Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Banu Özdemir’in tutukluluğa itirazı reddedildi! Avukatı AİHM'e gidiyor

Banu Özdemir’in tutukluluğa itirazı reddedildi! Avukatı AİHM'e gidiyor

İzmir'deki cami hoparlörlerinden ‘Çav Bella’ marşı çalınmasına ilişkin sosyal medya paylaşımı nedeniyle tutuklanan CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in, tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

  • Ege Postası
  • 27.05.2020 - 17:42

EGEPOSTASI- İzmir'de geçtigimiz günlerde merkezi sisteme korsan bir şekilde girilerek cami hoparlörlerinden 'Çav Bella' marşının çalınması ile ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında sosyal medya hesabından paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle CHP İzmir İl eski Başkan Yardımcısı Banu Özdemir çıkarıldığı 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, “Dini değerleri alenen aşağılamak” suçundan tutuklanmış ve Aliağa’da bulunan Şakran Cezaevi’ne konulmuştu. CHP'li Banu Özdemir'in tutukluluğu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ, müvekkilinin tutuklanmasına itiraz ederken, itirazı inceleyen 4. Sulh Ceza Mahkemesi, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin yeterli olmayacağı gerekçesiyle tutukluluğun kaldırılması yönündeki talebin reddine karar verdi.

AİHM'E GİDECEK

Öte yandan Özdemir'in avukatı Karadağ daha önceki açıklamalarında, “Talebimiz reddedilirse Anayasa Mahkemesi’nin bu konudaki tavrı ve verdiği kararları dikkate alarak AİHM’ye tedbir istemli başvuru yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.