Dolar 32,3674
%0.15
Euro 34,9653
%-0.28
Altın 2.325,490
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bartholomeos Karşıyaka'da: Atatürk, barış ve dostluk mesajları

Bartholomeos Karşıyaka'da: Atatürk, barış ve dostluk mesajları

Aziz Vukolos Günü için İzmir'e gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı makamında ziyaret etti. Bartholomeos ve Başkan Akpınar, St. Helen Kilisesi ile Denizkent Restoran'ın bahçesine de zeytin ağacı dikti. Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesi üzerinden dostluk mesajları verildi. 

  • Ege Postası
  • 07.02.2016 - 18:42
Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Karşıyaka turu, Kilise Sokağı'nda yer alan Saint Helen Kilisesi'nde başladı. Din adamları ve konuklar da eşlik etti. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Bartholomeos, kilisenin bahçesine zeytin ağacı dikti ve can suyu verdi. Karşıyaka'daki ikinci durak ise Belediye Binası oldu. Patrik Bartholomeos, Başkan Akpınar'a kitap takdim etti. Başkan Akpınar da vazo, fincan takımı ve Pınar Karşıyaka forması hediye etti.
ERKEN DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
Son ziyaret yeri olan Denizkent Restoran'ın bahçesine, Ege Denizi'ne karşı da zeytin ağacı dikildi, birlikte öğlen yemeği yendi. 29 Şubat'ta doğum gününü kutlayacak olan Bartholomeos için pasta kesildi. Türkçe ve Yunanca dostluk şarkıları söylendi.
BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka, her dilden ve dinden insanların barış, hoşgörü ve dostluk içinde yaşadığı bir ilçe. Bizler de ayrım yapmaksızın insan odaklı hizmetler üretiyoruz. Dinlerin bu kardeşliği dünyaya örnek olmalı çünkü barışa ihtiyacımız var. Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin çerçevesinde birlik ve beraberliğimizi korumalı, gelecek kuşaklara örnek olmalıyız" dedi.
ATATÜRK VURGUSU
Fener Rum Patriği Bartholomeos da "İzmir'de, sizlerle olmaktan, bu kentin ahalisi ile dostluk kurmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada tüm dinler bir arada yıllardır yaşıyor.  Çok yakında Yunan ve Türkiye Başbakanlarında İzmir'de buluşacak. O zaman, Ege Denizi dostluk ve barış denizi olacak. Bugün coğrafyamızın etrafında ateşler yanmaktadır. Atatürk'ün, Yurtta Sulh Dünyada Sulh ifadesi keşke dünyada kabul gören bir söz olarak algılansaydı. Misafirperverliğiniz için teşekkürler" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.