Dolar 32,3819
%-0.12
Euro 34,7135
%-0.26
Altın 2.395,580
%-1.62
Bist-100 10.103,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başhekimden iddialı DEÜ Rektör adaylığı çıkışı

Başhekimden iddialı DEÜ Rektör adaylığı çıkışı

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, DEÜ Rektörlüğü'ne adaylığını açıkladı. Prof. Dr. Mas, dünyadan zengin yaşlıları getirip tedavi ettirerek geliştireceği sağlık turizminin yanı sıra teknoloji transfer ofisi ve Ar- Ge'den para kazandıracağını söyledi. Prof. Dr. Mas, "İlk ve son adaylığım. Ben iddialıyım" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 15:13
DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas, 2016 yılı Haziran ayında yapılacak seçimler öncesinde rektörlüğe adaylığını açıkladı. Bir hafta sonra üç yıllık görev süresi sona erecek olan başhekimlik koltuğunu DEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Can Karaca'ya bırakacak olan Mas, adaylığa karar vermesinde DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün iki dönemlik görev süresini bitirmesinin etkili olduğunu, aksi taktirde aday olmayacağını anlattı. Mas, "İki dönemi bitirdiği için adayım. İlk ve son adaylığım. Ben iddialıyım. Ben elimden geleni yapacağım, kendimi tanıtacağım. 31 yıl Ankara'da kaldım. Buradaki arkadaşlardan çok daha iyi biliyorum Ankara'yı, avantajım var. Politik bir yapılanma ile gelmedim, kimliğim ve çalışmamla buradayım. Öğretim üyelerinin takdirini almaya çalışağım. Sonbahardan itibaren klinikleri dolaşarak öğretim üyeleriyle görüşeceğim" dedi. 

HASTANENİN BORÇ ARTIŞ HIZINI DÜŞÜRDÜ

Yaşlı uzmanı olan geriatri profesörü Mas, Ortadoğu, Türki cumhuriyetler ve Kuzey Avrupa'dan yaşlıları getirip tedavi edeceklerini, sağlık turizmininin yanısıra teknoloji transfer ofisi ve Ar- Ge'den para kazanacaklarını belirterek, şunları söyledi:

"Hastanenin borcu, 180 milyon lira. Bilimsel araştırma projelerine yüzde 5 aktarıyoruz. 2007 yılından bugüne 87 milyon lira para aktardık bu projelere. 2008 yılında ek ödemelerde abartılı bir artış yapılmış. O artışın bugüne yansıması 67 milyon lira. 87 artı 67 milyon lirayla borç kapanırdı. Hastane yöneticilerinin popülist yaklaşımı ve önünü görememe anlayışı etkili olmuş. Rektörlükten kaynaklanmıyor. 2012 Yılında göreve geldim. Ek ödemelerdeki artışı yüzde 200'den yüzde 150'ye düşürdük. Yaklaşık 27 milyon liralık kar sağladık. Sağlık turizmi çok önemli. Ortadoğu, Türki cumhuriyetler ve Kuzey Avrupa'dan yaşlıları getireceğiz. Avrupa'da diş üniteleri çok pahallı. Altımızda sıcak su, termal var. Biz bundan yararlanamıyoruz. Ar-Ge önemli. Önümüzdeki 9 Eylül'de teknoloji transfer ofisinin açılışını yapacağız. Bu paranın üniversiteye geri dönüşünün olması lazım, iyi kontrol edilmesi gerekir."



GEZİCİ KÜTÜPHANE KURDU, RİNG SEFERLERİ BAŞLATTI 

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mas, üç yıllık görev süresinde yaptıklarını anlattı. Türkiye'de kamu hastanelerinde tek olan kanser hastalarının tedavisinde kullanılan Truebeam STX ışın cihazını Kalkınma Bakanlığı katkısıyla aldıklarını belirter Mas, endoskopi cihazlarının hepsinin yenilendiğini, göğüs cerrahisi ve geriatri polikliniği yaptırdığını, beyin cerrahisine yeni bir beyin mikroskobu aldık, navigasyon için girişimde bulunduklarını belirtti. Mas, "Göz Kliniği'ne iki tane cerrahi mikroskobu aldık. İki ameliyathane salonu açtık. Türkiye'nin en büyük geriatri polikliniğini açtık. Hastaneni girişini tamemen değiştiriyoruz, yeşil park alanları yapacağız. Ön tarafta otopark kalmayacak. Yeraltına dört kata kadar otopark yapabiliyoruz, Hastanenin sekiz asansörünü yenileyerek görme engellilere uygun hale getireceğiz. Hastaneye çağrı merkezi kurduk. Sağlık kurulu oluşturdum. Acile mavi, pembe ve beyaz kod sistemi getirdik. Defibrilatör cihazı (kalbin normal dışı atımını tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan araç) havalimanlarında var ama hastanelerde yok. Bunları aldım. Hastanede tedavi görüp ayrılan hastalarımıza hediyelerle ev ziyaretleri yaptım. Sağlık yerleşkesinde otobüs durağı ile poliklinikler arasında ring seferi yapan elektrikli araçlar aldım. Gezici kütüphaneyi kurarak, hastaların, onlara bakanların ve personelin daha çok kitap okumasanı sağladım. Hastane içinde yönlendirici bilgi levhaları ve sinyalizasyon koyduk. Hastanenin varlığını gece de kimliklendirme için led aydınlatmaya başladık. Hasta deneyim merkezini kurdum, emeklilere yönelik 'gönüllü dokuz eylüllü' projesi geliştirdik. Emekliler gelecek ve belli periyodlarla burada hastayı yönlendirecekler." (Elif DEMİRCİ/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.