Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bank Asya hisselerinde flaş hareket

Bank Asya hisselerinde flaş hareket

Bugün ikinci seansta Gözaltı Pazarı'nda tekrar işlem gören Bank Asya hisseleri yüzde 11,46 düşüşle taban fiyata geriledi.

  • Ege Postası
  • 30.09.2014 - 14:43
Geçtiğimiz hafta cuma günü 0,96 liradan işlem görürken Borsa İstanbul tarafından alınan kararla hisseleri işleme kapatılan ve 30 Eylül'de Gözaltı Pazarı'nda işlem göreceği açıklanan bank asya hisseleri tekrar işleme açıldı.
 
Gözaltı Pazarı'ndaki ilk gününde ikinci seansta işleme açılan Bank Asya hisseleri yüzde 11,46 düşerek 0,85 TL'ye geriledi.
 
Borsa İstanbul, bank asya hisselerinin sırasını Gözaltı Pazarı Genelgesi'nin üçüncü maddesi 'b' bendini gerekçe göstererek geçici olarak işleme kapatırken, hisselerin 30 Eylül tarihinden itibaren Gözaltı Pazarı'nda yeniden işleme açılacağını duyurmuştu.
 
SADECE İKİNCİ SEANS İŞLEM GÖRECEK
Gözaltı Pazarı, belirli koşulların ortaya çıkması sonucunda, şirketlerin izleme ve inceleme kapsamına alınması durumlarında sürekli gözetim, denetim ve izleme ortamında, yatırımcıların devamlı ve zamanında bilgilendirilmesini sağlayacak önlemlerle birlikte payların Borsa İstanbul bünyesinde işlem görebileceği pazarı ifade ediyor. Gözaltı Pazarı'nda hisse senetleri sadece ikinci seansta sınırlı bir sürede işlem görüyor. Hisselerle ilgili olağandışı durumların ortaya çıkması durumunda ya da şirketin yatırımcılarını ve kamuoyunu yeterince aydınlatmadığı düşünüldüğünde Borsa İstanbul bu kararı alabiliyor. Gözaltı Pazarı'nda şu anda 37 şirketin hissesi bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.