Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Durak Open Days'a konuştu

Başkan Durak Open Days'a konuştu

Avrupa’nın en önemli buluşmalarından biri olan Open Days’ın bu yıl da konuğu olan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, etkinliklerin 2. gününde düzenlenen çalıştayda yaptığı konuşmada, yerel yönetim olarak, gençlerin istihdama katılımı konusundaki çalışmalarını anlattı.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 09:33
Belçika’nın başkenti Brüksel’de 7-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen “Open Days” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Bağlantıları kurmak-Gençlerin istihdamı ve Sanayi Dönüşümü" başlıklı çalıştayda konuşmacı olarak yer alan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “gençlerin istihdamı konusunda Karşıyaka Belediyesi'nin çalışmalarını anlattı. "İşsizlik sadece belirli ülkelerin değil tüm dünyanın sorunu haline gelmiştir" diyen Karşıyaka Belediye Başkanı Durak, Türkiye'deki genç işsizliğinin nedenin eğitim alan gençlerin oranın artmasına rağmen yeni iş alanlarının oluşturulamaması ve gençlerin aldıkları eğitimin niteliğinin iş gücü piyasası nedeniyle ihtiyacı karşılayamaması olduğunu belirtti.



Başkan Durak, çalıştayın ardından verdiği röportajda, Open Days etkiliği hakkında "6 bin, 7 bin katılımcının olduğu, Avrupa'nın en önemli 111 adet komisyonunun çalışması. Ben de sabah bu komisyonlardan birinde konuşma yaptım. Bu konuşmada ülkemizdeki işsizlik, istihdama katılım, sanayi ve yerel yönetimlerin ilişkilerine dair bilgiler verdim. İlginç sorular da aldık, hepsinin de cevabını verdik. Dilerim bu tip etkinlikleri sıkça gerçekleştiririz çünkü attığımız her adım, her köprü bizim önümüzdeki süreçteki sorunlarımızın çözümünde de bir adım oluyor. Örneğin burada fonları kullanarak istihdamla ilgili çözümleri, stajları getiriyorlar. bütün bunları biz de yapıyoruz ama fonsuz, herhangi bir yerden katkı almadan yapıyoruz. Biz de ülke olarak yeni bir takım açılımlar yapıyoruz; KOSGEB gibi kaynaklardan katkı üreterek gençlerimizin yeni iş sahibi olmalarını sağlıyoruz. Buna dönük çalışmalarımız zaten var ama tabii yeterli değil. Bütün dünyada şu an bilinen 213 milyon işsiz var. Bu çok ciddi bir rakam ve bunun büyük bölümünün gençler olduğu söyleniyor. Avrupa Parlamentosu bu konuda adımlar atıyor. Biz bunun neresindeyiz ya da bunun dışında mıyı? Bu çalışmalar kitaplaşacak ve hepimizin önüne gelecek. Şu anda 2014-2020 arasının projeleri tartışılıyor. Ciddi bir olay, bizim de bir katkımız olduysa sevinirim" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.