Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan’ın ÇİBEM isyanı

Başkan Arslan’ın ÇİBEM isyanı

Çiğli Belediyesi’nin, öğrencilere ücretsiz kurs vermek üzere açmayı planladığı CİBEM’e öğrenci başvuruları kabul edildi, öğretmenler ile görüşüldü, ancak merkez, gerekli raporun ulaşmaması yüzünden bir türlü açılamadı. Komşu ilçelerde de başarıyla uygulanan projenin Çiğli’de hayata geçirilmemesine isyan eden Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Sonunda yargılanacak olsam da bu merkezi açacağım” dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2014 - 13:41
EGEPOSTASI – Dargelirli ailelerin başarılı çocuklarını Anadolu Liseleri ve üniversiteye hazırlamak için Çiğli’de kurulması planlanan kurs merkezi, Milli Eğitim engeline takıldı. Beklenen olumlu raporun bir türlü gelmemesi yüzünden Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi  (ÇİBEM) projesi hayata  geçirilemezken, Belediye Başkanı Hasan Arslan, halka verdiği sözü tutacağını belirterek, “Yargılanacağımıbilsem de fakir fukaranın çocuğunun eğitim alması için ÇİBEM’i açacağım” dedi.
Çiğli Belediyesi, ÇİBEM’i kurmak için tüm hazırlıklarını 2.5 ay önce tamamladı. 900 öğrenci, ücretsiz kurslardan yararlanmak için başvurdu. Öğretmen görüşmeleri tamamlandı. Ancak merkez bir türlü açılamadı. Bu yüzden öğrenciler mağdur oldu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, teftiş raporunun olumlu çıkmasına rağmen, Çiğli Belediyesi’ne bir türlü tebliğ edilmediği öne sürüldü. Bunun yerine konuyla alakalı olmayan “Halk eğitim” merkez müdürlüğünün okullarda açacağı kurslardaki işleyişi belirleyen yönetmenlik bildirildiği ortaya çıktı. Çiğli Belediyesi bunun üzerine İl milli eğitim müdürlüğüne ilgili konu ile ilgili “ücretsiz kursların açılması ve eğitim öğretime başlama iznini” içeren teftiş kurulu raporunun esas alarak cevap verilmesini istedik.  Ancak; İl milli eğitim müdürlüğü buna bir cevap verdiği öğrenildi.
 
DİĞER İLÇELERDE ÖRNEKLER VAR
 
Diğer ilçelerde yapılan örneklerin olduğunu ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan” Menemen, Buca, Karşıyaka, Bayraklı, Gaziemir ve Bornova Belediyeleri tarafından burada oturan vatandaşlarımıza ücretsiz kurslar veriliyor.
 
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Çiğli halkına verdiğim sözü tutacağım. Yargılanacağımı bilsem de fakir fukaranın çocuğunun eğitim alması için CİBEM’i açacağım” dedi. Arslan sözlerine söyle devam etti;
 “Bizim dershane açtığımızı iddia ediyorlar. Dershane özel bir işletmedir, yaptığı hizmetin karşılığında bir ücret alır. Biz dershane açmıyoruz, bir kamu kuruluşuyuz belediye yasasına göre ücretsiz kurs açıyoruz. Ben Çiğli’deki yoksula yardım etmeyeceksem, Çiğli’deki öğrenciye sahip çıkamayacak sam, işsizliği çözümü için proje üretemeyeceksem, kadınları sosyal hayata kazandırmayacaksam bu halka neyin hizmetini vereceği? Bedeli ve vebali ne olursa olsun ben öğrencilerimizin ücretsiz kurs alacağı ÇİBEM’i açacağım” dedi.
 
DESTEK BEKLERKEN BİZİ ENGELLİYORLAR
İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin kendilerine sahip çıkmasını beklerken bazı engellerle karşı karşıya kaldıklarını anlatan Başkan Hasan Arslan, “Ama bu engelleri aşacağımıza inanıyorum. Bize 900 başvuru var. Biz de bu çocuklarımızın hocalar eşliğinde derslerine yardımcı olacağız ve hiçbir bedel almadan onları Anadolu lisesi ve üniversiteye hazırlayacağız” diye konuştu.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.