Dolar 32,4890
%0.24
Euro 34,5450
%0.15
Altın 2.495,970
%0.52
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay, 9 Eylül Maratonu'nuna katılacak

Balbay, 9 Eylül Maratonu'nuna katılacak

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, 6 Eylül Pazar günü yapılacak olan '9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu 3'üncü Yarı Maratonu'nda koşacak.

  • Ege Postası
  • 04.09.2015 - 17:12
Daha önce 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu koşan Mustafa Balbay, İzmir Yarı Maratonu'na da katılma kararı aldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak ve Balçova - Narlıdere hattında toplam 21 kilometrelik parkurda koşulacak maraton, uluslararası standartlarda katılım olması için her yıl 9 Eylül'ün kutlanışına giden haftada pazar günü yapılacak. 6 Eylül Pazar günü koşulacak maratonla ilgili değerlendirme yapan Balbay, “Ege Üniversitesi'nde öğrenci iken üniversitenin atletizm takımındaydım. 5 bin -10 bin metre koşuyordum. Ege Üniversitesi Spor Yüksekokulu hocamız da, bugün hala atletizmi sürdürmekte olan Hikmet Kandeydi idi. Mesleğe başlayınca spor ister istemez ikinci plana düştü. Ancak yine de Samsun 19 Mayıs Maratonu'nu 30'lu yaşlarımda 8 kez koştum. Silivri'deki hapislik günlerimde ahtım vardı, çıkınca Samsun Maratonu'nu tekrar koşacaktım. Çıktım ve gerçekleştirdim. İzmir Maratonu'nun da uluslararası standartlarda geleneksel olarak başladığını ve 3'üncüsünün yapılacağını öğrenince katılma kararı aldım" dedi.

35 NUMARALI FORMA
Balbay koşacağı forma ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Organizasyonu yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine 35 numara ile koşmak istediğimi söyledim. Sporla ilgili benim kendimce bir sözüm vardır. Spor yapmak bedenin kitap okumasıdır. Nasıl kitap okumayan insanı genel anlamda cahil kabul ediyorsak, spor yapmayan beden de yaşamdan tam payını almamış demektir. Herkesi sağlığı ölçüsünde spor yapmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.