Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Bakıcı’dan asılsız haberlere cevap

Başkan Bakıcı’dan asılsız haberlere cevap

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından belediye başkanlığı görevine başlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı kendisi hakkında yapılan “500 taşeron işçiyi zorda bıraktı” başlıklı haberlerin asılsız olduğunu ve hiçbir işçisine “başınızın çaresine bakın” diye herhangi bir söylemde bulunmadığını, aksine işçilerin problemlerini birebir dinlediğini ve çalışan herkesin özlük haklarını alması için çabaladığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2014 - 10:23
Yurt Gazetesi tarafından 23 Nisan 2014 tarihinde yapılan ( Akp’li Başkan İşçileri zorda bıraktı) başlıklı habere Başkan Bakıcı’dan cevap geldi.  Başkan Bakıcı “ Ben göreve gelmeden önce Taşeron işçilerimizin maaşları uzun süredir yatmıyormuş. Taşeron firmaların Ocak ayı dahil belediyeden alacağı maaş ödemeleri var. Ben göreve geldiğimde kasada 15 bin lira para vardı. Acilen İller Bankası’ndan belediyemize 300 bin lira kadar para geldi ve diğer elde edilen gelirler ile birlikte yaklaşık 615 bin lira ile  ilk işimiz memurumuzun ve kadrolu işçilerimizin maaşlarını yatırmak oldu. Daha sonra ise taşeron işçilerimizin bağlı olduğu 7 firmanın Ocak ayı ödemesi olan 387 bin 231 lira 72 kuruşu yatırdık.  Basında yer alan haberlerin hiçbir aslı yoktur. Ben hiçbir işçimize “başınızın çaresine bakın” gibi söylemlerde bulunmadım. Aksine işçilerimiz bizlere aylardır mağdur olduklarını bildirdi ve biz bu mağduriyetin en kısa zamanda giderileceğini söyledik. Kadrolu işçilerimizin 2013 yılından kalma ikramiye ve kıdem tazminatı hakları olan 609 bin lirayı bulan  bu para bile ödenmemiş. Bunların ödemesi en kısa sürede yapılacaktır” dedi.

“Sözde değil özde emek yanlısı olmak gerekir”
Öncelikli işimiz memurlarımızın, sözleşmeli personelimizin, gerek kadrolu gerekse taşeron işçilerimizin ücretlerinin ödenmesidir diyen Başkan Bakıcı “ Titizlikle üzerinde durduğumuz husus personelimizin maaşları, ücretleri ve özlük haklarının korunması ve zamanında yerine getirilmesidir. Biz hiçbir zaman çalışanlarımızın karşısında değil sürekli yanında olacağız. Biraz dikkat edersek göreve devam eden başkanlar dahil işçi çıkartırken biz asla bu yola gitmedik. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadık ve oynamayacağız da. Adil ve adaletli davranmak ana ilkemizdir. İnsanın emeğine saygı duyan ve bunu her platformda söyleyen bir kişi olarak icraatlarımız da bu yönde olacaktır. Bilinen bir deyimle sözde değil özde emek yanlısı olmak gerekir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.