Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan sert çıktı! bunun hesabı sorulacak

Başbakan sert çıktı! bunun hesabı sorulacak

Davutoğlu, kömür ocağında mahsur kalan 18 işçinin kurtarılma çalışmalarının devam ettiği Karaman'ın Ermenek İlçesi'ne geldi.

  • Ege Postası
  • 30.10.2014 - 01:44
Davutoğlu ve yanındakileri taşıyan helikopter saat 14.15'te Ankara'da TRT Yerleşkesi'ndeki pistten havalandı. Helikopter, saat 15.50'de Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde TOKİ konutlarındaki helikopter pistine indi. Başbakan Davutoğlu'nu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ve diğer ilgililer karşıladı. Davutoğlu, buradan dün su basan ocakta mahsur kalan 18 işçinin kurtarılmayı beklediği kömür madenine hareket etti.
 
Madende incelemelerde bulunan ve bilgi alan Davutoğlu daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.
 
Yetkililerden bilgi alan Davutoğlu açıklama yaptı:
 
lay olur olmaz bakanlarımız buraya intikal ettiler. Bütün geceyi burada çalışan ekiplerimizle geçirdiler. Bizde olayı yakından takip ettik. AFAD süratle buraya intikal etti. Arama kurtarma faaliyeti başlatıldı. Ancak eğimin yoğunluğu ve özellikle su baskını dolayısıyla çamurlaşan balçıklaşan su ortam sebebiyle çalışmalar istediğimiz hızda ilerlemedi. 
777 metre kot da işçilerimiz bu faciayla karşılaştılar. Su seviyesi 812 metreye kadar çıktı. Şu an yaklaşık 10 metre kadar indi. Çevredeki tüm imkanlarımızla 30 kurumumuz tam bir kriz yönetimiyle devreye girdi. İstanbul’dan da ahtapot adı verilen su pompa mekanizması da buraya intikal etti.

Biraz önce bu kuruldu ve ben madene indiğimde, ilk aşamalarına indiğimde su pompalama da başladı. Bir taraftan zamanla yarışılıyor ama diğer taraftan da yoğun bir su yoğunluğu nedeniyle ilerlemekte zorluklarla karşılaşılıyor. 30 kurumumuz dünden bugüne devreye girdi. İstanbul'dan da' ahtapot' geldi.  Onların kardeşleri, evlatları bizim de evlatlarımızdır. Bu coğrafyayı yakından bilen biriyim. Burada iş imkanlarının kıtlığı, buırada kardeşlerimizin ne şartlarda çalıştığını biliyorum. Ne gerekiyorsa yapılacak. Öncelikli meselemiz suyu bir an önce tahliye etmek. En temel hedefimiz kardeşlerimize ulaşmak. 420 arkadaşımız şuan fiilen çalışıyor.  Durumun zorluğu aşikardır. Kardeşlerimizin ailelerine metanet diledim. 

Su boşaldığında kazanın nedeni ortaya çıkacak. Bizzat bu işin takipçisi olacağım. Her bir işçimizin canı bize emanettir.
Gerekli talimatı verdim en detaylı şekilde incelenecek. Kimin ihmali varsa cezalandırılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.