Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bank Asya’ya  eylemine destek veren Yangır istifa etti

Bank Asya’ya eylemine destek veren Yangır istifa etti

​Mart ayının ilk meclis oturumunu gerçekleştiren Konak Belediyesi’nde flaş bir istifa haber geldi. Geçtiğimiz ay AK Parti’de yedek üye listesinden meclise giren Yenişehir Mahallesi Muhtarı Ali Yangır, partisinden istifa ettiğini açıklayarak bağımsız meclis üyesi olarak mecliste görevine devam edeceğini açıkladı. İlk toplantıda istifa etti!

  • Ege Postası
  • 02.03.2015 - 20:14
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş yönetiminde gerçekleşen Mart ayı 1’inci meclis oturumunda AK Parti’de yaşanan “Paralel çatlağı” bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz ay içerisinde TMSF’nin Bank Asya’ya el koyması ile başlayan eylemlere katılan Yenişehir Mahallesi Muhtarı Ali Yangır, partisiyle yaşadığı gerilim sonrasında istifa etti. Katıldığı ilk meclis oturumunda istifasını duyuran Yangır’ın kararı ile birlikte AK Parti’nin 11 olan meclis üye sayısı da 10’a düştü.
  

AK PARTİ’DEN MECLİSE GİRDİ İSTİFASINI AÇIKLADI
AK Parti’de işlerinin yoğunluğunu gerekçe göstererek istifa eden Ertuğrul Doguç’un yerine meclis üyesi olan Yenişehir Mahalle Muhtarı Ali Yangır, ilk kez belediye meclisinde oturuma katıldı. Meclis salonunda CHP’li meclis üyelerinin bulunduğu sıralara oturan Yangır, yaptığı konuşmada AK Parti’den istifasını açıklarken yoluna bağımsız meclis üyesi olarak devam edeceğini duyurdu. Milletvekili İlknur Denizli tarafından yedek meclis üye listesine yazılan ve Roman vatandaşlardan büyük destek gören Ali Yangır, geçtiğimiz haftalarda Banka Asya önünde gerçekleşen eylemlere katılmış ve AK Parti ve hükümeti protesto etmişti. Gerçekleşen eylemde gösterdiği bu tepki sonrasında disiplin işlemi ile istifası istenen Yangır,partisinin kararına karşı çıkmış ve meclis sıralarında yerini alacağını açıklamıştı.
 
İSTİFA RESTİ ÇEKMİŞTİ
TMSF tarafından Bank Asya’ya el koyulması sonrasında bana önünde gerçekleşen protestolara katılan ve  hükümetin kararına tepki gösteren Ali Yangır yaptığı açıklamada, “Birileri benim tavrımı eleştiriyor. Bülent Arıç’ın da da zaman zaman Cumhurbaşkanını yada başbakan ile ters düştüğü oldu. O zaman ona neden bir şey demediler de bana diyorlar. Konak’ta bana seçmen oy verdi. AK Parti’nin sırasından meclise girme hakkı kazanmış olabilirim ama benim meclis üyeliğimi kimse elimden alamaz. Gerekirse istifa ederim. Ayrıca istenmediğim yerde de durmam. Bağımsız meclis üyesi olarak görev yaparım. Hiç olmadı başka partiye geçerim. Bunlara kimse bir şey diyemez” şeklinde konuşmuştu.
 

MECLİS ÖZGECAN İÇİN KARAYA BÜRÜNDÜ
Öte yandan, gerçekleşen meclis oturumunda geçtiğimiz ay Mersin’de yaşamını yitiren Özgecan Aslan için bayan meclis üyelerinden anma geldi. CHP grubu meclis salonunda ilk sıraları bayan meclis üyelere ayırırken, AK Parti’li meclis üyeleri ise siyah renk giyinerek ve yakalarına taktıkları Özgecan resimleri ise kadına şiddeti protesto etti. Diğer yandan kadına şiddetle ilgili olarak CHP sıralarından gelen “Rabia için ağlayan gözler Özgecan’lar için ağlarsa bu sorunlar çözülür” eleştirisi de oturuma damga vurdu.
 
BÜTÜNŞEHİR MAĞDURLARI EYLEM YAPTI
Ayrıca, meclis oturumu sonrasında İl Özel İdaresi’nin kapanması ile birlikte Konak Belediyesi’ne geçen 15 taşeron işçiden bazıları belediye binası önünde protesto gösterisi düzenledi. Başkan Sema Pekdaş’a seslerini duyurmak amacı ile eylem yapan mağdur işçiler “Adaletin bu mu'”, “Sözünü tut” pankartları açtı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.