Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Davutoğlu'ndan Diyarbakır mesajları

Başbakan Davutoğlu'ndan Diyarbakır mesajları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada; çözüm süreci, Kobani ve 6-7 Ekim eylemleri başta olmak üzere önemli mesajlar verdi. "Diyarbakır'dan Kobani'deki kardeşlerime de selam gönderiyorum" diyen Başbakan Davutoğlu, Kürtçe kurs alacağını da şu sözlerle açıkladı: "Eğer vakit bulursam güzel Kürtçe'yi de güzel Türkçe'miz kadar öğrenmek istiyorum."

  • Ege Postası
  • 25.01.2015 - 16:11
 Diyarbakır'da AK Parti il kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm süreci, Kobani ve 6-7 Ekim eylemlerine ilişkin önemli mesajlar verdi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasında şu konular öne çıktı:  

"Ertuğrul Gazi’nin, Selahattin Eyyubi’nin torunları fitneye ve çatışma isteyenlere karşı ayağa kalkacak. İnadına barış diyecek. Yeni Türkiye , Yeni Ortadoğu , Yeni Dünya diyecek. Çözüm süreci konjonktürel bir çaba değildir. Bir seçim kaybetmek ya da kazanmamak için yapılan bir şey değildir. Kaderdaşlığın tesis edildiği bir süreçtir. Çözüm sürecine darbe indirmek isteyenlere darbe indirilsin.

"HEP ENGELLER OLDU"

Süreci biz yerli, milli birlik projesi olarak başlattık. 30 yıldır bu ülkenin anaları evlat acısıyla ağladı. Biz bu kaderi değiştirmeye kararlıyız. Geçmişte ne zaman bu meselede yola çıkılsa engeller çıkartıldı. Rahmetli Özal, gayrete girmişti. O gayretin içindeki Eşref Bitlis vefat etti. Sonra 33 asker öldürüldü ve Özal vefat etti. 2001’de rahmetle andığımız Gaffar Okan’ı… Selamlar olsun şehit Gaffar Okan’ın şehrine. Rahmetli Necmettin Erbakan çözüm için çabaladığında 28 Şubat devreye girdi. 2005’te Diyarbakır konuşmasıyla milletin ebedi kardeşliği ihtisas edilmeye başlanmışken, Cumhuriyet mitingleri tertip edildi. Danıştay saldırısı yapıldı. AK Parti iktidarını indirmek istediler.

"GENÇLER DAĞDA KARŞI KARŞIYA GELMEYECEK"

Sayın MİT Müsteşarımıza 2012’de kumpas kurmaya çalıştılar. Silahlı unsurlar Türkiye’yi terk edecekken, Gezi provokasyonlarıyla süreci durdurmak istediler. Bir anda bütün ülkeyi karanlığa boğmak istediler. AK Parti erleri durmadık. 2013 Haziranı'nda Çözüm Süreci yasasını çıkardık. Çözüm sürecini yasal bir çerçeveye oturttuk. Sayın Cumhurbaşkanımızla AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde devir-teslim yaparken konuştuk. Orada, 'Çözüm süreci bizim için varoluş meselesidir. Her zaman sahip çıkacağız' diye milletimize taahhütte bulunduk. Artık gençler dağda karşı karşıya gelmeyecekler. Birlikte yeni bir dünyaya gidecekler. Birlikte Kudüs’ün ve Şam’ın özgürlüğü için çalışacaklar.
 

"O OLAYLAR KOBANİ İÇİN ÇIKMADI"

Provokatörler 6-7 Ekim Kobani olayını çıkardılar. Bir gencimizi balkondan attılar. O olaylar Kobani için çıkmadı. Buradan Kobani’ye ve Suriye’nin bütün kentlerine selam ediyorum. 200 bin kişiye sahip çıkan bir ülke Kobani’yle ilgilenmez olur m? Kobani’ye sahip çıkıyorsak, Bayırbucak’taki Türkmene de, Musul’daki Arap'a da sahip çıkacağız, Hristiyan’a da sahip çıkacağız, herkese sahip çıkacağız. Bu topraklara kim yürüyerek gelirse, onlara kapımız açıktır.

"BÜTÜN TARAFLARLA GÖRÜŞÜYORUZ"

Cizre provokatörleri de kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştı. Her bir Cizreli bizim kardeşimizdir. Çözüm süreci için bütün taraflarla görüşüyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.