktur. Bu gerekeçeler dışında ise zaten kıdem tazminatı vesaire arkadaşların hakkı ödenecektir” şeklinde konuştu. 

“LÜTFETTİĞİN İŞİ AL DA BAŞINA ÇAL” 

Başkan İnce çıkarılan işçilerden birisinin kendisine yazılı olarak “Lütfettiğin işi al da başına çal” dediğini iddia ederken bu anlayışla çalışmanın mümkün olmadığını belrittiç Başkan İnce, “Bazı arkadaşlar ile çalışma ve iş barışı yönünden uzlaşmamız mümkün değildir. Kendi huzurumuz için arkadaşlarımıza hakkını veririz yollarımızı ayırırız. Olay bu kadar basit hukuksuz bir işlem bizde göremezsiniz.  Bu arkadaşlardan birisi çok iyi hatırlıyorum, Belediye Başkanına karşı ‘Lütfettiğin işi al da başına çal’ diye yazılı olarak bildirmi var. Bu arkadaşla, bu anlayışla zaten çalışılmaz. Biz çalışma gerekçelerinde kimi nasıl hangi şartlarda işe aldığımızı çok iyi bliyoruz. Bu şartlar yerine gelmediği sürece kavga etmenin manası yok. Huzur içinde bir 5 yıl geçirmek istiyoruz yoksa kimsenin hakkına gasp ettiğimiz yok” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.