Dolar 32,5887
%0.35
Euro 34,7713
%0.11
Altın 2.507,600
%0.93
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'a İzmir'den hemşehri desteği

Başbakan'a İzmir'den hemşehri desteği

İzmir'de yeni kurulan Ege ve Konyalı Sanayici İşadamları Derneği (EKSİAD) Başkanı Muzaffer Hekimoğlu, İzmir'de yaşayan 800 bin Konyalı'yı temsil etmek amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Dernek Başkanı Muzaffer Hekimoğlu, Konyalı olan Başbakan Davutoğlu'nu İzmir için bir şans olarak gördüğünü ve gönülden desteklerini dile getirerek, "İzmir'de Konyalıların yüzde 80-90'ının sayın Başbakanımız için oy kullanacağını umuyorum,düşünüyorum. Onu yalnız bırakmayacaklar. Konyalılar birbirlerine bağlıdırlar" dedi. İzmir'de yaşayan Konyalıların yeni derneği kuruldu

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 16:45
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - İzmir'de yaşayan 800 bin Konyalı'yı temsil etmek amacıyla kurulan Ege ve Konyalı Sanayici İşadamları Derneği (EKSİAD) Başkanı Muzaffer Hekimoğlu, Ege Postası'na yaptığı açıklamada Konyalı olan Başbakanı gönülden desteklediklerini vurguladı. 

YÜZDE 80-90 KONYALI BAŞBAKANIMIZI DESTEKLEYECEKTİR
Konyalılar Federasyonu'na bağlı 50'yi aşkın dernekten ayrı olarak kurulan derneğin Başkanı Muzaffer Hekimoğlu, İzmir'de yaşayan Konyalıların önemli bölümünün hemşehrileri olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve partisi AK Parti'yi destekleyeceklerini düşündüklerini belirterek, "İzmir'deki Konyalılar olarak, 800 bin Konyalının temsilcisi olarak sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile gurur duyarız. İzmir'de Konyalılar büyük güç. İzmir'i CHP'nin kalesi olmaktan çıkaracağımıza inanıyorum. Hemşehrilerimizi iyi tanıyan biriyim. İzmir'de Konyalıların yüzde 80-90'ının sayın Başbakanımız için oy kullanacağını umuyorum,düşünüyorum. Onu yalnız bırakmayacaklar. Konyalılar birbirlerine bağlıdırlar" dedi. 



BAŞBAKANA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ 
İzmirli Konyalıların Başbakan Davutoğlu'na her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getiren Hekimoğlu,  "İzmir mutluluk şehri. İnsanlarımıza stk'lar herhangi bir partinin arka bahçesi değildir, olmamalıdır da. Ama dediğim gibi Sayın Başbakanımızın hemşehrimiz olması gururumuz ve onurumuz. İzmir ekonomisinin dörtte bir payını Konyalılar oluşturuyor. Bu da İzmir'de Konyalıların büyük bir güç olduğunu gösteriyor. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, İzmir'deki Konyalıların da gururu ve onurudur. İzmir'deki 800 bin Konyalı hemşehrimizin temsilcisi olarak sayın Başbakanımızı AK Parti'den milletvekili adayı olarak görmek de isterdik. Her türlü desteği ona vermeye hazırız" şeklinde konuştu. 



FEDERASYONDAN AYRI DERNEK KURDUK ÇÜNKÜ...
50'yi aşkın Konya'yı tanıtma derneğinin bağlı olduğu Konyalılar Federasyonu'dan ayrı bir dernek kurmalarının nedenini hakkında da konuşan EKSİAD Başkanı Muzaffer Hekimoğlu şunları söyledi: "STK'larda 10 kişi A'yı 5 kişi B'yi destekliyor olabilir. İnsanların görüşlerine başkanların saygı duyması lazım. Bir elin parmağı bir değil, hepsi ayrı ayrı. İnsanların görüş ve kararlarına saygı duymalı başkanlar. Bir hemşehri derneği başkanı olmak, insanların görüşüne karışma hakkını getirmez. İzmir'de Konyalıların yeterince tanıtılmadığını düşünüyoruz. Birlik ve beraberliğin korunmadığını düşünerek, hemşehrilerimizden aldığımız duyumlarla, onların kulağı-gözü olmak istedik. Ege ve Konyalı Sanayici İşadamları Derneği'ni kurduk."

BAŞBAKANLIK OFİSİNİ VURGULADI
Hekimoğlu, Başbakanlık Ofisi'nin miting yapmaya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açacak olmasını İzmir açısından memnuniyet verici olduğunu söyledi. Hekimoğlu, "Başbakanımız Konyalı. İzmir'de Başbakanlık ofisi açılması Başbakanımızın İzmir'e verdiği önemi gösteriyor. İzmir'de Başbakanlık ofisinin açılması çok önemli. İzmirliler için çok hayırlı bir karar. Ofisin burada açılması, yurtdışı görüşmelerinin bile İzmir'de yapılacak olmasının ekonomimize büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu. 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK 
Kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Hekimoğlu şunları söyledi: "Konyalı yatırımcılar sadece İzmir değil Türkiye ekonomisine de büyük katkı yapıyorlar. İto'nun pek çok üyesi Konyalı. Konyalıların iş kapısı olması, hemşehrilerimizi sıkıntılarında yalnız bırakmıyoruz. Yatırımcı ve sanayicilerimizin de bir kısmı Konya kökenli. İzmir'de Konyalılar gerçekten büyük bir güç. Türkiye artık kabuk değiştiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a öncülük eden ilk İzmirli işadamlarından birisiyim. Ege ve Konyalı işadamları olarak hedefimizi 2023'e kilitledik. Biz Mevlana'nın torunları olarak kapımızı herkese açık tutuyoruz. Bu kapı ümitsizlik değil aksine çözüm kapısı. Her görüşteki insanı hoşgörü felsefemizle kucaklamak istiyoruz."



STK'LAR SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAMALI
Hemşehri derneklerinin siyasi partilerin arka bahçesi olarak görülmemesi gerektiğini belirten Muzaffer Hekimoğlu, "Genellemede hemşehri dernekleri sadece siyasi partilerin, oy zamanı ziyaret ettiği; hemşehri başkanlarıyla görüştüğü, o amaçla kullanıldığı bir kurum haline getiriliyor. Seçimden seçime hatırlanmaktan şikayetçi. Seçim öncesi gelen vekiller bir daha ki seçime kadar o derneğin kapısını çalmıyor. Seçim zamanı uğranılan, arada bir hemşehri etkinlikleri yapılan yerler olmaktan çıkmalı hemşehri dernekleri. İzmir'deki Konyalılara Konya'yı Konya'daki hemşehrilerimize İzmir'i iyi tanıtmak istiyoruz. Vekillerimiz bizi destekleyin sayın başkanım olmaktan çıkarmalı hemşehri derneklerine bakışını" diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.