Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay, Bakan Tüfenkci'yi istifaya çağırdı

Balbay, Bakan Tüfenkci'yi istifaya çağırdı

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, binlerce kişinin dolandırıldığı Çiftlik Bank olayı hakkında Meclis Genel Kurulunda yerinden söz alarak çarpıcı bir tanımlamada bulundu.

  • Ege Postası
  • 29.03.2018 - 11:50

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Çiftlik Bank olayının giderek büyüdüğünü belirtti,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi olaylara seyirci kalmakla suçlayıp istifaya çağırdı. 

Çiftlik Bank olayıyla ilgili şu anda 65 firma hakkında soruşturma açıldığını belirten Balbay, Meclis Genel kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

"Çiftlik Bank'ın başındaki kişi Uruguay'da. Adam milyar lira götürmüş, şu anda firari, altında Ferrari. Bu mu millî ekonomi; bu mu ulusal ekonom? Kırmızı bülten çıkardık diyorsunuz, hiç mi yüzünüz kızarmıyo? Önce kırmızı halı, sonra kırmızı bülten. Bu adamlara şeker fabrikalarını verip önce kırmızı halı, sonra kırmızı bülten vereceksini? Ayıplıyorum! Şu anda eğer şeker fabrikaları satacaksınız bu parayla 10 tane şeker fabrikası kurulurdu. Ayıptır! Bütün bunların üzerine hem yerliyiz hem millîyiz demenizi kınıyorum. Bakan Tüfenkci de, sanki izleme komitesi gibi, sadece olayları anlatmakta yetiniyor. Tüfenkci'yi de istifaya davet ediyorum.”

   

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.