Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çerçioğlu'ndan ikinci çıkış: Aydın'ın mallarını...

Başkan Çerçioğlu'ndan ikinci çıkış: Aydın'ın mallarını...

Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın mallarını istedi

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 16:54
AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Özel İdaresi'nin kapanmasının ardından Aydın'ın mallarının tekrar Aydınlılara verilmesi gerektiğini söyleyerek, "İl Özel İdaresi'nin sahip olduğu malların tekrar Aydınlılara verilmesi için masaya oturmaya hazırım. Aydın'ın malları Aydın'da kalmalı" dedi.

"Başkan Çerçioğlu'ndan mobbing tepkisi: Böyle giderse..." Haberi okumak için tıklayınız!!!

Adnan Menderes Parkı'nda gazetecilerle sohbet eden CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, mayıs, haziran ve temmuz ayında sözünü verdikleri birçok projenin temelini atacaklarını söyledi. İl Özel İdaresi'nin kapandığını hatırlatan Çerçioğlu, İl Özel İdaresi'nin sahip olduğu malların tekrar Aydınlılara verilmesini istediklerini belirterek, "İl Özel İdaresi'nin tüm yetkileri 6360 sayılı kanunla bize geçti. Aydın için siyasi parti ayırmadan tüm siyasilerle aynı masada, hizmet etmek için otururum. İlk önce İl Özel İdaresi'nin sahip olduğu malların tekrar Aydınlılara verilmesini görüşmek üzere oturalım. Aydın'ın malları Aydın'da kalmalı. Başta da Vali bey olsun" dedi.

Bazı siyasetçilerin sadece eleştiri yaptığını ve bundan beslendiğini de iddia eden Çerçioğlu şunları söyledi: 

"Bazı siyasiler Aydın'a hiçbir şey yapmadıkları için sadece ve sadece Büyükşehir'i eleştirerek basında yer alıyor. Bakın başka illere AKP'si, MHP'si ve CHP'si aynı masaya oturup illerinin sorunlarına ortak akıl ile çözüm buluyor. Aydın'ın sorunlarını çözelim. Birinci sorun da Aydın'ın malları. İlk toplantının da gündemi bu olmalı diyorum."

"KARARLAR KANUNA UYGUN" 

ASKİ'nin Aydın'ın bazı ilçelerinde kanalizasyon olmamasına karşın su faturalarına kanalizasyon bedeli yansıtmasına ilişkin sorulara yanıt veren Başkan Özlem Çerçioğlu, tüm işlemlerin 6360 Sayılı Büyükşehir Kanunu'na göre yapıldığını söyleyerek, "Eğer kanuna ve hukuka uygun bir işlem yapılmadıysa önce ben gereğini yaparım. Vatandaşın ASKİ ile ilgili bir şikayeti varsa bana getirsin incelerim. Tüm bu kararlar Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayından geçmektedir ve kanuna uygundur. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak eğer kanuna aykırı bir işlem yapmış olsaydık çoktan kendimizi mahkemenin kapısında bulurduk" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.