Dolar 32,4547
%0.1
Euro 34,7609
%-0.12
Altın 2.428,760
%-0.26
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Barış istediler

Barış istediler

Karşıyaka Mehmet Seniye Özbey İlkokulu öğrencileri yıl sonu gösterisinde hünerlerini sergiledi. Yüksek evlerde, betonlar arasına sıkışan, oyuna hasret çocukların çığlığının konu edildiği gösteride çocukların “Barış İstiyoruz” temalı drama çalışması ise büyük alkış aldı. 

  • Ege Postası
  • 31.05.2016 - 16:49

Karşıyaka Mehmet Seniye Özbey İlkokulu 3-B ve 3 –C sınıfı öğrencilerinin Ahmet Piriştina Kültür Merkezi’nde evlerde tabletle telefon arasına sıkışan çocukların haykırışını anlattığı yıl sonu gösterisi büyük beğeni topladı. Trafik kaygısıyla köşedeki markete dahi gidemeyen, hafta sonlarını alışveriş merkezlerinde geçiren, hepsi birer test uzmanı olan çocukların “Betonlar arasına sıkışmak istemiyoruz. Yeşillikler içinde oyun oynamak istiyoruz” haykırışları gösteriyi izleyen velileri de duygulandırdı.

SOKAĞA HASRET ÇOCUKLAR

Okul öğretmenleri Kemal Kara ve Hale Kara tarafından hazırlanan programda “Çocuk ve Oyun” bölümünde eskiden çocukların sokaklarda oynadığı “evcilik”, “yağ satarım bal satarım”, gibi oyunlar canlandırılırken, ikinci bölümde ise “Kentlerde yaşayan çocukların” özlemleri şiirlerle dile getirildi. Gösterinin üçüncü bölümünde ise sokaklarda simit satan, cam silen, mendil satan işçi çocukların yaşamları yine çocukların şiirleriyle aktarıldı. Birbirinden güzel şarkılar, flüt dinletisi ile renklenen yıl sonu gösterisi Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözleriyle tamamlandı. Çocuklar, bütün çocukların savaşa karşı olduğunu haykırarak hep bir ağızdan “Barış İstiyoruz” çağrısı yaptı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.