Dolar 32,4272
%0.05
Euro 34,4586
%-0.1
Altın 2.487,380
%0.17
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Zeybekçi: CHP ile koalisyon istiyorum

Bakan Zeybekçi: CHP ile koalisyon istiyorum

EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında ekonomi, terör ve koalisyon konularıyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Gönlünden geçen koalisyon partnerini açıklayan Zeybekci, "Bu benim kişisel görüşümdür; CHP ile koalisyon istiyorum. Ancak, CHP'nin samimiyetiyle ilgili şüphe içindeyim. CHP'den bazı isimler görüşmeler sürerken siyasi rant peşindeler. Gönlüm, CHP ile koalisyon kurulsun diyor ama CHP kendini kontrol edemiyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 16:33
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ve Denizli İl Başkanı Şahin Tin'in de katılımıyla parti binasında basın toplantısı düzenledi. Ekonomi, terör ve koalisyon konularıyla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Suruç'ta patlayan bomba ve 32 canın kaybedilmesinin ardından olayın en çok PKK tarafından kullanıldığını söyleyen Zeybekci, "PKK ile 35 yıldır mücadele ediyoruz. PKK'yı ahtapotun kafası olarak görmemek lazım, sadece kollarından biri. Milletimiz çok ağır bedeller ödedi. Kahroluyoruz. Türkiye terörden çok çekti. Cinayetlerden, patlayan bombalardan kim yarar sağlıyor oraya bakmak lazım. Birlik ve beraberliğe dikkat etmek lazım. 1980 öncesi devrimci, sağcı, solcu diye toplumu ayrıştıran ve Türkiye'yi yolundan alıkoyanlar kime hizmet etti iyi okumak lazım. Şimdi de Suruç'ta patlayan bombanın ardından harekete geçen ve canlarımızı alan ahtapotun kolu PKK, kime hizmet ediyor; oraya bakmak lazım. İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanı inşa edilirken bundan kim etkileniyor, kim rahatsız oluyor, buna bakmak lazım. Kanal İstanbul devreye girdiğinde, Mondros ne hale gelir onu düşünmek lazım. Suruç olayını PKK kullanmıştır. Asla ölmelerini istemeyiz ama o patlamada PKK ve HDP'liler neden yokt? Suruç'u kullanıp terörü tırmandırdılar. Suruç'u iyi değerlendirmek, arka plana iyi bakmak lazım. Yapılan bu saldırıdan en çok kim yarar sağladı, oraya bakmak lazım. HDP, PKK'ya 'Elinizi tetikten çekin diyor.' Neden, silahlarınızı bırakın demiyor'" diye konuştu.

"EKONOMİ SIK SIK YAPILAN SEÇİMLERİ SEVMEZ"

Son bir yılda üç seçimi başarıyla geride bıraktıklarını söyleyen, 7 Haziran seçimlerini Türkiye'nin 3 milyar lira bütçe fazlalığı vererek atlattığını kaydeden Zeybekci; ülkenin erken seçime gitmesi durumunda, ekonominin bundan olumsuz etkileneceğini söylemenin haksızlık olacağını belirtti. Ekonominin erken seçimi kaldırabileceğini ifade eden Zeybekci, "Ancak, sadece 2015 yılını kaybederiz. Bugün enflasyon rakamları açıklandı. Türk özel sektörün güçlü olduğu bir yapısı var. Seçimden sonra da ekonominin çarkları dönmeye, 160 milyar dolarlık ihracat yapmaya devam ediyoruz. Enflasyon olumlu. Cari açık, tarihi şekilde iyileşmeye devam ediyor. İstihdam da pozitif şekilde artmaya devam ediyor. Türkiye tekrar seçime giderse, ekonomi başarıyla seçimi yerine getirebilir. Eğer, koalisyon görüşmeleri başarısız olursa afet tellallığı, kaos ve felaket senaryoları konuşulacak. Ekonomi sık sık yapılan seçimleri sevmez. Sık sık seçim yapılmasından hoşlanmaz. Ama biz tehdit olarak da görmüyoruz. Türkiye seçime giderse ekonomi görevini başarıyla yerine getirir" dedi.

"HDP'YLE KOLİSYON KAPALI"

AK Parti'nin 7 Haziran akşamı ne dediyse aynı duruşu sergilemeye devam ettiğini kaydeden Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"7 Haziran seçimlerini henüz sonuçlandıramadık. Milli iradeyi henüz yerine getiremedik. Seçimden sonra geniş katılımlı kamuoyu yoklamaları yaptık. Teşkilatlarımızın görüşlerini dinledik. Halkın verdiği talimatın yerine getirilmesi için çalışacağımızı açıkça beyan ettik. Millette zaten ülkenin büyümesi, gelişmesi, demokrasi için koalisyon kurulmasını istiyor. HDP, terör örgütüne arkasını dayadığı sürece koalisyon görüşmesi yapmayacağımızı baştan söyledik. Değişirler ve buna bizi inandırırlarsa o zaman görüşebiliriz. CHP ile koalisyon görüşmeleri daha kurumsal yürütülüyor. MHP ile diyaloglarla görüşmeler yapıldı. Temennim odur ki, koalisyon olsun. Bu ülke üzerinde kem gözlerin olması kaçınılmazdır. Keşke geniş katılımlı AK Parti, CHP ve MHP'nin içinde olduğu güçlü bir hükümet kurulsa. Ama bu mümkün görünmüyor. MHP, puan devşirme, oylarını arttırma niyeti içinde. CHP'nin kontrolsüz bir yapısı var. MHP de çarelerin tükendiği koalisyon görüşmelerinin başarısız olduğu bir ortamda kamuoyuna dönüp beceremediler diyecek."


GÖNLÜ CHP'DEN YANA

Gönlünden geçen koalisyon partnerini açıklayan Zeybekci, "Bu benim kişisel görüşümdür; CHP ile koalisyon istiyorum. Ancak, CHP'nin samimiyetiyle ilgili şüphe içindeyim. CHP'den bazı isimler görüşmeler sürerken siyasi rant peşindeler. Gönlüm, CHP ile koalisyon kurulsun diyor ama CHP kendini kontrol edemiyor" dedi.

ÇİN'LE OTOYOL VE HIZLI TREN PROJESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Çin'e gittiğini hatırlatan Bakan Zeybekci, "Çin ile serbest ticaret anlaşması yapılacak. İzmir- Antalya arasında hızlı tren ve Aydın-Antalya Otoyolu'nu Çin ile birlikte yapacağız. Farklı bir proje olacak. Finansman kaynak süreci bizim kontrolümüz dahilinde yapılacak. Projelerde belli noktalara geldik. Denizli'ye ucuz konut yapılacağının sözünü vermiştik. Bu konuda 126 bin başvuru aldık. 30 bini aranan kriterlere uygun. Konutlar 10 ilçede yapılacak. Arsaların TOKİ'ye devir işlemleri devam ediyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacağız" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.