Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Batur'dan Star Wars açıklaması!

Başkan Batur'dan Star Wars açıklaması!

TV35 Ana Haber’e konuk olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kovid – 19 salgını tedbirleri anlattı ve Dünya Star Wars gününe özel hazırlanan yaklaşık 3 milyon kişi tarafından İzlenen Konak Belediyesi videosuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan ‘Sosyal medya ekibimizi kutluyorum. Mühim olan İzmir’in tanıtımı’ dedi.

  • Ege Postası
  • 05.05.2020 - 10:37

EGEPOSTASI - İzmir’de pandemi sürecinden en çalışkan başkanlar arasında gösterilen Konak Belediye Başkanı Abdul Batur TV35 Ana Haber’e konuk oldu ve Kutluhan Nesil’in soruların yanıtladı. Taksici, berber, kahveci esnafının yardımına da koşan Başkan Abdül Batur, en son bakkala borcu olanların veresiye defterlerinin kapatılması için başlattığı kampanya ile de takdir görmüştü. Geçen hafta başı başlayan kampanya ile 55 bakkaldaki 225 vatandaşın borcunun ödendiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur dayanışmayı arttırmak için her yolu hayata geçirdiklerini belirtti.
 

 

KONAK’TA YILDIZ SAVAŞLARI
4 Mayıs Star Wars Günü nedeniyle özel bir kısa film hazırlayan Konak Belediyesi’nin videosunun 3 milyon insan tarafından izlendiğini ve büyük ilgi gördüğünü de kaydeden Başkan Abdül Batur, “. Yaklaşık 3 milyona yakın insan izlemiş. İzmir ve Konak’ın tanıtılması noktasında yaptık. Mühim olan İzmir’in tanıtımı, dünya basınında tanıtılması” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Başkan Batur Ana Haber’de TV35 şu açıklamaları yaptı:

“Geçtiğimiz pazartesi günü kampanyamızı başlattık. Corona virüs nedeniyle en fazla sıkıntıya düşen kesimin esnaflarımız olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımız özellikle işlerini kaybeden, bundan sonraki süreçte ne olacağını bilmeyen vatandaşlarımıza yardım konusunda arkadaşlarımızla böyle bir proje geliştirdik. Esnaf kalkınacak ve ayakta kalacak ki bundan sonraki süreçte onların ayakta kalması toplumun ayakta kalması demektir. Özellikle küçük esnafımızın. Zaten daha önce aldığımız kararla 2650’ye yakın esnafımızın Konak Belediyesi’ne ödediği işgaliye bedelini üç ay erteledik. Gerekirse yılbaşına kadar erteleme şansımız da var. 2 milyona yakın bir katkı sağlamış olduk esnafımıza.

‘GEL BİR VERESİYE DEFTERİNİ DE SEN KAPAT DEDİK VE…’
Bu projemizde de dar gelirli vatandaşların oturduğu bölgelerdeki mahalle bakkallarının ayakta kalması onların da sıkıntılarının ortadan kaldırılması noktasında hem komşum gülsün hem de esnafım yaşasın diyerek, ‘Gel bir veresiye defterini de sen kapat’ adlı kampanya bu. Geçtiğimiz pazartesi gününden bu yana, her türlü konuda ülke dara düştüğünde hayırsever vatandaşlarımızı takdir etmek lazım, çağrımızdan sonra 55 bakkalımızın 225 hesabını kapatmış olduk. Kampanyamız 105 bin liraya yakın da rakam toplandı. Bu süreçte sıkıntısı olan vatandaşlarımızın borçlarını kapatıyoruz. Esnafa da can suyu vermiş oluyoruz. Bu mübarek ayda Ramazan boyunca devam edecek. Belediyeye müracaat etmeleri yeterli. Vatandaşlarımızın bu konuda yardımlarının doğru noktaya gitmesini sağlıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımıza ve Konak İlçe örgütümüze hayırsever vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şükranlarımızı belirtmek istiyorum.

İKİNCİ TUR İLAÇLAMAYI BİTİRİYORUZ
Bakanlık tarafından yayınlanan haritaya baktığımızda bazı bölgelerin kırmızı olduğunu görüyoruz. Özellikle Basmane bölgesindeki göçmenlerin olduğu bölgede bazı sıkıntılar oluştuğunu gördük. Sağlık müdürlüğünün taramaları konusunda orada karantina uygulanıyor. Onun dışında lokal bazı bölgelerde fazla olduğunu görüyoruz. Ama yavaş yavaş geriye doğru gitme var, artma yok. Biz de belediye olarak dezenfeksiyona büyük önem veriyoruz. En önemli katkı temizlik ve dezenfeksiyon bence. Tüm kamu kurumları, pandemi hastaneleri, bize ne zaman müracaat ederse dezenfeksiyon yapıyoruz. 265 eczane de riskli grupta. Eczanelerde ikinci tur ilaçlamayı bitiriyoruz. Sokakların, çöp konteynırlarının dezenfeksiyonu konusunda da vardiyalı olarak çalışıyoruz. En büyük riskli gruplarımızdan biri.

TAKSİCİ, KAHVECİ, BERBER ESNAFINA DESTEK
Biraz üzüldüler sıkıldılar biraz daha sabrederlerse bu işi bayrama kadar çözeceğiz. Ama gevşemeden sosyal mesafeyi koruyarak maskelerimizi takarak sokağa çıkma yasaklarına uyarak yenebiliriz. Bu konuda da yerel yönetimler olarak biz de her türlü katkıyı sağlıyoruz. Ramazan ayınayız. Mübarek ay. İftarlarda yemek sağlamaya çalışıyoruz vatandaşlarımıza. Yine berberlerimiz var. Onların sıkıntıları vardı. Oda başkanı ile görüştük. Onlara ayni yardım yapılması konusunda anlaştık. Bugün de yardımlarını ulaştırdık. Kahveciler odası başkanımız ile de görüştük. Kahvecide çalışan garsonların durumunu bize bildirin dedik. Ailelerine yardım götürelim dedik. Bu hafta içerisinde onlara da ulaşacağız. Taksici esnafımızın çok sıkıntıları var. İftarlıklar hazırladık onlar için. Bu felaketi he beraber atlatacağız.

YATIRIMLARI ÖTELEDİK
Yatırımlarla ilgili her türlü şeyi durdurduk öteledik erteledik. Pandemi bittikten sonra kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ülkede hemen tekerlekler dönmeye başlamayacak maalesef. Yeniden harekete geçmesi zaman alacak. Yerel yönetimler olarak bizler ayakta kalmaya çalışacağız. Çalışanların ıkıntı yaşamadan zaruri hizmetlerin devamı için tedbirlerimizi alıyoruz zaten.

STAR WARS FİLMİ 3 MİLYON İNSANA ULAŞTI
Sosyal medya ekibimiz genç bir ekip. Bu çalışmaları için kutluyorum. Star Wars 1977 yılından bu yana dünyanın gündeminde olan dünyayı kasıp kavuran bir ilgiye maruz. 4 Mayıs Dünya Star Wars günü ilan edilmiş. Biz de bununla ilgili bir film hazırlatmış arkadaşlar, sosyal medya mensubu arkadaşlarımız. Çok ilgili gördü. Yaklaşık 3 milyona yakın insan izlemiş. İzmir ve Konak’ın tanıtılması noktasında yaptık. Mühim olan İzmir’in tanıtımı, dünya basınında tanıtılması.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.