Dolar 32,2841
%-0.16
Euro 34,7624
%-0.14
Altın 2.392,740
%-0.03
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Aksoy'dan TV35 iddialı açıklamalar: Menemen'de ezberleri bozmaya geldim

Başkan Aksoy'dan TV35 iddialı açıklamalar: Menemen'de ezberleri bozmaya geldim

Menemen Belediye Başkanı CHP'li Serdar Aksoy Alper Baran Esin'in sunduğu Haber Aktif'e katıldı ve samimi açıklamalarda bulundu. Başkan Aksoy benim hedefim Menemen'de ezberleri bozmak. Pademiye ragmen 17.açılışımızı yaptık. Ezberleri bozmaya geldim dedi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2020 - 22:29

EGEPOSTASI - TV35 ekranlarının sevilen siyaset programlarından Alper Baran Esin'in sunduğu Haber Aktif'e katılan Memenen Belediye Başkanı Serdar Aksoy önemli açıkmalarda bulundu. Menemen'de ortak akıl oluşturmayı hedeflediğini belirten Aksoy "En önemli sorunumuz olan Perşembe Pazarı'nın inşaatında ince inşaat için harcamamız gereken 17 milyon lirayı nasıl değerlendireceğimizi bütün Menemen'e soruyoruz" dedi. Başkan Aksoyu silahlı saldırıya uğrayan kendinde önceki başkan Tahir Şahin hakkında da flaş bir açıklamada bulundu.  

'VAROŞ ALGISINI YIKMAK GEREKİYOR'

Kendinize dışarıdan bakan birisi olsanız ne not verirdiniz sorusunu yanıtlayan Başka Aksoy "Çok zor bir soru. Esas halkın ve izmirlinin nasıl gördüğüdür. Böyle bir değerlendirme yapmam zor ama. Dışarıdan baksam çok yoruluyor derim. İçten gelen bir enerjim var. İçimde bir hizmet sevdası var. Projelerimiz çok önceden hazırlandı. Hazır projelerle ne yapacağımız belli, ufkumuz belli. Menemen İzmir'de varoş gözüküyor. Bu algıyı yıkmak gerekiyor. Menemen İzmir ve İzmirli oldu dedirtmek istiyorumBiz gelir gelmez projelerimizi gerçekleştirmeye başladık. Ezberi bozmaya başladık. Bu bir süreç alacak ama ezberi bozarak başarılı olacağız. Üst geçitlerimiz ve Ahmet Kaya Parkıyla 16-17'in açılışımızı yaptık. Menemen hizmete aç bir yer. Menemen'i kentli hale getirmek gerekiyor. Bunun içinde hizmete ihtiyaç var" dedi. 

'BEN O KOLTUĞA OTURMAK İÇİN SEÇİLMEDİM'

"Halkın içerisinde olduğunu vakit, sorunları görebiliyorsunuz" diyen Başkan Aksoy "Eğer makamdan ayrılmazsınız bu sıkıntıları fark edemezsiniz. Bürokratlardan gelenle yetinirsiniz. Ama sokakta vatandaş kızar ve sorunu söyler. Sorunu yerinde öğrenirsiniz. Sizinle görüşemiyoruz söylemi oluyor. Ama makamda görüşemiyorlar. Ben o koltuğa oturmak için seçilmedim. Menemen'i ortak akılla yönetme konusunda Büyük Meclis toplayarak büyük bir işe kalkıştık. Gelişen süreçte garajın nereye taşınması gerektiğini ve kalan alanın ne yapılması gerektiğini tartışıyoruz. Muhtarlarımızı hiç haber vermeden ziyaretler yapıyorum. İnsanların gözünün içine bakarak sıkıntıları öğreniyorsunuz. 

'BİZ GEREĞİNİ YAPTIK'

Ahmet Kaya Parkı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Aksoy, Parklar hakkında isim seçimi konusunda riskler alıp almadığı sorusunu yanıtladı  Evet bir risk alıyoruz. Ama bir siyasinin bu riski alması lazım. farklı siyasi kimliklerin ekol olmuş isimlerin adın ama park ama sokak olarak Menemen'de yaşatıyoruz. Bu değerler bizim de değerlerimiz. Ahmet Kaya ismini elbette eleştirebilirler. Deniz Gezmiş'i de eleştirdiler, Fırat Çakıroğlu da öyle. Bunlar Anadolu'nun değeri. Bunlara sahip çıkarken siyasi kimlik düşünmemek lazım. Siyasi ezberlerledir onlar. Bunları da bozmamız lazım. Tunç Soyer de ezberleri bozma noktasından hareket ediyor. Ben de Menemen'de aynı şeyi yapıyorum. Herkes kendi gettosunun imamı olamalı. Yeni üst geçit yaptık. 50 yıllıktı üst geçidimiz. 200 binlik kent bunu hak ediyorm. Bize niye yaptınız diye soruyorlar. Öbürü yıkılmak üzere yıkılınca sorumlu biz olacaktık. Bu tarihte öyle bir üst olamaz. Biz gereğini yaptık" diye konuştu. 

'KİMSEYİ RENCİDE ETMEDEN YAPIYORUZ'

Avrupa Birliği ile ortak yürütülen projeden bahseden Başkan Aksoy "Sosyal belediyeciliğin bir mihenk taşıdır. Her gün 2 bin 200 kişiye sıcak yemek gönderiyoruz. Aş evine gel yemeğini al şeklin yapmıyoruz. Evlerine gönderiyoruz. Partiden ya da değil ayrımı yapmıyoruz. Ekonomik durumlarına göre belirledik bu aileleri. AB ile birlikte yürütüyor ve aynı zamanda denetleniyoruz. Kimseyi rencide etmeden yapıyoruz bu hizmeti. Yemek almak için sıraya girmenin önüne geçiyoruz. Bir elin verdiğini alan görmeyecek şekilde çalışıyoruz" dedi.

'KADIN VARSA GERİCİLİK KAZANAMAZ'

İstanbul Sözleşmesi hakkında da konuşan Başkan Aksoy "Biz başından pankartımızı astık. Tarafımızı belli ettik. Bizim ilk projelerimizden birisi de kreşti. Çünkü biz kadının sokakta olduğu yerde karanlık olmayacağını düşünüyoruz. 3 kreş ve bir anaokulu açtık. Kadın dayanışma merkezi ve mor mutfaklar açtık. Kadın ekonomik bağımsızlığını elde etsinler ve çocukları iyi eğitim alsın istedik.Yeni kreşlerimiz ve etüt merkezlerimiz açılacak. Kadın varsa gericilik kazanamaz" diye konuştu. 

'KENT ÖĞRENCİ KİMLİĞİNE BÜRÜNÜNCE DEĞİŞİM HİSSEDİLECEK'

Üniversiteyle ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy "Modern çağdaş ve Atatürkçü bir kimlik oluşturmak istiyoruz. Menemen'in merkezine Bakırçay Üniversitesi'nde yabancı diller yüksek okulu açılacak. Eskişehir örneğimiz. Demografik yapı değişmeden olmuyor bu işler. Bunu yolu kültür ve eğitimden geçiyor. Üst yapı yapılır. Ama daha önemli bu yüzden üniversiteyi merkeze getirdik. Asarlık'a da bir yüksek okul istiyoruz. Orada da değişim gerçekleşecek. Esnaf da değişecek. Kent öğrenci kimliğine bürünce değişim hissedilecek. Ezberler böyle bozulur" dedi.

Karşıyaka'da çok ciddi bir Menemenli nüfusu vardır" diyen Başkan Aksoy "Belli bir gelir düzeyine gelmiş hemşerilerimizi kentimizde tutmak istiyoruz. Yazın Foça'ya kışları Karşıyaka'ya gitsin değil Menmen'de yaşasınlar istiyoruz. Sosyal donatı alanları güçlendireceğiz. Sosyalleşme alanlarını genişleteceğiz. Amacımız sosyal faydayı gerçekleştirmek. Merkezde cazibe merkezleri oluşturmak istiyoruz. Eleştirileri de değerlendiriyoruz" diye konuştu.

'ORTAK AKILI EGEMEN KILACAĞIZ'

Proje ve hizmet anlamında planlamanızın neresindenizi  aşağı yukarı paralel gidiyor. Küresel kriz ve pandemiye ragmen 17. açılışımızı yaptık. Bizim Menemen için en büyük sıkıntımız Perşembe pazarıdır. İvedilikle onu da aşacağız. İnce inşaatına geçeceğiz az kaldı. İnce inşaat için ortak akıl oluşturarak 17 milyonluk harcamıyı nasıl yapmamız gerektiğine karar verceğiz. Birlikte karar veceğiz ve ortak aklı egemen kılacağız. Herkesi memnun edemeyebiliriz, siyasi refleksler olacaktır ama en azından büyük bir oluru almak önemlidir" diye konuştu. 

'DEZENFEKTANLA MENEMEN'İ YIKADIK'

Pandemi sürecini anlatan Başkan Aksoy "Ciddi ekonomik sıkıntıya neden oldu pandemi. Seçimden de yeni çıkmışız, projeleri gerçekleştirmek isterken gerçekten işler zorlaştı. Ama kısa sürede hamlelerimiz yaparak açılışlarımızı gerçekleştirdik. Bizim yapacaklarımız belli altyapıları büyük ölçüde hazır. Covid-19 etkilese de.... 500 binden fazla maske dağıttık. Dezenfektanla Menemen'i yıkadık. 38 bin ekmek dağıttık. Sıcak çorba hizmeti devam etti. Ankette de ikinci çıkmışız. Bunu duymak çok güzel. Daha ilereye gitmek isteği doğuruyor hırs veriyor. 

'KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEYİ DEĞİL'

CHP gençlik kolları kongresindeki saldırıyı değerlendiren Başkan AKsoy.... Çok geçmiş olsun Mithat beyi de aradım. Kabul edilebilir bir şey değil. Siyasette hırs öne geçerse böyle şeyler olur. Gençlik kollarında büyüklerin taraf seçmemesi lazım. CHP'nin dinamik gençlerinin arasına girmemek gerekirdi maalesef girildi sonuç böyle oldu. Gazeteci arkadaşlarımıza çok geçmiş olsun. 

'BİR İNSAN MAFYAYLA BU KADAR İÇLİ DIŞLI OLURSA....'

Tahir Şahin'in uğradığı silahlı saldırıyla ilgili soruyu önce yanıtlamayan ancak Ahmet Baran Esin'in ısrarını kıramayarak yanıtlayan Başkan Aksoy "Bir insan mafyayla bu kadar içli dışlı olursa sonuç bu olur. Bir türkü vardır zevzek diye başka bir şey söylemek istemiyorum. Ben dedikodularla ilgilenmiyorum. Ben sadece Menemen'e hizmet etme derdindeyim. Benim gündemim halk ve toplum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.