Dolar 32,3840
%0.21
Euro 35,0556
%-0.03
Altın 2.326,900
%0.28
Bist-100 9,13
%0.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balık halinde artık balıklar yüzüyor.!

Balık halinde artık balıklar yüzüyor.!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kemeraltı'na yeni renk katacak Balıkçılar Meydanı projesinin kaderi 'Basmane Çukuru’na benzedi. Yaklaşık 3 yıldır atıl durumda bulunan eski balık hali ve çevresi yaşanan proje çıkmazı nedeniyle çöplüğe dönerken, son günlerde artan yağışlar ile birlikte Basmane’deki Dünya Ticaret Merkezi inşaatını aratmayan manzaralar da beraberinde geldi. Balık hali, 'Basmane Çukuru' gibi...

  • Ege Postası
  • 17.03.2015 - 10:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İşporta ve yüksek dükkan kiraları gibi problemler sebebi ile zorlu günler geçiren ve eski günlerini mumla arayan Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda sıkıntılar bitmek bilmiyor. İzmir'in tarihi değerleri arasında yer alan ve kentin ekonomik kalbi konumundaki çarşıya değer katacak olan Balıkçılar Meydanı projesinde çıkmaz bitmek bilmiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapım çalışmalarına başlayabilmek için gerekli olan projeyi hazırlayamadığından alan mezbelelik hale geldi.
 
 
BALIKÇILAR MEYDANI OLACAKTI, GÖL OLDU
Kemeraltı’nda Balıkçılar Meydanı yapılması planlanan alanda yaşanan proje çıkmazı nedeniyle neredeyse üç yıldır çivi dahi çakılamadı. Kentin göbeğinde esnafın en yoğun iş yaptığı alanlardan bir tanesi olan tarihi çarşıdaki söz konusu proje alanı çöp yığınları ile dolarken, son günlerde meydana gelen yağışlar sonrasında adeta göle döndü. Diğer yandan, alandan yükselen çöp kokuları da çevrede gıda satan kafeterya ve restoranların başlıca şikayet konusu haline geldi.
 
PROJE ÇIKMAZI YÜZÜNDEN ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ
Tarihi Kemeraltı Çarşısı'na içinde balık satış birimleri, balık pişiricileri ve restoranların da bulunduğu yeni bir meydan kazandırmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 sene önce Taşçılariçi Katlı Otopark'ını tahliye ederek yıkım işlemlerini gerçekleştirdi. 866-871-874-876 sokakları arasında kalan bölgede “Balıkçılar Meydanı” için proje ihalesi gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, gerekli projeler tamamlanamadığı için yapım ihalesine de çıkamadı ve yeni meydanın inşası bir türlü başlamadı. Söz konusu bölgede esnafın geçtiğimiz aylarda yükselen tepkisi üzerine belediye tarafından bir kez daha kapsamlı temizlik operasyonu yapılırken, etrafı demir panolarla çevrilen proje alanı bu sefer de bataklığa döndü.

 
ESNAF TEPKİLİ: TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ
2011 yılında tahliyesi ve yıkımı nedeni ile çeşitli sorunlar yaşanan projede ihale iptal edilmiş ve esnaf da çeşitli eylemler ile durumu protesto etmişti. Anıtlar Kurulu’nun da onay verdiği proje önünde herhangi bir resmi engel kalmazken, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinde alınan bilgiye göre projelerin tamamlanma aşamasına geldiği öğrenildi. Yaşanan sancılı süreç nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten çevredeki iş yeri sahipleri ise, “Büyükşehir Belediyesi burayı unuttu m? Yoksa balıkçılar hali yapılmayacak m? Belediye projeden vaz mı geçt? Tarihi çarşıya bu manzaralar yakışmıyor. Burada gıda satıyoruz, pisliğin hali ortada. Kemeraltı’na birçok turist gelip geziyor. Sadece İzmir’e değil, bütün dünyaya rezil olduk” dedi ve bir an önce inşaata başlanarak meydan projesinin tamamlanması için yetkililere selendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.