Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7907
%0.17
Altın 2.497,670
%0.53
Bist-100 9.444,00
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Durak'tan Ali Engin'e şok kontra

Başkan Durak'tan Ali Engin'e şok kontra

Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak, yerel seçimlere yedi ay kala kürsüden çok sert açıklamalar yaptı. Konuşmasında hükümete, parti içi muhalefete ve rakiplerine mesaj gönderen Durak, “Türkiye sınırları içinde, hangi AKP’li olursa olsun, getirip karşıma aday yapsınlar. Her türlü mücadeleden alnımın akıyla çıkmasını bilirim. Beni düşmanın taşı değil, dostun dikeni yaralar” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in “ değişim” vurgusuna da gönderme yapan Durak, “Yakasında altı oklu rozeti taşıyan, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili’ye böylesi bir ihaneti yakıştıramıyorum. Evet, bu bir ihanettir. Son günlerde sıklıkla “değişim” ifadesi kullanılıyor. Değişime ihtiyaç olduğu doğrudur. Ancak, değişmesi gereken, bu anlayıştır” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.09.2013 - 12:58
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi tarafından yapılan Zübeyde Hanım Pazaryeri, Nuriye Yesugay Parkı’nın açılışı yapılırken ve Zübeyde Hanım Meydanı’na ilk harç döküldü. Düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İlçe Başkanı Ali Karaege, Slovenya Piran Şehri Belediye Başkanı Peter Bossman, belediye ve il genel meclis üyeleri, bürokratlar, partililer ve çok sayıda kişi katıldı.

TRAMVA YAŞADIK

Konuşmasına “2013’de çok sayıda açılışta birlikte olacağız’ demiştik. O günden bugüne, 9 ay geçti. Bu 9 ay içinde, sizlerle, 9 açılış, 4 temel atma töreninde bir araya geldik. Bugün, 10. açılışımızı yapıyoruz” diyerek başlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu tesisle, Karşıyaka’nın yeni gelişmekte olan yerleşim bölgelerinden, Zübeyde Hanım Mahallemizde yaşayan hemşerilerimizin, modern, sağlıklı ve güvenli bir ortamda alış veriş yapmasını sağlamış olacağız. Bu kentin yerel yöneticileri olarak, Karşıyaka’da, yılların ihmal edilmişliğinin izlerini silmeye çalışırken, hemşerilerimizin ihtiyaçları önceliğimiz oldu. İzmir’in “hep nadide bir köşesi” olarak anılmasına rağmen, yıllarca yatırım yüzü görmeyen Karşıyaka’yı, hizmetle buluşturmak, aslında hiçte kolay olmadı. 2004 yılından bugüne uzanan süreçte, yürürlüğe giren yasalarla, önümüze adeta setler çekilmeye çalışıldı. 5216 ve 5393 sayılı iki “garabet” yasanın yarattığı yetki karmaşası, ilçe belediyelerini yetkisiz, belediye başkanlarını da, temsil görevlisi haline getirdi. Sonrasında yapılan, düzenlemelerle, durum daha da vahim hale geldi. Bütün bunlar yetmezmiş gibi, 2009 yılında kentleri bölerek, travmalar yaratıldı. Karşıyaka, bugün hala, bu travmanın sancılarını yaşamaktadır. Yetki artık, tek bir yerde, Ankara’da toplanmıştır.

BİZLER ARTIK SÖZ SAHİBİ DEĞİLİZ
Bizler, artık, yaşadığımız kentlerin geleceğinde söz sahibi değiliz. Başkentte, birileri masa başlarında planlar hazırlıyor ve bize dayatıyor. Oysa ki her kent, sorununu olduğu gibi, çözümünü de kendi içinde barındırır. Bu kenti, en iyi biz biliyoruz, tanıyoruz. Çünkü biz burada yaşıyoruz. Karşıyaka’da yaşayanların, yüzde 65’nin oyunu almış, bir belediye başkanı olarak, bu kentte yaşayan her bir vatandaşın ihtiyaçları, aynı zamanda benim de ihtiyacım. Sorunlar, eksiklikler benim günlük yaşamımı da etkiliyor. Daha modern, sağlıklı, güvenli bir gelecek hazırlamaya çalıştığım, Karşıyakalı çocuklar, gençler arasında benim torunlarım da var. Mevcut tüm belediye başkanlarımız gibi, belediye başkanlığı sıfatımı bir kenara bıraktığımda da, ben bu kentte yaşayacağım. O zaman, neden biz, kentlerimizin geleceğinin hazırlanmasında devre dışı bırakılmaya çalışılıyoruz. Anlayan birileri varsa, lütfen bize de anlatsın” dedi.

ANKARA’YA YÜKLENDİ
Başkan Durak, konuşmasında ‘rant’ vurgusu yaptı. Çiğli, Mavişehir ve Karşıyaka’daki plan hareketlerine gönderme yapan Durak, “Düşünüyorum ve kendime soruyorum. Acaba, Çiğli’de 900 dönüme yakın alandaki plan tadilatı mı rantçı zihniyeti harekete geçirerek, marinanın Mavişehir’e yapılmasının önüne geçiyo? Ya da, sahildeki tesisler mi, rant olarak Örnekköy Stadı’nın önüne çıkıyo? Rantçı zihniyet, acaba, Mavişehir planlarının ne kadarının sorumlus? Kentler, bugün Yedi Kocalı Hürmüz gibi. Ankara’da her bakanlık ayrı bir plan yapıyor. Ama, kimse, dönüp bakmıyor. Kimse ‘bu planla ben bu kente ne yapıyorum’ diye sormuyor. İşte en güzel örneği... Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bizim Mavişehir için istediğimiz marinayı, getirip ketin göbeğine koymak istiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise, hemen dibine 15 bin kişilik stat yapacağım diye uğraşıyor. Ama o bürokratlardan bir tanesi bile, gelip, bu bölge, bu kadar yoğunluğu kaldırabilir m? Mevcut durumu nedi? diye bakmıyor. İtirazlarımıza ise, kulak tıkıyorlar. Bunlar, yine de beni ürkütmüyor. Rantçı zihniyete karşı mücadeleye, dün olduğu gibi, yarın da devam edeceğim” diye konuştu.

HEM RAKİPLERE HEM PARTİYE…
Durak, konuşmasında meydan okudu. Rakiplerine gönderme yapan Durak, geçtiğimiz günlerde “bazı ilçelerde değişim olacak” açıklaması yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’i de isim vermeden eleştirdi.
Durak, “Türkiye sınırları içinde, hangi AKP’li olursa olsun, getirip karşıma aday yapsınlar. Her türlü mücadeleden alnımın akıyla çıkmasını bilirim. Beni düşmanın taşı değil, dostun dikeni yaralıyor. Sayın Genel Başkan Yardımcım, siz de, örgütün içinden gelen, bu partinin, her kademesinde görev yapmış, bir Cumhuriyet Halk Partili olarak, bugünlerde yaşananların, yaratacağı tahribatı çok iyi biliyorsunuz. Kapalı kapılar ardında, şahsi çıkarları adına, yalanla, riyayla, kendi partisinin belediye başkanlarına karşı, karalama kampanyaları başlatanlara bir çift sözüm olacak. Ama bunu, bir belediye başkanı olarak değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nde, mahalle delegeliğinden, kurultay delegeliğine, ilçe başkanlığından il yöneticiliğine, her kademede görev almış bir arkadaşınız olarak söyleyeceğim. Bugünlerde genel merkezimize, karanlık mekanlarda hazırlanan iftira dosyaları yağıyor. Bütün siyasi hayatım boyunca, bir makama gelmek adına, hiçbir partili yol arkadaşım için, ağzımdan, kötü bir söz veya iftira çıkmadı. Bu kişilere tavsiyem benimle ve çalışma arkadaşlarımla ilgili, ne biliyorsanız, savcılıklara verin. Sağda, solda, bir şeyler varmış izlenimi yaratarak, partimin oyunun düşmesine neden olmayın. Yakasında altı oklu rozeti taşıyan, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili’ye böylesi bir ihaneti yakıştıramıyorum. Evet, bu bir ihanettir. Menfaat çatışması yaratarak, makam elde etmeye çalışmak, partimize, sadece ve sadece zarar verir. Bu arkadaşlara önerim, başlarını ellerinin arasına alıp, bir kez daha, ‘ben ne yapıyorum’ diye düşünsünler. Son günlerde sıklıkla “değişim” ifadesi kullanılıyor. Değişime ihtiyaç olduğu doğrudur. Ancak, değişmesi gereken, bu anlayıştır. Bulundukları konumu korumak için partilisine zarar verenlerdir. Asıl bunlar değişmelidir” dedi.

YÜZDE 65 OYU NASIL ALINDI'

Durak, konuşmasında ‘birlik’ vurgusu yaptı. Herkesi birlikte hareket etmeye çağıran Durak, “Ülkemiz, böylesine ciddi bir süreçten geçerken, kimsenin “ben” demeye hakkı yok. Her zamankinden daha fazla ‘biz’ olmaya ihtiyacımız var. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililere yakışan da budur. Biz, Karşıyaka’da, yüzde 65 olan oyumuzu, yüzde 70’lere çıkarma sözü verdik. Ve bunun için var gücümüzle de çalışıyoruz. Burada, bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Belediye çalışmalarımıza söyleyecek söz bulamayan arkadaşlar ‘başkan halkın içine inmiyor’ gibi bir argüman oluşturmuş. Şimdi, ben de, bu arkadaşlara soruyorum: Halkla birlikte olmadan, onlara ulaşmadan, yüzde 65 oy nasıl alınır. Şimdi nasıl yüzde 70’den bahsediyoruz. Onlar gibi alkol masalarında gece gündüz içmiyorsam. Cumartesi Pazar da dahil çalışıyorsam biliyorum ki ben görevimi yapıyorum. Hizmetle alakası olmayanların söylemleri ile Karşıyaka bir şey yitirmez. Kaybettiğimiz bir oy bizim iktidar olmamızdan güç götürür. Demokratik haklarımızı kullanacağız. Herkes aday olacak. Önemli olan partimizin kazanmasıdır. ” açıklaması yaptı.

EN FAZLA YATIRIM YAPAN BELEDİYE
Durak konuşmasında şunları söyledi: “Böyle güzel bir günde, bu konulara giriyorum, çünkü biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, işte bu şartlar altında sizlere hizmet üretmeye çalışıyoruz. 9 yılda 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen 350 projenin, ne anlama geldiğinin bilinmesini istiyorum. Bu belediyede, benimle birlikte çalışan her bir arkadaşımın, nelere göğüs gererek, sizlere hizmet ulaştırdığını bilin istiyorum. Yıllarca yatırım yüzü görmeyen Karşıyaka’yı, kültür merkezleriyle, Türkan Saylan Kız Konukeviyle, sığınma eviyle, huzureviyle, kütüphanelerle, hizmet binalarıyla, müzelerle, sosyal tesislerle buluştururken, kenti planlarken, sokaklarımızı temizlerken, yollarımızı yaparken, olağanüstü bir mücadele verdiğimizi bilmelisiniz. İşte bu yüzden, yaptığımız her açılışta, göğsümüzü gere gere ‘Türkiye’nin, orantısal olarak, en fazla yatırım yapan belediyesiyiz’ diyoruz. Sosyal projelerimiz, tesislerimiz ödül aldıkça sesimizi daha bir gururla yükseltebiliyoruz. Evet, Karşıyaka’nın sesi, artık daha bir gür çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak, biz ‘hizmet için varız’ derken, sizleri de aramızda görmek, ayrı bir mutluluk. Bugün, burada, Zübeyde Hanım Mahallemizin çehresini değiştirecek açılış ve temel atma törenlerimize katılımınızla bize onur verdiniz, güç verdiniz. Herkese çok teşekkür ediyorum”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.