Dolar 32,3606
%0.13
Euro 34,9545
%-0.32
Altın 2.325,550
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Zeybekci Karşıyaka’da CHP’yi yine Çıray’la vurdu

Bakan Zeybekci Karşıyaka’da CHP’yi yine Çıray’la vurdu

AK Parti Karşıyaka Beşinci Olağan Kongresi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşti. Eylül ayında kente gelişinde CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray üzerinden CHP’nin İzmir’e bakışını eleştiren Zeybekci, aynı çıkışı Karşıyaka kongresinde de tekrarladı, “İzmir’in geleceğiyle ilgili zerre dertleri yok” dedi. AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Aydın Şengül de stat tartışmasına değindi.Kongreye tek aday olarak giren Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu, partinin Karşıyaka’daki yeni ilçe başkanı oldu. Mertoğlu, Zeybekci’ye Karşıyaka forması hediye etti.

  • Ege Postası
  • 22.11.2014 - 14:38
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti Karşıyaka Beşinci Olağan Kongresi, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşti. Yaklaşık 3 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Kerem Ali Sürekli, koltuğu Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi Abdullah Mertoğlu’na bıraktı. Mertoğlu’nun tek aday olarak girdiği kongreye Ekonomi Bakanı, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de katıldı. Kongrede İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekili MKYK Üyesi Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Aydın Şengül, Nesrin Ulema, Ali Aşlık, İzmir Koordinatörü, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar, il yöneticileri, ,ilçe başkanları da hazır bulundu.Kongrenin Divan Başkanlığını Yunus Kalkan yaptı. Kongrede AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajı okundu.


ZEYBEKÇİ'YE FORMA

Mertoğlu, Zeybekci’ye üzerinde 'Zeybekci' yazan 20 numaralı Karşıyaka forması hediye etti. Kongreye tek aday olarak giren Mertoğlu'nun listeside delegeden onay almış oldu.
Mertoğlu başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Mehmet Özer, Celal Atik, Süleyman Demirkaya, Hülya Uysal, Melih Özgen, Halil Elmas, Şeyda Yürkyılmaz, Cevahir Dinç, Burak Bezgin, Mehmet Tekin, Emine Çandarlı, Ahmet Türkyılmaz, Mahmut Özder, Mustafa Yiğit, Yağız Aksakal, Temel Akyüz, Kurtuluş Harmankaya. Mehmet Ensari, Serdar Özkan, Mehmet Eyüboğlu, Sema Kaya, Semih Aydın, Yılmaz Yıldırım,, Ayhan Ergün, Havva İşçan, Abdülkadir Akgün, Cemal Aydın, Halil Kılıçarslan, Tekin Alabay

İl Delegeleri şu isimlerden oluştu; Abdullah Mertoğlu, Taha Aksoy, Tevfik Ensari, Kerem Ali Sürekli, Tuncay Bozkurt, Mehmet Karal, Emine Çetin, Orhan Erdem, Tanfer Kemerli, Banu Sayan, Ersin Güngör, Ayşen Namlı, Yahşeddin Demirbaş, Ahmet Şimşek, Ömer Seymenoğlu, Saliha Tkin, Ali İhsan Şahin, Remzi Erdem, Kemal Erim, Ayhan Ergün, Celal Atik, Mehmet Özer, Ahmet Akyüz, Nurettin Türkyılmaz, Kamil Karadeniz, Süleyman Demirkaya, İlhan Küçlü.



ZEYBEKCİ DENİZLİ ÖRNEĞİ VERDİ

Konuşmasına, “Bu memlekette hiçbir şey yapılmazsa, kuyruklar yeniden oluşsa, sokaklar yeniden savaş alanına dönse maalesef bundan sevinecekler var” diyerek başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “ Biz İzmir’in dertlerindeyiz. Bunların görmek istedikleri İzmir apayrı olsun, Ege’den kopsun, şahlanan koşan Türkiye’den kopsun kendi alt yapısızlığı ile ufuksuzluğuyla kalsın. Çünkü öyle olursa bunlara kalacak. Her yağmur yağdığında fırtınada İzmir’in ne hale geldiğini görmüyor musunu? 12 sene önce Ege’nin en kötü şehirlerindendi Denizli…Şimdi en güzel kentlerden biri. Hiç mi görmüyorsun. İzmir’in geleceğini bunların elinden kurtaracağız.Ufuk darlığı ile işimiz yok. Biz ülkenin geleceğine bakıyoruz. Biz yürüyerek gitmek değil koşarak hatta atlaya atlaya gitmemiz gerekiyor. Allahın izniyle oraya doğru gidiyoruz” dedi.

“ZEYBEKÇİ İZMİR’DE CHP’YE ÇIRAY ÜZERİNDEN YÜKLENDİ” HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ÇIRAY ÜZERİNDEN İZMİR ELEŞTİRİSİ
Eylül ayında kente gelişinde İzmir Milletvekili Aytun Çıray üzerinden CHP’nin İzmir’e bakışını eleştiren Zeybekci, aynı çıkışı Karşıyaka kongresinde de tekrarladı. Zeybekci şunları söyledi;
“İzmir’de ekonomi zirvesi yaptık. Bu ülkede ne yapılacaksa bunun demokrasiyle olacağına inanıyoruz. Bu da siyasi partiler eliyle olacak. İzmir Ekonomi Zirvesi’nde oda başkanları konuştu. STK temsilciler konuştu.Siyasi partilerin temsilcileri de konuştu. AK Parti adına Binali Bey konuştu. İzmir’i anlattı. Sorunları yapılacakları aktardı. CHP’nin İzmir Milletvekili, dönemin genel başkan yardımcısı bir tek kelime İzmir ile ilgili konuşmadı. İzmir’in geleceğiyle ilgili zerre derdi yoktu. ‘10 Ağustos seçimleri sonucu ne olursa olsu ülke darmadağın olacak’ dedi.İzmir ile ilgili dertleri işte bu kadar.”

PARTİ İÇİ MESAJLAR VERDİ
Teşkilat üyelerine parti içi mesajlarda veren Zeybekci, “ Ege’nin en sol şerididir Denizli..Şimdi bakın…Yapmamız gerek şey çok basit vatandaşın bizim samimiyetimize inanması. Bu ülkenin hizmetkarı olduğumuza inanması…Yaptığımız hata şu “Onların ürettiği yalanlara millet inanmaz” diyoruz bu yanlış…Kapı kapı dolaşmamız lazım. Yalanlarını anlatmamız lazım. Yaptığımız hizmetleri anlatmamız lazım.İnşallah İzmir makus talihinden kurtulacak.Durmak yok yola devam” dedi.



DAĞ’DAN ENGİN’E CAMİ KONTRASI

İzmir Milletvekili, MKYK Üyesi Hamza Dağ, konuşmasında CHP’yi ve yerel yönetimleri hedef aldı. Dağ, “Stat konusunda biz yapmak için mücadele ediyoruz, karşı taraf engelleme mücadelesinde. İzmir’de birileri bir söz söylüyor zannediyor ki o söz unutulacak.Ağustos ayında Kocaoğlu “Metro Üçkuyular’dan önce Narlıdere’ye sonra Güzelbahçe’ye uzanacak, ihalesine önümüzdeki ay çıkılacak” dedi. Günler geçti söz havada kaldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin BMC’nin AVM yapılacağını söyledi. BMC işçilerini biz kurtardık, fabrika şimdi faal çalışıyor.Bu hafta Kemalpaşa’da cami yeri ile ilgili beyefendi partimizi suçlayacak belediye başkanımız suçlayacak sözler söyledi. CHP’nin en son konuşacağı konu bu. Bu konuda sicilleri bozuk.Bizim Kemalpaşa’da yaptığımız sizin istismarınızı ortadan kaldırmak. Gidip yapmaya çalıştığınız yerde yeşil alanın ne şekilde yapıldığını görün. Yapılması gerekmeyen yerde bir şey yapmaya çalışırsanız sizden sonra gelen düzeltmek adına hamle yapar. 10 yıldır Aziz Kocaoğlu belediye başkanı… Göstersinler yaptırdıkları bir tane camiyi…” diye konuştu.



ŞENGÜL: KAVGA YOK HİZMET VAR

Milletvekilleri adına konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, “ AK Parti’de asla kavga olmaz. Sen ben kavgası olmaz. Hizmet yarışı olur” dedi. Kongrelerin yenilenme ve değişim olduğunu ifade eden Şengül, “ Karşıyaka’da yeni bir heyecanla yola devam edeceğiz. Değişmeyecek tek şey hizmet…Hizmet etmeye devam edeceğiz. Heyecanımızı kaybetmememiz lazım. Mahalle temsilcilerimizi delegelerimiz tebrik ediyorum. Karşıyaka’da siyaset yapmanın zor olduğunu nasıl ötekilendiğini iyi biliyorum” dedi.
CHP’Lİ YEREL YÖNETİMLERİ HEDEF ALDI
Konuşmasının devamında CHP’yi ve yerel yönetimleri hedef alan Şengül şunları söyledi;
“CHP’de ‘İzmirli bize mahkum’ anlayışı var. ‘Hizmet etmesek de bunlar nasıl olsa bize oy atar. Bunların manevi değerleriyle oynarız’ diyorlar. Büyükşehir belediye başkanı ve ilçe başkanları rutin belediyeciliğin dışında bir şey yapmazlar. Sonra bahane üretip “hükümet bizi engelliyor” derler. 12 yıldır iktidarda olduğumuzdan beri savundukları temel ilke bu….İzmir’e yaptıklarımız ortada…Algılarını pekiştirmek için ne zaman iktidar olarak İzmir’e yatırım yapmaya kalksak dava açarlar. Stat konusu, liman konusu böyle…Arka planda başta Büyükşehir Belediyesi var. Deşifre olmamak için ortak çalıştıkları odaları kullanıyorlar. Kendi ilçe teşkilatları gibi çalışıyor. ‘İzmir küçük olsun bizim olsun. Bunlara yatırım yaptırmayalım, İzmirlinin gözü açılmasın’ anlayışındalar”

BAKANLIKTAN RUHSAT ALIRIZ
Karşıyaka Yalı’ya yapılması düşünülen stat doğrultusunda yaşanan tartışmalara değinen Şengül, “ Karşıyaka Spor Kulübü köklü bir tarihe sahip...İzmir’in yıllardır birinci ligde takımı yok. Gerekli altyapı yok. Yerel yöneticiler “Bu kulüpler bize mahkum olsunlar” anlayışında.Seçimlerde söz verdiğimiz projeleri tek tek gerçekleştiriyoruz. Projelerin takipçisiyiz. Statla ilgili proje yaptık, ihaleye çıktık. Kocaoğlu çıktı “ Stadı ben yapacağım” dedi. Sizi tutan yok, bütçeniz de var herhalde buyurun yapın bizde size destek oluruz dedik ama biz Karşıyaka’ya yapacağız dedik.Bize ruhsat vermezlerse bizde bakanlığa gider ruhsatı alırız. Ne olursa olsun kanun bizi durdurana kadar devam edeceğiz” dedi.



DELİCAN’DAN İZMİT ÖRNEĞİ

Kendisine il başkanlığı görevi verilirken, dönemin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine “İzmir’de gönülleri alın daha çok el sıkın” dediği ifade eden Delican, “ Siyaset gönül kazanmak için yapılan iştir. Teşkilata sahip çıkacağız. Daha fazla birlik olacağız. Aramızdaki istişare kültürünü çoğaltacağız. Salonların dolup taşmasını istiyorum. Biz bir aileyiz. Aile içinde birlik varsa aile fertleri başarılı olur. İzmit için yıllarca solun kalesi dendi. Şimdi AK Parti belediyeciliği var. İnşallah İzmit gibi Karşıyaka’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti belediyeciliği olacak” dedi.

SÜREKLİ: İNŞALLAH DAHA İYİSİNİ YAPACAKLAR
Milletvekilliği aday adaylığı için yeni dönemde “yokum” diyerek koltuğu Mertoğlu’na bırakan Sürekli, konuşmasında şunları söyledi;
“Gezi süresinde ilçe binamızı yaktılar. O yanık binada toplantı yapmıştık kahraman teşkilat üyeleriyle…O toplantıda İzmir milletvekilimiz Ali Aşlık “Gazi Karşıyaka’nın kahraman teşkilatı” demişti. Görev sürem boyunca desteğini esirgemeyen teşkilata, eski ilçe başkanlarına teşekkür ederim. Birlik beraberliğimiz hep yüksekti. Bayrağı Abdullah Mertoğlu’na devrediyorum. İnşallah daha iyisini yapacaklar. Önemli bir teşkilat var. Başına tecrübeli bir isim geçecek. Umarın bu ekip bizlerinde yapamadıklarını yaparlar. Karşıyaka’da yüzde 7’lerden başladık. Yüzde 21’lerdeyiz. 30 bandını geçeceğimizi düşünüyorum. Olmaz demeyin. Beyoğlu’nda oldu. Antalya’da oldu. Siyasetçinin amacı olacak, çalışacak.”

KOCA: VEKİL SAYISINI ARTTIRMALIYIZ
Eskişehir Milletvekili, İzmir Koordinatörü Salih Koca konuşmasında “Genel seçim var önümüzde. Vekil sayımızı arttırmamız gerek. İzmir’in mevcut 11 vekil sayısını arttırması, Türkiye’deki sayıya gerekli desteği vermesini istiyoruz. 2015 seçimlerinde İzmir’de yeni hedeflere yeni rakamlara ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.Daha iyi teşkilat yapıları kurmak için çalışıyoruz. Daha heyecanlı oluşacak teşkilatlarla 2015 hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.