Dolar 32,3181
%0.21
Euro 35,0783
%-0.12
Altın 2.307,390
%1.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir mesaisi! El ele İzmir turu!

Başbakan Davutoğlu'ndan İzmir mesaisi! El ele İzmir turu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'daki seçimler nedeniyle Manisa'da gerçekleştirdiği mitingin ardından İzmir’e geldi. Davutoğlu, Başbakanlık Ofisi’nde ilk toplantıyı Balkan Parlamentoları’nda görev yapan Türk vekilleriyle yaptı. Başbakan toplantı sonrası eşi Sare Davutoğlu ile kısa bir Konak turu attı. Simitçiyle bir süre sohbet eden Davutoğlu, yürüyüş yaptığı sırada kendisini takip eden basın mensuplarına simit ikram etti. Başbakan Davutoğlu İzmir'e geldi...Ofis'te ilk toplantı!

  • Ege Postası
  • 08.10.2015 - 15:13
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ – Başbakan Ahmet Davutoğlu Manisa mitingi sonrasında sürpriz bir ziyaretle İzmir’e geldi. Akşam saatlerinde kente gelen Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık Ofisi’nde ilk toplantıyı  Balkan Parlamentoları’nda görev yapan Türk vekilleriyle yaptı.

Başbakanlık Ofisi'ndeki yemekli toplantıya İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir eski Milletvekili Rıfat Sait, Balkan milletvekilleri, İzmir milletvekilleri ve adayların yanısıra , Kosova Cumhuriyeti Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Kosova milletvekili Müfera Şinik, Fikrim Damka, Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako, Batı Trakya’dan eski Milletvekili Ahmet Hacı Osman, Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, Romanya Milletvekili Ahmet Varol ile Arnavutluk temsilcilerinin katıldığı öğrenildi.

BİR TÜRKÜ SÖYLESİNLER GARİ
Yemek öncesi konuklarına seslenen Başbakan Davutoğlu, coğrafyanın acıları üzerinden birlik mesajları verirken, “Meriç kenarında olanlar bizi birleştiren bir Rumeli türküsü söylesinler gari…” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, “Biz yüzyıl önce bugün başlayan savaşla koparıldık. Balkanlar’da büyük acılar yaşandı ondan sonra... Balkan devletleri büyük zararlar verdi birbirine. Balkan çalışması başlattık. Balkanlar’da kardeşliği, ortak hayat alanını kurmak için büyük adımlar attık. Bu güzel ziyaretinizin en önemli boyutlarından birisi orada 100 yıl önce bıraktığımız mirası bugün hissetmememiz. Bugün burada bütün Balkanlardan temsilciler var. Sizi burada bir arada görmek geleceğe emin adımlarla taşınacak olan ortak Balkan mirasımızı sağlayacak” dedi.

İZMİR NEDEN ÖZEL!
Sözlerine “Bunun için İzmir neden özel dersek. İzmir Balkan muhaceretini en fazla alan bağrına basan güzel şehrimiz” diye devam eden Başbakan, “İzmir’de Balkan acılarını taşımış herkes, zor imkanlarla İzmir’e gelenlerin torunları burada… İzmir’de inşallah kaldığınız süre içinde istediğiniz kadar kalırsanız. İzmir’in her bir köşesini görmeden gitmek olmaz. İzmir’e doyulmaz ama doyana kadar burada kalın. Manisa’ya giderseniz bir hatıra yanında şifa bulursuz. Manisa’ya giderseniz bir yönüyle Üsküp, Bosna mimarisini görürsünüz. Geldiniz ama gidişiniz İzmirlilere bağlı. İzmir sizi kolay bırakmaz. Dediğim gibi Balkan savaşlarının başlamasının 100’ncü yılı dolayısıyla buradayız” ifadelerini kullandı.

İLK MİSAFİRLER SİZLERSİNİZ
Davutoğlu sözlerini şöyle tamamladı: Sizler bulunduğunuz ülkenin halklarını temsilen buradasınız. Biz Balkanlarda her zaman barışı savunduk. Kültürel mirası korumaya çalıştık. Romanya ile ilişkilerimiz en iyi düzeyde. Kosova Başbakanı ile New York’ta birlikteydim Sizler bu ilişkilerde köprüsünüz. Sizler ilk gündem maddesiniz bu ilişkilerde. Sizleri bir dostluk köprüsü olarak değerlendiriyoruz. Buraya gelirken selam getirdiniz buradan giderken de bizim selamımızı soydaşlarımıza, parlamentolarınıza iletiniz. İzmir’de açtığımız başbakanlık ofisinin ilk misafirleri sizlersiniz. Bu bir gelenek oluştursun. Her sene 9 Eylül’de bir araya geliriz. Balkanlar’da ne kadar soydaş ve akraba topluluk varsa burada buluşuruz. Kültürel bağları korumak hem de bulunduğunuz ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesi için sizleri davet ettik. İzmir sizinle şereflenmiştir. İzmir sizin gelmenizle birlikte Rumeli ile olan bağlarını daha çok hatırlamıştır. İzmir Akdeniz ve Ege’ye açılan ufuk kapısıdır. Siz de burada İzmir’i tanımış olacaksınız. Selamlarımızı Balkanlar’daki, Rumeli’deki kardeşlerimize, Tuna’ya iletiniz. Meriç kenarında olanlar bizi birleştiren bir Rumeli Türküsü söylesinler gari…


TOPLANTI ÇIKIŞI AÇIKLAMA YAPTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu Balkan zirvesinin ardından Başbakanlık Ofisi’nnden çıkarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Toplantı ile ilgili mesajlar veren Davutoğlu, açılışından sonra ilk defa geldiği Başbakanlık Ofisi sözü hakkında konuştu.

Davutoğlu şunları söyledi;
“ İzmir’e uzun zamandır gelmek istiyorduk ilk defa gelme fırsatı bulduk. İçeride güzel bir topantı gerçekleştirdik. Bütün Balkan ülkelerinden gelen soydaş milletvekillerimizi ağırladık. Çok dostane anların yaşandığı bir yemek oldu. İnşallah bunu her yıl gerçekleştireceğiz. Tabi içeridebol bol Balkanların yanında Türkiye ve İzmir’den bahsettik. İzmir’in Balkan mübadelesi sırasındaki rolü ve Girit’ten Tuna’ya kadar Balkan coğrafyasından kardeşlerimizi misafir ettik.
İzmir’i bundan sonra bu tür uluslararası toplantıların yoğun olarak yapıldığı bir yer haline getirmek istiyoruz. Bazı yabancı misafirleri burada ağırlamayı planlıyoruz. Başbakanları, heyetleri inşallah milletimiz 1 Kasım’dan sonra da yetki verirse İzmir’e Başbakanlık ofisi anlamında en etkin şekilde kullanacağız.  Açılıştan hemen sonra yoğun koalisyon görüşmeleri hükümet faaliyetleri dolayısıyla Ankara’dan ayrılamamıştık. İlk fırsatı kolluyorduk.  Hem Manisa’da mitingimizi yaptık hem de bu vesileyle buraya geldik. Ayrıca açılıştan sonra da burada yapılması gereken alt yapı işleri vardı. Onlar da bu süreçte tamamlandı. İzmir’e verdiğimiz sözü utacağız. İnşallah en az ayda bir kere devlet işlerini burada yürüteceğiz. Bu organizasyonu 8 Ekim’de yineleyelim dedik. Bir arkadaşımız 9 Eylül hem İzmir’in kurtuluşu kutlamasını da yaparız dedi. İnşallah gerçekleşir. “


KÖRFEZ TURU ATTI
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Sare Davutoğlu, toplantı çıkışında el ele kısa bir İzmir turu yaptı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Davutoğlu’na eşlik etti. Davutoğlu, Saat Kulesi önünde basın mensuplarına poz verdiği sırada taşeron işçi Mehmet Halim Barış Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na ulaşmak istedi.

SÜRPRİZ TELEFON GÖRÜŞMESİ
Başbakan Davutoğlu, bir süre korumaların engeline takılan Barış’ı yanına çağırdı. Barış, Davutoğlu’na taşeron yasasını sordu. Davutoğlu ise taşeron işçi sorunu ile ilgileneceklerini söyledi. Mehmet Halim Barış eşi Emine Barış’ın hem Başbakan Davutoğlu’nu hem de Sare Davutoğlu’nu çok sevdiğini söyleyince, Davutoğlu çifti Emine Barış’la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.


BASIN MENSUPLARINA SİMİT VERDİ
Simitçiyle bir süre sohbet eden Davutoğlu, yürüyüş yaptığı sırada kendisini takip eden basın mensuplarına simit ikram etti. Turun ardından daha sonra Davutoğlu Ankara’ya hareket için Adnan Menderes Havalimanı’na hareket etti.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.