Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Çavuşoğlu Karşıyaka Çarşı'da protesto edildi: Kadınlardan Çavuşoğlu tepkisi

Bakan Çavuşoğlu Karşıyaka Çarşı'da protesto edildi: Kadınlardan Çavuşoğlu tepkisi

Bakanlığı döneminde ilk defa İzmir’e gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Karşıyaka Çarşı’da vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bakan Çavuşoğlu’nun Çarşı’daki sohbetleri sırasında bazı kadınlar, ‘Atatürk’ü sevmeyenin burada ne işi var’ diyerek Çavuşoğlu’na tepki gösterdi. Çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verirken, bazıları bakanı yuhaladı. AK Partililier ise protesto eden kadınlara tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu'ndan Karşıyaka çıkarması

  • Ege Postası
  • 29.05.2015 - 17:57
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi temasta bulunmak için İzmir’e geldi. Program kapsamında Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği’ni ziyaret eden Bakan Çavuşoğlu ardından İzmir Ticaret Odası’ndaki toplantıya katıldı. Bornova Merkez Camii’de namaz kılan Bakan Çavuşoğlu, Karşıyaka Çarşı ziyaretinden sonra Gaziler Derneğini ziyaret etti. Çavuoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a da sürpriz bir şekilde nezaket ziyaretinde bulundu.

BAKANA KARŞIYAKA’DAN TEPKİ GELDİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Karşıyaka Çarşı’da vatandaşlarla sohbet etti, esnafın sorunlarını dinledi. Bakan Çavuşoğlu’nun temasları sürerken bir kadın kalabalığa yaklaşarak ‘Atatürk’ü sevmeyenin burada ne işi va? Atatürk’ü sevmeyeni ben de sevmiyorum’ diyerek bağırdı. Bu sırada çevredeki bazı vatandaşlar da kadına alkış ve yuhalamalarla destek verdi.
KİMDEN PARA ALDINIZ'
Bu sırada programı takip eden bazı AKP’liler, protesto eden kadınların Çarşı’da ‘hırsız var’ diye tepki göstermesine, “Biz hırsızlık yapmıyoruz, her görüşe saygımız var. Terbiyesizlik yapmayın, bir bakana karşı böyle davranılmaz. Kimden para aldınız da böyle konuşuyorsunuz” şeklinde konuştu. Bu sözlerin üzerine sinirlenen kadınlar, ‘Benim askerde çocuğum var. Utanamazlar. Böyle sustukça başımıza gelmeyen kalmadı. Uyanın artık” dedi.
“MÜLAKATA GELMEDİM”
Bakan Çavuşoğlu gazetecilierin MİT TIR’larında basına yansıyan silah görüntülerinin sorulması üzerine “Bu bir nezaket ziyareti, mülakata gelmedim” dedi.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Mevlüt Çavuşoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı da makamında ziyaret etti. Belediye çalışmalarını ilgi ile dinleyen Bakan Çavuşoğlu “Karşıyaka’nın Filizleri örnek alınması gereken bir proje. Halkın eğitim için örgütlenmesi çok anlamlı” dedi. Başkan Akpınar ise siyasi ayrım gözetmeksizin, halkın tamamını kucaklayarak hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 “ÖRNEK ALINMALI"
Bakan Çavuşoğlu’nun belediye ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü. Gündemdeki siyasi konular ve belediye çalışmaları masaya yatırıldı. Karşıyaka Belediyesi tarafından başlatılan ve ihtiyaç sahibi üniversitelilere, apartmanlar tarafından burs sağlanan Karşıyaka’nın Filizleri Projesi’ni çok beğenen Bakan Çavuşoğlu “Örnek alınması gereken bir çalışma, yaygınlaşmalı” diye konuştu. Bakan Çavuşoğlu, “Karşıyaka Belediyesi’nin Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden Avrupa Diploması’nı almasını çok anlamlı buluyorum. Çalışmalarınızı beğeniyle takip ediyoruz” dedi.
 AKPINAR VAZO HEDİYE ETTİ
Başkan Akpınar ise ayrım gözetmeksizin, halkın tamamına eşit hizmet ürettiklerini belirterek “Karşıyaka’nın Filizleri projemiz gün geçtikçe büyüyor, Oda Orkestramız çok yakında Türkiye’nin her yerinde ve yurt dışında konserler verecek. Avrupa’da aldığımız 12 Yıldız Ünvanı ve Avrupa Diploması da, doğru işler yaptığımızı bize gösteriyor, desteğinize teşekkür ederiz” dedi. Akpınar, ziyaretin ardından Bakan Çavuşoğlu’na vazo hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.