Dolar 32,2386
%0.09
Euro 34,7246
%-0.39
Altın 2.448,290
%0.16
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Akın TV35'e 9 ayını değerlendirdi: 'Başarımız tesadüf değil'

Başkan Akın TV35'e 9 ayını değerlendirdi: 'Başarımız tesadüf değil'

Son yerel seçimlerde 30 yıldır alınamayan Turgutlu’yu partisi CHP’ye kazandırarak, Turgutlu Belediye Başkanı olan Çetin Akın, TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları’nın sunduğu 8’inci Gün programına konuk oldu ve 9 aylık görev süresini, projelerini ve hayata geçirdiklerini anlattı. Başkan Akın TV35'e 9 ayını değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 03.01.2020 - 11:15

EGEPOSTASI- Turgutlu Belediyesi’nde 28 yıl boyunca devlet memuru kadrosunda çeşitli müdürlük görevlerinde bulunduktan sonra son 2018 seçimlerinde CHP’den belediye başkan adayı olan ve seçimi kazanan Çetin Akın, “Korkakların tarih tarih yazamayacağını düşündüğüm için çıkıp aday oldum. İYİ Parti ittifakımız oldu. Güzel bir meclis grubu oluşturduk. Bizler de  teknik direktörlük yaptık. Köşe taşlarını çok iyi biliyordum. Onlara dokunduk ve 30 yıl sonra seçimi kazandı” dedi.

Başarımız tesadüf değil

Salihli dışında Manisa’nın 4 büyük ilçesinde de partisi CHP’nin belediye başkanlığı seçimlerini aldığını, can siperane ve dayanışma içinde çalıştıklarını belirten CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, ülke genelinde 252 belediyeyi kazanmalarının tesadüf olmadığını söyledi.

Can siperane şekilde çalışıyoruz

Başkan Çetin Akın, “2014 yerel seçimlerde, 17 ilçemizde belediye başkanımız yoktu. Son yerel seçimlerde Salihli hariç en büyük 4 ilçenin başkanlığını kazandık. Can siperane şekilde çalışıyoruz. Sürekli istişare halindeyiz başkanlarla. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. İmkanlarımızı paylaşıyoruz. Genel merkez, yıllardır siyasetin içindeyim, ilk kez iktidara bu kadar yakın hissediyoruz. Hak hukuk adalet yürüyüşünden sonraki süreçte genel başkanımız CHP’nin kaderini değiştirdi. Bu başarı tesadüf değildi. Genel merkezin politikaları sonuç verdi. İnşallah kalıcı olmasıyla ilgili seçilen başkanlarımıza ciddi sorumluluklar düşüyor” ifadelerini kullandı.

En büyük projemiz ‘huzur’

“En büyük projemiz huzur” diyen Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Hayatımın hiçbir noktasında kavgacı, gergin bir insan olmadım. Bizim 11 meclis üyemiz var, 4 tane BBP’den, 16 tane de Cumhur İttifakı meclis üyesi var. Hiçbir sorun yaşamadık. Hiç siyasi encümen üyem yok. Cumhur ittifakının üyeleri. Onlara da teşekkür ediyorum. 900’e yakın kararda hiçbir muhalefet yapmadılar. Bunun nedenleri var tabi. Şeffafım. Kapılarım hep açık. Kazandığımız gün kapıları  temsili olarak sökmüştük. O kapı hiç kapanmadı. Vatandaşıma da kapanmadı. Benim verilemeyecek hiçbir gizlim yok. Yaptığım ihaleyi, aldığım malı paylaşıyorum. Partizanlık yapmıyorum. Kendine güvenince de sonuç böyle oluyor” diye konuştu.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Mithat Umutoğulları:  Turgutlu 30 yıl sonra ilk kez CHP tarafından kazanıldı. Memur olarak başladığınız belediyede şimdi başkansınız. Neler hissediyorsunuz'

Çetin Akın: Hem Turgutlu’ya hem ülkemize hem dünya coğrafyasına barış ve huzur getirsin. 30 yıl çok uzun süre bekledi Turgutlu. Hem partimiz hem bizler zaman zaman eksik işler yaparak yarıştan kopmuştuk. En son 2019 yılında 28 yıldır Turgutlu halkıyla temas halindeyiz sürekli. Halkın acı ve sevinçlerini sürekli paylaşmıştık. Siyaseten de ciddi birikimim vardı. CHP Genel Merkezi ön seçim kararı alırsa ben de bu yarışa ortak olurum demiştim.

Korkakların tarih yazamayacağını düşündüğüm için…

Bir arkadaşım sen hiç korkakların tarih yazdığını gördün mü dedi. Ben de kendimize inanıyoruz dedik ve memurluktan istifa ettik. Belediye başkan yardımcısıydım. İnsan kaynakları eğitim müdürlüğü, zabıta ve insan kaynakları müdürlüğü gibi belediyenin her kademesinde görev yaptım. Korkakların tarih yazamayacağını düşündüğüm için çıkıp aday olduk. İYİ Parti ittifakımız oldu. Güzel bir meclis grubu oluşturduk. Bizler de  teknik direktörlük yaptık. Köşe taşlarını çok iyi biliyordum. Onlara dokunduk ve 30 yıl sonra seçimi kazandık.

İnsana dokunmaya ve yatırım yapmaya çalışıyoruz

Biz yaptığımız bütün çalışmaların tamamında bu sorumlulukla çalışıyoruz. Siyasetçi yetiştiremiyorduk biz. Manisa ve Turgutlu genelinde. Böyle bir sorunumuz vardı. Başarıların kalıcı olması için arkadaşlarımıza ciddi görevler verdik. Bundan sonraki süreçte siyaseten zenginliğe ihtiyacı vardı. Mümkün olduğunca siyasetçi yetiştirmemiz lazım. İnsanların önüne zengin menüyle gelirseniz, gözünü doyurursanız başarıyı yakalarsınız. Bizim il ve ilçe siyasetinde böyle bir eksikliğimiz vardı. Bu eksikliği gidermek için ciddi bir kadro oluşturuyoruz. İnsana dokunmaya ve yatırım yapmaya çalışıyoruz. Siyasi şiarımız bu.

Can siperane çalışıyoruz

2014 yerel seçimlerde, 17 ilçemizde belediye başkanımız yoktu. Son yerel seçimlerde Salihli hariç en büyük 4 ilçenin başkanlığını kazandık. Can siperane şekilde çalışıyoruz. Sürekli istişare halindeyiz başkanlarla. Fikir alışverişinde bulunuyoruz. İmkanlarımızı paylaşıyoruz. Genel merkez, yıllardır siyasetin içindeyim, ilk kez iktidara bu kadar yakın hissediyoruz. Hak hukuk adalet yürüyüşünden sonraki süreçte genel başkanımız CHP’nin kaderini değiştirdi. 252 belediyemiz var ülke genelinde. 252 başkanımızla iki kez çalıştay yaptık, genel başkan ve yardımcılarının katılımıyla. Bu çalıştaylarda 252 belediye başkanımızla projelerimizi paylaşıyoruz. Bu başarı tesadüf değildi. Genel merkezin politikaları sonuç verdi. İnşallah kalıcı olmasıyla ilgili seçilen başkanlarımıza ciddi sorumluluklar düşüyor.

2 yıllık planlama süreci koyduk

Biz 2 yıllık planlama süreci koyduk önümüze. Kadrolarımızı oluşturuyoruz. Ayağı yere basan projeler üretmeye çalışıyoruz. Belediyenin asli görevlerini zaten yapıyoruz. İnsana dokunmaya çalışıyoruz. Bu iki yıllık hedefimizde belediyenin mali durumunu doğru temele oturtacağız. Hazırladığımız projeler konusunda biz hazırız dediğimizde, kime ulaşabiliyorsak, Tunç Bey, Ekrem Bey dahil ulaşacağız.

Kadınlarımıza ürün satış yeri vereceğiz

Boğaziçi lisemiz vardı. Hemen orayı kiraladık, kapanmıştı. Atatürk Kültür Sanat Merkezinde götürüyoruz tüm kültür sanat faaliyetlerimizi. Vatandaşımıza resim, tiyatro, el işi, halk müziği, bağlama kurslarını veriyoruz. Projemiz var. Tam karşımızda arkamızda Atatürk Parkı var. Orta park diyor vatandaşlar. Orada 11 tane satış yeri kuracağız. Orayı kooperatif olarak ya da evinde el işi yapan kadınlarımıza vereceğiz. Köylülerimiz sultaniye üzüm ürünlerini yapıyor, pekmez ve pestil gibi, erişte ya da ev makarnası gibi, onları da burada satmalarını sağlayacağız. Kadınlarımızı çok önemsiyoruz.

Kadınlarımıza değer veriyoruz çünkü…

Yılbaşı gecesi o kızımızla beraberdik, eşimle gidip ziyaret ettik. Kadın cinayetlerini durdurma platformundaki kadınlarımızla buluşturduk. Belediye tarihinde ilk kez, yaptığımız ilk atama Evren hanımı belediye başkan yardımcısı yapmak oldu. 11 meclis üyemiz var biri kadın. Kadromuzda kadın arkadaşlarımız vardı ama seçilemediler. Sosyal demokrat bir belediyenin kadınlara ne kadar değer verdiğini göstermek istedik. Kadınlarımıza değer veriyoruz, onlarla birlikte ilçemizi yönetmek istiyoruz dedik ve böyle bir atama yaptık. Kadınlarımızla ilgili ciddi faaliyetler ortaya koyduk. Kırsaldaki kadınlarımızı aldık Anıtkabir, Konya, Bursa, Foça’ya gönderdik.

İlk kez dershane açtık

Planladığımızın önündeyiz. 9 aylık süreçte ciddi adımlar attık. Hesapta olmayan işler yaptık. Eğitimde eşitsizlik var. İlçe belediyeleri içinde ilk kez dershane açtık. Şu anda 359 çocuğumuza lise, üniversiteye hazırlık dersleri veriyoruz. Planımızda yoktu ama acilen yapmamız gerektiğini görünce hemen açtık. Aileler özel ders aldıramıyor çocuklarına. Biz de yalnızca maliyetine kurs veriyoruz. Öğretmenlerimiz cabbar şekilde çalışıyor. 1400-1600 liraya. İleride rakamları biraz daha aşağı çekeceğiz. Çocuklarımızla hafta sonu buluşuyorum, onlarla sohbet ediyorum. Ailelerine de güven veriyor bu. Belediye başkanı gidiyor, her hafta çocuklarıyla görüşüyor diye. Bir hafta gidememiştim şehir dışında olduğum için, başkanımız niye gelmedi demişler.

WhatsApp ihbar hattı kurduk

Boş kaldığımda kendimi sokağa atıyorum. Gücümü de sokaktan alıyorum. Bir teyzenin bana sarılması bana bütün yorgunluğumu attırıyor. 15 gün kadar önce whats app ihbar hattına vatandaşımız sorununu ya da talebini yazıyor. Vatandaşa hemen dönüp çözümlüyoruz hemen. Belediyenin iki katını boşalttık. Zemin katta vatandaşlarımıza bütün belediye hizmetlerini verecek bir sistem oluşturuyoruz. Vatandaşın sorunlarını birkaç dakika içinde ne yapacaksa çözüyoruz.

Doğalgazın olmadığı 7 kilometre kaldı sadece…

Belediye başkanını hiç eleştirmemişler. Güzel olan şey bu. İlçe merkezinde doğalgazı olmayan sokak kalmayacak demiştim ben. Doğalgaza yüzde 5’lik ortaklığımız var. Genel kurul toplantısına gidip bu talebimi ilettim. Doğalgazın olmadığı 7 kilometrelik hattımız kaldı şu anda.

Yol bozma ücretlerini bize aktarın dedik ve…

Büyükşehir belediye başkanımızla görüştük. Büyükşehir meclis toplantısında da Cengiz başkandan rica ettim. Bu sorumluluk büyükşehirin sorumluluğu. Cengiz başkana bir protokol yapalım yol bozma ücretlerini bize aktarın, biz de hızla yapalım dedik. Protokolü imzaladık. Hava müsait olduğu süreçte yolları hızla kapatıyoruz. Büyükşehir çok önemli.

Turgutlu’nun olan sokakları istiyoruz

Ana caddelerin dışında kanunen verilmesi gereken caddelerin dışındaki caddelerimizin tamamı büyükşehire devredilmiş. Büyükşehir burada yol düzenleme çalışması yapmış. Cengiz Başkandan Turgutlu’nun olan sokaklarını istiyoruz. Çünkü buralar ilçemizin kalbi. Orada bir yol bozulunca vatandaş bize geliyor haklı olarak. Elimiz kolumuz bağlı oturuyoruz. Benim de adetim değil. Mümkün olduğunca bir yolunu bulup müdahale etmeye çalışıyoruz ama resmiyete kavuşturmak istiyoruz. Cengiz başkanımızdan o caddeleri bize vermesini istiyoruz.

Başta sıkıntılar yaşadık. Cengiz başkan tecrübeli bir başkanımız. Sonrasında bizim Cumhur ittifakının büyükşehir belediye meclis üyeleri devreye girdi. Bizler de yumuşak kimliğimizi gösterdik ve buzlar yavaş yavaş eriyor. Birkaç ay kalaya kadar siyaset yok diyoruz. Herkese eşit davranıyoruz.

En büyük projemiz huzur

En büyük projemiz huzur. Hayatımın hiçbir noktasında kavgacı, gergin bir insan olmadım. Bizim 11 meclis üyemiz var, 4 tane BBP’den, 16 tane de Cumhur İttifakı meclis üyesi var. Hiçbir sorun yaşamadık. Hiç siyasi encümen üyem yok. Cumhur ittifakının üyeleri. Onlara da teşekkür ediyorum. 900’e yakın kararda hiçbir muhalefet yapmadılar. Bunun nedenleri var tabi. Şeffafım. Kapılarım hep açık. Kazandığımız gün kapıları  temsili olarak sökmüştük. O kapı hiç kapanmadı. Vatandaşıma da kapanmadı. Benim verilemeyecek hiçbir gizlim yok. Yaptığım ihaleyi, aldığım malı paylaşıyorum. Partizanlık yapmıyorum. Kendine güvenince de sonuç böyle oluyor.

Meclis üyelerini hiç bekletmeden içeri alıyorum

Meclis üyelerim diyorum tüm meclis üyelerim için. Hiç bekletmeden tamamını içeriye alıyorum. Programım varsa bile girip tanık olabilir. Dışarıda hiç bekletmedik. AK Parti İlçesinin iç meselesi bu. Görevden alınmasında, bizim payımız yoktur. Tamamen onların iç meselesi. Yorum yapmak istemiyorum o konuda.

İlk kez zurna festivali yaptık ve…

Seçim sahalarında sözümüz vardı. Milli ve dini bayramlarımızı en güzel şekilde kutlayacağız dedim. Gelir gelmez 23 Nisan’da, 19 Mayıs’ta bir etkinlik yaptık. Çok uygun rakamlara sanatçı gönderdi bir organizatör arkadaşımız. Hemşehri geceleri yaptık kurtuluş geceleri kapsamında. Bunlarda da sponsorlar bulduk. Dünyada ve Türkiye’de ilk kez zurna festivali yaptık. 3 gün sürdü. Şartlarımız uygun olursa süresini uzatacağım ve reklamını iyi yapacağım. Zurna üstatları geldi. Çocuklara eğitim de verdiler. Muhteşem bir final de yaptık. Çok hoş oldu.

Festival ve şenlikler düzenliyoruz

Geleneksel rahvan at yarışlarımız var. Yağlı güreş müsabakalarımız oldu. Deve güreşimiz var. Bunların yanında kadın basketbol takımı kurduk. Bölgesel ligde oynatıyoruz şu anda. Bağ bozumu şenliklerini tekrar başlattık. 8 gün süren bir süreç yaşadık. 31 Ağustos’tan Eylüle kadar. Harikaydı.

9 ayda, 21 tiyatro oyunu sahneledik

Zaman zaman arkadaşlarımızla oturarak programları izledik. Çok keyifliydi. İnsanlar mutlaka bu programların devam ettirilmesini ve kalitenin arttırılmasını istiyorlar. Ekonomimiz el verdiği sürece halkımızı en iyisiyle buluşturmaya çalışacağız. Geldiğimiz günden bugüne 21 tiyatro oyunu sahneledik.

Büyükşehir başkanımız projelerimize kayıtsız kalmaz

Çok güzel bir kültür merkezi projemiz var. Yerimiz de hazır. Kaynak arayışı içindeyiz. Gücümüzün yetmediği zaman destek de isteriz. Kendi tırnağımızla başımızı kaşıyacağız. Kafamızda ciddi bir çok proje var. Bunları hayata geçirmeyle ilgili çalışmalarımız olacak. Manisalıyız biz. Dolayısıyla dayanışma içinde olmalıyız. Büyükşehir başkanımız da ilçeden ciddi oy aldı. Projelerimize kayıtsız kalamaz. Öncelikli sorunlarımızla ilgili, otopark gibi, oturup konuşuyoruz. Bunun yanında hayvan pazarımız yok. Hayvancılık ön planda ilçemiz. Bunlarla ilgili desteklerimizi isteyeceğiz büyükşehir belediye başkanımızdan.

En son camileri kendim de yıkadım

En son Kurban Bayramında camileri kendim de yıkadım. Boya, badana, bahçe düzenlemeleri, temizlik işlerini mutlaka gidip yapıyoruz. Okulları da aynı şekilde. Çocuklar ve gençler geleceğimiz. Okullarımızın tamamının ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

En önemlisi Turgutluspor

19 tane amatör spor kulübümüz var. Tamamına ciddi destek veriyoruz bütçemiz oranında. Onlara değer veriyorum. Zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Yalnızca futbol değil biz kadın basketbol takımı da kurduk. Turgutlulu kızlarımızdan oluşuyor tamamen. Uzakdoğu sporlarıyla ilgili kulüplerimiz var. Onların tamamına destek vermeye çalışıyoruz. Yaz spor okullarında bu yıl bin 800 öğrencimizi sporla tanıştırdık. Bunlardan çok ciddi keyif alıyorum. Ben de amatör futbolcuydum. En önemlisi Turgutluspor. İlk yarıyı 3. Sırada kapattık şu anda. İyi gidiyoruz. Yeni stadyum yapılıyor, bitim aşamasına geldik. Yeni sezonda 12 bin 500 kişilik stadyumumuz olacak. Yeni sezonda ikinci lig hedefimiz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.