Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu'yla buluştu

Balbay, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu'yla buluştu

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu temsilcileriyle yaptığı görüşmede, “Mardin Anadolu uygarlıklarının yaşayan temsilcisidir, birlikte yaşama kültürümüzün kalesidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 12.02.2016 - 13:52
Federasyon Başkanı Mehmet Şerif Öter, üyeler İbrahim Aydın, Yusuf Bektaş, Ahmet Zincir, Abdülhamit Karaca Balbay’ı TBMM’deki makamında ziyaret ederek Türkiye’de iç barışın yerleşmesi için gösterdiği çabalar nedeniyle teşekkür ettiler. Balbay görüşmede şunları söyledi:
 
“Ben İzmir milletvekiliyim ama, Mardinlileri de fiilen temsil ediyoruz. Zira İzmir’de 150 bine yakın Mardinli var. Biz İzmir’in pek çok semtine küçük Mardin deriz. Mezopotamya ovasının kuş yuvası Mardin’in bugüne taşıdığı kültürel mirası korumak ve geliştirmek hepimizin sorumluluğu.”
Heyette yer alan Mardin Süryanilerinden Yusuf Bektaş’ın, “Sayımız 4 bine kadar indi, zorluklarımızı aşmaya çalışıyoruz” sözleri üzerine Balbay, “Süryaniler kültürleriyle, sanatlarıyla Anadolu’yu en iyi temsil eden kesimlerin başında geliyor. Artık göç olmasın” dedi.
Federasyon Başkanı Öter de, “Mardin’in Meclis’te 2 değil, 4 parti ile temsil edilmesini istiyoruz. Artık kavgadan bıktık. CHP’den beklentimiz bölgeyle daha yakından ilgilenmesidir” değerlendirmesi yaptı.
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.