Dolar 32,5542
%0.13
Euro 34,8938
%0.66
Altın 2.436,280
%0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan'dan personele alkol yasağı: Çiğli işçisine yüzde 21 zam

Başkan Arslan'dan personele alkol yasağı: Çiğli işçisine yüzde 21 zam

Çiğli Belediyesi’nde yaklaşık bin personeli kapsayan yeni dönem toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. DİSK Genel-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye işçilerine yüzde 21 zam yapıldı. Çiğli’deki imza törenin ardından davullu zurnalı kutlama yapıldı. Toplu sözleşme görüşmeleri mutlu sonla noktalandı

  • Ege Postası
  • 03.07.2015 - 11:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi eski hizmet binası önünde gerçekleşen toplu iş sözleşmesi imza törenine Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun yanı sıra, DİSK Genel Merkez yönetimi, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Sendikası şube yöneticileri, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, siyasi parti temsilcileri, belediyede görevli personel ve ilçe halkı hazır bulundu. Gerçekleşen imza töreninde belediye işçileri aldıkları zammı davul zurnalar ve halaylar eşliğinde kutladı. Törenin ardından maaş zammını kutlayan işçiler Başkan Hasan Arslan’ı omuzlarına alarak belediye önünde gezdirdi.


 
 
“BİZİM İTİBARIMIZ SARAYLARDA DEĞİL, ÇİĞLİ İŞÇİSİNDE”
Törende söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko “Asgari ücret çok düşük, açlık sınırının da altında. Bin 800 lira net maaş verilebilecek durumda.Türkiye’de 10 milyona yakın emekli var. Verdikleri son zam 24 lira. 1 milyona yakın işsiz genç var. Ankara’da 20 milyar dolara kaçak saray yapılıyor. Bu bizim itibarımız deniyor. Bizim itibar anlayışımız bu ülkede gerçekten bağımsızlık, demokrasi, insan hakları, barış ve kardeşlik mücadelesi veren önderler bizim itibarımız. Siz itibar mı arıyorsunu? Gezi direnişinde özgürlük isteyenler itibarımız. Bu ülkede idam sehpasına giden Deniz Gezmiş bizim itibarımız. Sen itibar mı istiyorsu? Nazım Hikmet’ler, Bahriye Üçok’lar bizim itibarımız. Çiğli sokaklarını temizleyen bu işçiler bizim itibarımız. Biz itibar deyince bunu anlarız. Şaşı bakanlar bunu anlamaz. Biz 12 Eylül faşist cuntasına teslim olmayan bir sendikayız. Ey Recep Tayyip Erdoğan sana soytarılık, yalakalık yapan namert olsun diyorum” dedi ve seçim öncesinde siyasiler tarafından verilen asgari ücret vaatlerini hatırlatarak, Türkiye genelindeki bir milyona yakın belediye işçisinin kadro beklediğini ve asgari cüretin bin 500 liraya yükseltilmesini istedi.   
 
KOCAOĞLU’NA ÇAĞRI YAPTI
Konuşmasının sonunda grev ile gündeme gelen İZENERJİ’deki toplu iş sözleşmeleri sürecine değinerek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu’na çağrı yapan DİSK Genel Başkanı Beko, “Grevin galibi olmaz. Biz greve çıkmaktan yana değiliz. Bayram öncesi, masa başında görüşerek, konuşarak, Çiğli’de çaldığımız bu davul zurnaları, Konak Meydanı’nda da İZENERJİ çalışanları ile birlikte çalmak ve halaylar çekerek kutlama yapmak en büyük hayalimizdir” dedi.


.
“HALKIN PARASINI HALK İÇİN ÇALIŞANA VERİYORUM”
İşçilerine seslenen Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, “15 ay önce belediyeyi devraldığımda eski başkan işin zor demişti. İşler iyi gidiyor. İşler benim kontrolümde. 15 ayda büyük aşama kaydettik. Bana kızanlar, küsenler oldu. Ne yaptıysam siz çalışanlar için yaptım. Tasarruf tedbirleri dedim, sizler için dedim. Her şey sizler için... Hasan Arslan neden geldi dedile? 22 yıl sonra bana bir görev verdiler. Seni Çiğli’ye aday olarak gösterdik dediler. 25 bin oy fark ile belediye başkanı oldum. O oyların gereğini yerine getirmek için, Çiğli halkına hizmet noktasında her geçen ay başarılar üstüne başarılar ekliyoruz. 36 milyon TL olan gider fazlalığını 3,5 milyon liraya indirdim. Çalışan arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Biz bir ekibiz. Biz halk adına Çiğli’ye hizmet ediyoruz. o zaman hizmette kusur etmiyoruz. Çiğli halkı Çiğli’ye layık hizmet etmeli. Biz halkın belediyesiyiz. Ben sosyal demokrat bir insanım. Bizim belediyemizin kaynakları sınırlı, satacak yerimiz de yok. Yapacak bir şey yok. Arkadaşlarımız zam istediler, verdim. Halkın parasını halka hizmet eden işçilere verdim. Biz bu parayı sermayeye, holdinglere vermiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Karşılığında üretkenlik istiyorum. Sınıf sendikacılığı yapalım. Ücret sorun değil” diye konuştu.   
 
“İFTİRA ATANLAR ŞEREFSİZDİR”
Göreve geldikten sonra belediyenin ekonomik durumu nedeniyle zorlu günler geçirdiklerini de kaydeden Hasan Arslan, “Beni paçamdan aşağıya çekmek isteyenler oldu. İhaleye girmeyelim işçi maaşlarını ödeyemeyelim diye kredi çekmemizi engellemek isteyenler oldu. Hakkımda yaşan ve iftiralar üretenler oldu. En ufak bir şeyi bile savcılığa vermeyen şerefsiz oğlu şerefsizdir. Hakkımda bu iftira ve yalanları üretenler şerefsizdir” dedi ve sözlerini “Çiğli’de taşerona geçit yok” diyerek sonlandırdı.
 
SENDİKADAN ARSLAN’A TEŞEKKÜR
İşçilerin örgütlü olduğu DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise, “Çiğli'de uzun zamandan beri bir sorun yaşadık. Bugün mutluluğa doğru gidiyoruz.Bu mutluluğu yaratan  belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İzmir'de iki belediye var. Bunlardan bir tanesi Çiğli Belediyesi’dir. İzmir'de 30 ilçe var ama taşeron işçiler çalışıyor. Çiğli'de bugüne kadar taşeron girmedi. Tüm yasal engellemelere rağmen direnen, katkı koyan bürokratlarımıza, belediye başkanlarıma teşekkür ediyorum.Bugün taşeron denen bela, son yıllarda yaşanan sorunların en büyük nedenidir. Genel seçimden çıktık. Herkesin dilinde taşeron vardı. Ama bugün artık asgari ücretin üstünde ücret alamaya katkı koyduk.Hepimiz ailelerimize, mutfağımıza katkı koyacağız. Bugünkü sorunlarımız ülkeyi yönetenlerin getirmiş olduğu durumlardır” dedi ve Başkan Hasan Arslan'dan şu ricada bulundu: “30 ay sonra eski sorunları yaşamayalım. Bu Çiğli'ye hiçbir şekilde taşeron girmemesi için gayret gösterip mücadele edelim. Bu Çiğli'ye barış, huzur geldi.İnsanlar aileleriyle birlikte sinemaya gitsin .Yaşam kalitesini hep birlikte yükseltelim. Geçenlerde basın emekçilerine yapılan saldırıyı da nefretle kınıyorum.Türkiye'de Türk-İş'in de Hak-İş'in de politikaları ortadadır.Biz DİSK'in emekçileri yoksulların bütün taleplerini dillendirmek için devam edeceğiz.Hepimize 4'ncü dönem toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun.Kadına yönelik her türlü saldırıya karşı ek bir ilave madde koyduk. Kadınlarımıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
 
İŞÇİYE YÜZDE 21 ZAM
Önümüzdeki iki yıl süresince geçerli olacak toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi ücreti ikramiye ve sosyal haklar dahil olmak üzere 2 bin 180 liraya yükseltildi. Toplam 740 sözleşmeli personele ortalama 600 liralık zam yapılırken, yüzde 21 oranında ücret artışına gidildi. Personel ayrıca 70 gün üzerinden yılda 2 ayrı ikramiye alacak. Personel imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında ayrıca 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da net 250 lira ikramiye alacak. İşçilere yönelik eğitim yardımlarını da eksik etmeyen Çiğli Belediyesi, önümüzdeki dönemden itibaren çocukları üniversiteyi kazanan personele de 700’er lira ikramiye dağıtacak. Diğer yandan, belediyede işe yeni başlayan ve düşük ücret alan sözleşmeli personelle mevcut personel ücretleri 1 Ocak 2016’tan başlamak üzere eşitlenecek. Eğitim yardımlarını da eksik etmeyen belediye, işçilerinEşine şiddet uygulayan personelin maaşı da 6 ay süresince mağdur eşe verilecek. Diğer yandan konuşması  sırasında sürpriz bir çıkışın altına imza atan Başkan Arslan, söz konusu madde kapsamında “Aldığı maaşı eşine, evine yansıtmayan, maaşını alıp birahanede harcayan, sonra da kredi borcuna batan personele yaptırım uygulayacağız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.