Dolar 32,5225
%-0.05
Euro 34,9729
%0.41
Altın 2.435,830
%0.52
Bist-100 9.775,00
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atila: Çocukların hayalleri büyüklerinkinden çok önde

Atila: Çocukların hayalleri büyüklerinkinden çok önde

Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nin Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “Yenilenebilir Kaynaklı Enerji Teknolojileri Alanında Mesleki ve Teknik Eğitim Kapasitesinin Artırılması” Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yaz Kampı’na katılan öğrenciler sertifika heyecanı yaşadı.

  • Ege Postası
  • 05.07.2015 - 10:07
İZMİR - Aldıkları eğitim sonunda tasarladıkları ekolojik kentlerin sunumlarını yapan öğrencilere sertifikalarını veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve gerçekten çok ileride gidiyorlar. Hayallerininin ne kadar önde olduğunu burada bir kez daha gördüm. Onlar Bornovamızı, İzmirimizi ve ülkemizi bir adım daha ileri götürecekler. Buna inancımız tam” diye konuştu.
 
Bornova Belediyesi’nin Çalışma Bakanlığı’nın Avrupa Birliği hibe destekli projesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleştirilen programı başarıyla tamamlayan 60 öğrenci, sertifilarını Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Günnur Koçar ve eğitmenlerinin elinden aldı. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde açılan Yenilenebilir Enerji Bilim Kulübü’nde Türkiye’de ilk kez bu alanda uygulamalı eğitim alan öğrenciler, ortaya koydukları projelerin sunumlarını da yaptı. Öğrencilerin program boyunca öğrendikleri bilgileri kullanarak tasarladıkları ekolojik kent maketleri büyük ilgi çekti.
 
Projenin detayları hakkında bilgiler veren EÜ Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Günnur Koçar, en az sumum yapan öğrenciler kadar heyecanlı olduklarını belirterek, “Bu çalışma ile toplumsal farkındalığı ve sosyal bilinci arttırmak istedik. Bu bilinç ve sorumlulukla bizimle işbirliği yapan Bornova Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Çocuklarımız bizi gelece taşıyacak
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise Energy Cities’e (Avrupa Enerji Kentleri Ağı) üye olduklarına dikkat çekerek, enerji verimliliği alanında yaptıkları çalışmaları anlattı. Öğrencilerin daha yaşanabilir bir geleceği tasarlama yolunda aldıkları eğitimin ve ortaya koydukları projelerin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Atila, “Çocuklar bizim geleceğimiz ve gerçekten çok ileride gidiyorlar. Hayallerininin en kadar önde olduğunu burada bir kez daha gördüm. Onlar Bornovamızı, İzmirimizi ve ülkemizi bir adım daha ileri götürecekler. Buna inancımız tam” diye konuştu.
 
Yoğun talep nedeniyle ikinci kez
 
6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen Yaz Bilim Kampı 5 gün sürdü. Öğrenciler kamp boyunca laboratuvarlar ve eğitim odalarında 15 kişilik gruplar halinde atölye çalışmaları, sunumlar, belgesel gösterimleri ve modellemeleri içeren alternatif bir bilim eğitimi aldı.  Toplam 120 öğrencinin eğitileceği Yaz Bilim Kampı programının 2. Dönemi 6-10 Temmuz 2015 Tarihleri boyunca yine 60 öğrenci ile Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.