Dolar 32,3798
%-0.18
Euro 34,7442
%0.01
Altın 2.426,110
%-0.52
Bist-100 9.970,00
%0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Demirağ'dan tehdit iddialarına yanıt

Başkan Demirağ'dan tehdit iddialarına yanıt

İZMİR'in turistik ilçesi Foça'nın CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sosyal medyada kendisini eleştiren bir vatandaşı önce telefonla, ardından da evine gönderdiği bir belediye çalışanıyla tehdit ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Demirağ, "Beni ve kurumumu küçük düşürmeye yönelik bu iftiralarla ilgili ben de savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi. Başkan Demirağ'dan

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 17:36
Bir taşeron şirkete bağlı olarak İZSU'da çalışırken işten çıkartılan Ramazan Ertürk, geçtiğimiz aylarda kendisi gibi işten çıkarılan birkaç kişiyle birlikte Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'la görüşüp kendilerine yardımcı olmasını istedi. Ancak, iddiaya göre Başkan Demirağ, kendilerine dönmedi ve telefonlarına da çıkmadı. Bunun üzerine Ertürk, 9 Kasım 2015 tarihinde Demirağ'ın Facebook sayfasındaki bir paylaşımına yorumda bulundu. Ertürk, Demirağ'ı incitecek veya rencide edecek hiçbir ifade kullanmadığının altını çizerek CHP'li olmalarına rağmen mağdur edildiklerini ve başkanın yardımcı olmadığını dile getirdi. Ertürk, sosyal paylaşım sitesindeki bu yorumdan sonra başkan Demirağ'ın bizzat telefonla kendisini "Bekle seni evinden aldıracağım" diyerek tehdit ettikten sonra evine İZSU çalışanlarından Fatih Karatay'ı gönderdiğini ileri sürüp, geçen 10 Kasım'da savcığa suç duyurusunda bulundu. Olay sırasında cep telefonuyla çektiği görüntüleri savcılığa delil olarak da sunan Ertürk, kendisine yönelik baskı ve işten çıkarmanın 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde başka bir başkan adayını (Osman Mert) desteklemekten kaynaklandığını, evinin bulunduğu sokağın kaldırım taşlarının tamirat için sökülüp öylece bırakıldığını, bunun fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı için de tehdit edildiğine yönelik ayrı bir suç duyurusunun bulunduğunu sözlerine ekledi. 

"İFTİRA AMAÇLI BİR KOMPLO HAZIRLANMIŞ" İDDİASI

Fatih Karatay, Ertürk'ün komşusu olduğunu, başka bir konu ile ilgili olarak yanında Bahadır Levent Yıldırım olduğu halde konuşmaya gittiklerini ancak anlayamadıkları bir nedenle kapı açılır açılmaz cep telefonuyla görüntülerinin kaydedildiğini görünce konuşamadan döndüklerini söyledi.

Karatay, "Daha sonra hakkımızda suç duyurusu olduğunu öğrendik. Bana göre Başkan Demirağ'a iftira amaçlı bir komplo hazırlanmış. Bizi de bu iftiraya alet etmek istiyorlar. Ne Başkan Demirağ'ın bir yönlendirmesi, ne de bizim kendisini tehdit etmemiz söz konusu değildir. Kendisinden davacı olacağım" dedi. 

BAŞKAN DEMİRAĞ, "BENİMLE İLGİSİ OLMAYAN BİR DURUM" 

Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine Ertürk'ün iddialarının asılsız olduğunu belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ olayın yargıya intikal ettiğine dikkat çekti. Demirağ; "Benimle ilgisi olmayan bir durum. Ben de şahsımı ve kurumumu küçük düşürmeye yönelik bu iftiralar için savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Yargı gereğini yapacaktır" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.