Dolar 32,2061
%-0.17
Euro 35,0798
%0.28
Altın 2.468,760
%0.92
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Badem hizmetlerini anlattı

Başkan Badem hizmetlerini anlattı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçeye yaptıkları hizmetleri basın mensuplarına yerinde tek tek anlattı.

  • Ege Postası
  • 11.05.2018 - 14:51

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Birgi, Bozdağ ve Gölcük mahallerini de kapsayan geniş bir alandaki hizmetlerin tanıtımına Güneydoğu kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı 3 Eylül Mahallesi'nden başladı. Başkan Badem, burada 160 metrekaresi kapalı toplam 760 metrekare alana sahip taziye evi hakkında bilgi verdi. İlçede ilk kez açılacak olan taziye evinde, kadın ve erkekler için iki ayrı salon bulunduğunu belirten Başkan Badem, oturma alanlarının ise duvarın etrafını kaplayan kanepelerden oluşacağını söyledi. Bahçe düzenlemesinin ardından taziye evinin hizmete açılacağını belirten Badem, başka mahallerde de taziye evleri yapacaklarını kaydetti. Taziye evinin yanındaki kütüphane ve etüt merkezinin gezilmesinin ardından Perşembe Pazarı'ndaki kafeteryanın alt katında kadınlar için oluşturulan, içinde başta pilates, koşu bandı olmak üzere çeşitli diğer spor aletlerinin bulunduğu spor merkezine geçildi. İnönü Mahallesi'ndeki içinde yüzme havuzu ve saunası bulunan ve çeşitli kursların verileceği Kadın Lokali'nin inşaatı da gezdiren Başkan Badem, buranın 29 Ekim'e kadar tamamlanıp, açılışıınn yapılacağını açıkladı.

Başkan Badem daha sonra ise Anafartalar Mahallesi'ndeki 3 milyon 579 bin TL'ye maledilen içinde kuru havuz, serüvenler zinciri, yeni nesil oyun grupları, kaykay, amfiyitaro yer alan, 16 güvenlik kamerası ve görevlisi ile korunan, led aydınlatma ve modern oturma grupları ile donatılmış 14 bin 500 metrekarelik alana kurulu Salı Pazarı Kafeteryası ile 17 bin metrekarelik alana kurulu fuar alanı da basın mensuplarına tanıttı. başkan Badem, fuar alanın 5 bin 680 metrekarelik kısmının üzerini çelik konstrüksiyon çatı ile kapatılacağına da dikkati çekti.

TARİHİ DOKU KORUNACAK

Ödemiş'e 10 kilometre mesafedeki Ulu Cami ve Çakırağa Konağı gibi tarihi yapılara ev sahipliği yapan Birgi Mahallesi'nde yatıkları yatırımlara da değinen Başkan Badem, burada da 2.5 yıldır sokak sağlıklaştırma  projesiyle binaların dış bölümlerini ve yolların yapımlarının devam ettiğini belirtti. Valiliğin Ödemiş'te yapılan 14 proje için katkı sağlayarak özellikle Birgi'nin tarihi dokusunun korunması sağladığını vurgulayan Başkan Badem, Taş Pazarı Projesi'ninn 3 milyon 350 bin + KDV 'ye mal olacağını aktardı. Başkan Badem, Birgi Çamlık Park Kentsel Tasarım Uygulaması ile Küp Uçaran Kulesi Restorasyon Projesi'nin 2019 yılı başında biteceğini belirtip, "2 bin 700 metrekarelik projede, bahçede, havuz ve kulede restoran hizmete girecek. Aydınoğlu Camisi karşısında bulunan hamamların restorasyonlarına da yakında başlayacağız" dedi.

"40 OLUK 40 ÇEŞME"

Başkan Badem, Bozdağ-Salihli Karayolu üzerinde bulunan, yıllarca gelen giden herkesin araçlarını durdurup su doldurmasıyla ünlü '40 Oluk 40 Çeşme'nin taşınmasına da açıklık getirdi. Badem, 40 Oluk 40 Çeşme'nin taşınmasının zaman zaman esnafla kendilerini karşı karşıya getirdiğini hatırlatıp, "Burası çok sıkıntılıydı. Sık sık kazalar yaşanıyordu. Ayrıca gayri sıhhı şartlar altında gıda maddeleri satılıyordu. Tuvalet dahi yoktu. Buraya 600 metre mesafede bulunan yerde yaptığımız çalışmalarla esnafımızı sağlıklı işyerlerine kavuşturduk. Oradaki suyu da buraya alacağız. 90 bin liraya mal olan yeni alana tuvaletler, ibadethane, 5 kapalı alan, 45 sergi satış birimi yapıldı. 600 metrekarelik alan Ramazan Bayramı'nda hizmete girecek" diye konuştu.

Başkan Badem'in tanıtım yatığı son durak ise Ege'nin Abant'ı olarak bilinen Gölcük oldu. Başkan Badem burada da basın mensuplarına, gölün etrafına yaptırılan sahil yolunu gezdirip, buradaki 6 işyerinin kapatılmasının ardından yatırılan Fırın Kafe'nin 29 Haziran'da açılacağını belirtti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.