Dolar 32,5071
%0.3
Euro 34,5844
%0.26
Altın 2.493,040
%0.4
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başhesap Uzmanı Bozoğlu aday adaylığını açıkladı

Başhesap Uzmanı Bozoğlu aday adaylığını açıkladı

2011 genel seçimleri öncesinde Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı olarak çalıştığı görevinden ayrılarak İzmir’de CHP'den milletvekili aday adayı olup daha sonra aday olmayı başaran Turgay Bozoğlu (49) vekillik için bir kez daha yola çıktı. Bozoğlu, 2015 yolunda İzmir birinci bölgeden önseçime girecek. Bozoğlu aday adaylığını açıkladı

  • Ege Postası
  • 06.03.2015 - 13:29
EGE POSTASI - 2011 genel seçimleri öncesinde Ankara'da Maliye Bakanlığı Başhesap Uzmanı olarak çalıştığı görevinden ayrılarak İzmir’de CHP'den milletvekili aday adayı olup daha sonra aday olmayı başaran Turgay Bozoğlu (49) vekillik için bir kez daha Ankara'dan İzmir'e doğru yola çıktı. Bakanlıktan ayrılarak Ankara Çankaya Belediyesi’ne geçen ve burada başkan yardımcılığı görevini yürüten Bozoğlu, görevinden istifa ederek bir kez daha milletvekili aday adayı oldu. Birinci bölgeden önseçime girecek olan Bozoğlu, partisinin il başkanlığında aday adaylığı açıklamasını yaptı.

KÜÇÜK HESAPLARIN ADAMI OLMADIM  
Hiç bir zaman “küçük hesapların adamı” olmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan Bozoğlu, “ bu bilinçle siyasette yola çıkmaya  karar verdim.  Ülkemin geleceğinin, her türlü kişisel hırsın, beklentinin  ve kariyer arayışının üzerinde olduğuna inanıyorum” dedi.
 
İZMİR’E BORCUMU ÖDEYECEĞİM
İdarede çok uzun yıllar görev aldığını belirten Bozoğlu, “ Maliye ve Sanayi Bakanları’nın iki ayrı dönem danışmanlıklarını yaptım. Bütçede mahalli idareler, kit ve sosyal güvenlik daire başkanlığı yaptım. Bütçe ve mali kontrol genel Müdürlüğü’nde daire başkanı ve genel müdür yardımcısı görevlerinde bulundum. Uluslararası alanda pek çok proje ve çalışmada ülkemi temsil ettim. Son olarak 2014 yerel seçimleri sonrası görevimden ayrılarak, dokuz ay boyunca Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcılığı’nı üstlendim. Bundan 28 yıl önce bürokrasiye girerken kendi kendime bir söz verdim: “iyi okullarda okumam için bana fırsatlar sunan ülkeme, geleceklerini ödünç aldığımız çocuklarımıza ve elbette beni yetiştiren İzmir’e bir gün borcumu ödeyeceğim!” Bugün 30 yıla yakın mesleki birikimim, tecrübem ve uzmanlığımla bu borcu ödemek için Cumhuriyet Halk Partisi İzmir birinci bölge aday adayı olarak karşınızdayım!” dedi.
 
AK PARTİ’Yİ HEDEF ALDI
Türkiye’nin gün geçtikçe ağırlaşan ekonomik şartları nedeniyle vatandaşların geleceğe umutla bakamadığını ifade eden Bozoğlu, şunları söyledi;
“ AKP’nin 13 yıl boyunca sürdürülebilir olmayan ekonomik politikalarının sonu, ne yazık ki derin bir yoksulluk ve açlık.Türkiye’de en düşük gelirli %20’lik kesim yaratılan gelirin sadece %6.1’ini alıyor. Nüfusun en yüksek gelirli %20’lik kesimi ise %46.6’sını, yani neredeyse yarısını alıyor. OECD ülkeleri arasında, gelir dağılımında en adaletsiz 3. ülkeyiz!  AKP iktidara geldiğinde dolaylı ve dolaysız vergilerin oranı %50-50’ydi. bugün dolaylı vergilerin oranı %69. bu şu demek; devlet, gelir ve servet üzerinden vergi toplamıyor. ama orta/düşük gelirlilerin her harcamasından, neredeyse nefes alışından vergi alıyor! Diğer bir deyişle Türkiye’nin yükü düşük ve dar gelirlilerin omuzlarına yüklenmiş ve bu böyle de kalsın isteniyor. Peki neden böyle istiyorla? Çünkü AKP zihniyeti yoksulluğu da fıtrat olarak görüyor. Halkın da böyle görmesini istiyor. Sosyal yardım adı altında yoksulluğu sürekli kılmak istiyor. Bazıları çok zengin, bazıları çok fakir olacak ki yalana, ranta, yolsuzluğa dayalı düzenleri sürsün…Bu koşullar altında ülkenin iyi yetişmiş - dürüst insanları mücadele alanında olmalı. Ben buna inanıyorum. bu yüzden yıllardır CHP saflarında oldum ve bu yüzden bir aday adayı olarak vekillik için partili arkadaşlarımdan görev bekliyorum!”

MALİYE BAKANLIĞI'NDA ÇALIŞTI
1981 yılında İzmir Atatürk Lisesi'nden mezun olan Turgay Bozoğlu, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. 1998 yılında ABD Southern New Hampshire Üniversitesi'nde master programını tamamlayan Bozoğlu, 2011 Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktorasını tamamladı. 1987 yılında hesap uzman yardımcılığı görevini üstelenen Bozoğlu, 1990'da hesap uzmanlığına, 1997 yılında baş hesap uzmanlığına atandı. 1999 yılında Maliye Bakanlığı Bakan Danışmanlığı'nda görev alan Bozoğlu, 2008 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakan Danışmanlığı'nı yürüttü. 2009 yılında Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı olan Bozoğlu, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti. Bozoğlu, CHP İzmir 1. Bölge 8'inci sıra milletvekili adayı gösterilmişti. Bozoğlu son olarak Çankaya Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevi yapıyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.