Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Akpınar’dan meslek odalarına birlikte hareket çağrısı

Başkan Akpınar’dan meslek odalarına birlikte hareket çağrısı

Mimarlar Odası Genel Kurulu’nda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel yönetimlerin meslek odalarıyla bir bütün olarak hareket etmesi gerektiğini ve ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile kentlerin katledilmesine yine birlikte ‘dur’ diyeceklerini söyledi. Başkan Akpınar’dan meslek odalarına çağrı:

  • Ege Postası
  • 14.02.2016 - 11:37
İZMİR - Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 43. Olağan Genel Kurul Toplantısına katıldı. Genel Kurul’da bir de konuşma yapan Başkan Akpınar, meslek odaları ve yerel yönetimlerin ortak ve omuz omuza hareket etmesinin önemine değindi.

 “TALANA DİRENECEĞİZ”

Kent planlamasında yerel yönetimlerin yok sayılamayacağının altını çizen Akpınar “Kentsel sorunlarla baş etmek isteyen ve gelecek yılların modern şehirlerini yaratmayı hedefleyen yerel yönetimler, meslek odaları ile ortak hareket etmek zorundadır. Türkiye; planlama, mimari ve tarihi dokunun korunması bakımından zor bir süreç yaşıyor ve ‘ben bilirim’ anlayışıyla kentlerin ve ülkenin yönetildiğini görüyoruz. Yerel yönetimleri yok sayarak, bir gecelik yasalarla kentlerin talan edilmesine karşı birlikte direneceğiz” dedi.


 
“SORUMLULUK BİZDE”

Katılımcı demokrasi anlayışına da vurgu yapan Başkan Akpınar “Meslek odaları ve demokratik kitle örgütleriyle katılımcı bir anlayışı benimsemeli ve tek vücut olarak hareket edebilmeliyiz. Kentin 25 yıl sonrasını planlamak bizim sorumluluğumuzda. Bu yüzden hem yerel yönetimler hem de meslek odaları üzerine düşeni yapacaktır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.