Dolar 32,3631
%-0.36
Euro 34,7833
%-0.07
Altın 2.400,760
%-0.91
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'dan İzmir mesajları: Korkularla ideolojiyle yükselemez!

Başbakan'dan İzmir mesajları: Korkularla ideolojiyle yükselemez!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Pazar günü gerçekleştireceği İzmir mitingi öncesi kente bir gün önceden geldi ve sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle buluştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İzmir ideolojik söylemler, ürkek tavırlar ve korkularla yükselmez. Şu ya da bu kazanımlarımızı kaybeder miyiz diye yükselmez. Ellerini yüreklerine ve zihinlerine koyarak düşünmelerini istiyorum. Kim hangi hayat tarzını benimserse benimsin herkese saygımız sonsuzdur. Özgürlüklerin teminatıyız" dedi. Başbakan Davutoğlu, miting öncesi STK temsilcileriyle buluştu

  • Ege Postası
  • 23.05.2015 - 23:40
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Başbakan Ahmet Davutoğlu 24 Mayıs Pazar günü gerçekleştireceği İzmir mitingi öncesinde sivil toplum örgütleriyle bir araya geldi.

Swiss Otel’de gerçekleşen toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, İzmir AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, il yöneticileri, milletvekili adayları ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı.  Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasında İzmir mesajları verdi, kimsenin hayat tarzına karışmadıklarını, özgürlüklerin teminatı olduklarını ifade etti. 

YEREL AKTÖRLERLERLE MERKEZİ İRADE BAĞI SAĞLAM OLMAZSA...
İzmir'in siyasi irade ile bağını güçlendirmesinin önemli olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, yerel aktörlerle merkezi irade arasında sağlam bir bağ olmamasının vehamete yol açacağı uyarısında bulunarak, "Siyasi irade ağırlığını hissettirmezse; yerel aktörle merkezi irade arasında bağlantı sağlam olmazsa vehamete uğrar. İstediğiniz neticeyi almakta zorlanmaya başlarsınız. Diğer kentlerde yaşanan hızlı gelişim İzmir'de yaşanmıyor" dedi. 

BAŞBAKANLIK OFİSİNİ VURGULADI 
Siyasi iradeyi İzmir'e taşımak için İstanbul'dan sonra ilk kez İzmir'de Başbakanlık Ofisi'ni açacaklarını söyleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: "Siyasi iradeyi İzmir'e taşımak yani ekonomik olarak Asya hinterlandını ve Akdeniz ufkunu birleştirmek, zengin-çok kültürlü dokusunu korumak gerekiyor. Yarın önemlibir tarihi adım atıp siyasi iradeyi taşımak için Başbakanlık ofisini yarın açıyoruz. İstanbul'da ofisimiz vardı; 3.'üncü olarak İzmir'de açıyoruz. Devletimizin, hükümetimizin kente veridği önemi göstermek için sık sık kente geleceğim, toplantıları burada yapacağım. Fiilen bu bölgede yapılan çalışmalarla yakından ilgileniyoruz" 


ONLAR ÇELME TAKSINLAR... 
Kendilerini engellemeye çalışan güçlerle mücadele ettiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Biz taraftan bu mega projelerle yeni ufuklar çizmeye çalışıyoruz b.ir taraftan da çelme takanlarla uğraşıyoruz. Bir taraftan ne yapacağını bilen hükümet, bir taraftan pusuda bekleyen pusu meraklıları, pusuya yatanlar var. Onlar çelme taksınlar biz yolumuzu yürümeye devam ederiz" şeklinde konuştu. 

EĞER İZMİR'DE DİRENEN BİR YAPI OLURSA... 
İzmir'in nasıl yükseleceğini tek tek anlatan Davutoğlu, "İzmir ideolojilerle, korkularla yükselmez. Şu ya da bu kazanımlarımızı kaybeder miyiz diye yükselmez. Ya böyle bir perspektifle yükselecek ya da direnen bir yapı olursa birçok projenin hayata geçirilemeyeceği bir hal alır. Eğer siyasi irade varsa, ki var, eğer İzmir'e güç katan bir perspektif varsa, ki var, onun için tüm ulaştırma hatlarını 9 üniversite ile takviye ettik. Arge projeleriyle 24 öncelikli dönüşüm projelerine bakılsın" dedi.  


IZMİR TEK BOYUTLU BAKANLARIN ŞEHRİ OLMAMALI
Başbakan Ahmet Davutoğlu, herkesin özgürlüğünün teminatının partisi olduğunu belirterek, "Herkesin özgürlüğünün teminatı partimizdir. Kimin hayat tarzına karışılmışsa onun teminatı biziz. Onun için Yeni Türkiye sözleşmenin içine insan onuru, insan onuru, insan onurunu koyduk. Insan onuruna saygı göstermeyen hiçbir siyasal düzen kalıcı olmaz. İzmir özgürlükler şehridir doğru. Ama tek boyutlu bakanların şehri olmamalı. Herşeye açık olmalı, her düşünceye açık olmalı. Şu kişiden şu fikir şu partiden geliyorsa karşı çıkalım dediğinizde asıl orada fikir özgürlüğünü sınırlıyorsunuz. Tüm diğer partilere meydan okurum; ama bütün vatandaşlarımızın insan, muhalif partilerin siyasi liderleri dahil olmak üzere, insanların onuru benim korunması gereken onurum gibi onurumdur. Eğer buna saygı göstermezse kendi onurumuza saygı göstermemiş oluruz" ifadelerini kullandı. 


KİMSEYE KARŞI BİR ÖNYARGIMIZ YOK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadınlara yapılacak her türlü saldırı MHP Milletvekili Meral Akşener'i kastederek durumu kınadı. Partisinin Siirt kadın kolları başkanının saldırıya uğramasına karşın kadın örgütü temsilcilerinin sessiz kalmasına tepki gösteren Davutoğlu şunları söyledi: "Aynı gün açıklama yaptık, tüm kadınların onuru bizim onurumuzdur. Başörtülü diye ikna odalarını almış olabilir birileri, şimdi söylüyorum, onlara karşı mücadele ettik, haklıydık. Ama o ikna odasında görev yapmış olan bir milletvekili hanımın onuru da bizim onurumuzdur. Kimseye karşı herhangi bir ön yargımız yok. Türkiye'yi özgürlükler ve istikrar adası olarak tutmak istiyoruz. İstikrar demokrasi ile gelirse değer olur, insanları ezerse değer olmaz. Istikrar ile demokrasiyi, özgürlükleri birleştirmek ve bütünleştirmek istiyoruz. Öyle bir korku, ürperti psikolojisi oluşturmak istiyorlar ki; biraz önce gelirken Siirt kadın kolları ile görüştük. Kadın kolları başkanımız saldırıya uğramış. Kimseden ses çıkmıyor. Kadın dernekleri başka olayda hemen ses çıkarıyorlar. Adana ve Mersin olaylarını hemen kınadılar. Bir DHKP militanı 2007'de tutuklanmış. Bir bakıyorsunuz HDP başkanı DHKPC yapmamıştır diyor. Ikisi birbirine teşekkür ediyor. Mehmet Selim Kiraz gibi onurlu bir savcıyı makamında şehit edendir bu DHKP-C. Türkiye'nin geleceğini düşünen herkesin elini vicdanına koyup 7 Haziran seçimlerine gitmesi gerekiyor"

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP VERDİ 
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun merkez ülke projesini eleştiren Davutoğlu, "Asya'dan gelen koridorların İzmir'e doğru yönlendirdiğimizi görürsünüz. Tüm bu ulaştırma projelerinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Binali Yıldırım'a ve Lütfi Elvan ve Feridun Bey'e teşekkür. Bu projeler kesintisiz sürecek. İzmir stk'ların tüm bu İzmir vizyonuna sahip çıkmalarını bekliyoruz. Oy versin vermesin bilmeli ki siyasi irade ile bütünleşmemiş İzmir yükselememiştir. Asya hinterlandından Avrupa ve Afrika'ya vizyonu olmayan bir yaklaşımla da İzmir yükselemez. Vizyonumuzun bütünlüğünü görmek. Kılıçdaroğlu inşallah bu konuşmayı dinliyordur da neyi nasıl hayata geçirdiğimizi ders olarak okur. İşte Türkiye'yi merkez kılmak bu. Çandarlı'ya gelen mallar Afrika'ya, havalimanı bağlantılarıyla birlikte tüm çevre ülkelere kıtalara dönük başlı başına bir yaklaşım ortaya konacak" dedi. 

İZMİR'İ KÖR NOKTA HALİNE GETİRMEYECEĞİZ
İstanbul'un küresel ekonomik bir merkez haline geldiğini dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İzmir-İstanbul ile buluşmalı. Çünkü İstanbul dünyanın küresel ekonomik merkezlerinden biri. İstanbul ile bağlantısı olmayan İzmir'in küresel ekonomik sistemle ilişki kurması çok zor. İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol yapıyoruz. Bütün bu kuzey güney hattındaki ekonomik dokuyu tamamen değiştirecek bir projedir. Bununla yetinmiyoruz. İzmir'i kör nokta haline getirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

VİZYONU HAREKETE GEÇİRECEK OLAN ŞEHİR İZMİR'DİR
Akdeniz'de bir düzen olmuşsa İzmir eğer ait olduğu devlet yükseliyorsa mutlaka merkezi bir konuma sahip olmuştur" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Eğer Anadolu'ya ve İzmir'e sahip olan bir siyasi irade zihninde bir vizyon varsa, o vizyonu harekete geçirecek olan İzmir'dir. İzmir'in güçlü olması için Asya bağlarının çok sağlam takip edilmesi lazım. İpek Yolu'nun son halkasının İzmir olduğu dönemlerde İzmir yükselmiştir. Ikincisi bu ekonomik Akdeniz ufku keskin olacak" ifadelerini kullandı. 

DELİCAN: SİZLERLE BÜYÜK FOTOĞRAFI OLUŞTURMAKTAN MUTLUYUZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ise "Bugüne kadar ülkemiz ve şehrimiz için yaptıklarımızla dayanışma içinde üretmenin en verimli organizasyonlarını gerçekleştiren sizlerle bu büyük fotoğrafı oluşturmaktan mutluyuz. Başbakanlık ofisi olan İzmir hedefini gerçekleştirdiğimiz gibi. Partimiz bugüne kadar sizlerle kol kola yol almıştır. İzmir'i ötekileştiriyorlar, cezalandırıyorlar diyenlere yanıtımız daima hizmet ve yatırım oldu. İzmirlinin ortak çıkarları için çalışmayı sürdüreceğiz. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Laf yok, icraat var. Zaman kaybı yok, çalışmak var. Önce insan anlayışıyla kapılarda bekletmek, kuyruklarda bekletmek yok" dedi. 

İHTİYACIMIZ OLAN SON ŞEY KISIR ÇEKİŞMELER
Yerel yönetimleri de eleştiren Bülent Delican, "Halka hizmet etmek yerine siyaset yapan Körfezi temizlemek yerine havuz problemleri içinde boğulan yerel idareciler var. Oysa kentimizin ihtiyacı olan son şey kısır çekişmeler. En büyük savunma saldırganlık anlayışına verilecek oy da yok. Biz Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını hedefliyoruz. AK Parti İzmir teşkilatı olarak özgür ve kazanan İzmir için sizlerin sesi ve derdinize çare olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.