Dolar 32,3627
%0.14
Euro 34,9578
%-0.31
Altın 2.324,970
%0.2
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yılmaz: Mahkum olursa rütbeleri sökülür

Bakan Yılmaz: Mahkum olursa rütbeleri sökülür

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un mahkum olduğu takdirde kanunda rütbelerinin sökülebileceği hükmünün yer aldığını söyledi.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bayramlaşma programları için...

  • Ege Postası
  • 09.08.2013 - 16:11
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un mahkum olduğu takdirde kanunda rütbelerinin sökülebileceği hükmünün yer aldığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bayramlaşma programları için Sivas’a geldi. Yılmaz, bölge trafikte karşılandıktan sonra partisinin İnönü Konağı'nda düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yılmaz, burada bir soru üzerine emekli Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da müebbet hapse mahkum olduğu Ergenekon davası ile ilgili verilen kararları değerlendirdi. Yargıtay’ın vereceği kararın beklenmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Yılmaz, “Yargıtay dosyadaki iddiaya, delillere ve savunmaya bakar. Hakimin delilleri nasıl değerlendirdi, usulde eksiklik var mı, esasta bir yanılgı veya hata var mı bakar. En sonunda da bir karar verir. Biliyorsunuz Yargıtay’ın kararı da kesin değil. Artık Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı da tanındı. Orası da kesin değil. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurma hakkı var. Dolayısıyla çok aşama var, bu süreçlerin tamamlanması yıllar alacak.” dedi.

“Biz gerekçeli kararı görelim diyoruz. Gerekçeli karardan sonra Yargıtay'ın kararı çıksın diyoruz. Kesinleştikten sonra da umarız ki bu milletin vicdanı yanılmaz.” diyen Bakan İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: “Bir adaletli karar çıkmış olur. Adalet hem sanıklar için hem Türk milleti için herkes için bir huzur getirir. Bizde genel bir söz var; ‘Hukukun kestiği parmak acımaz, hatta şeriatın kestiği parmak acımaz’. Her devirdeki bulunan kişilerin inancıyla dayandığı güvendiği neticesinde alınan kararlardan kimsenin bir zarar görmeyeceği düşüncesi vardır. Bir gemide bulunan yüz kişinin suçlu, bir kişinin ise suçsuz olabilir. İşte o suçsuzdan dolayı o gemiye hiçbir zarar veremezsin. Bizim inancımızda tek bir masumun bile hakkının korumak, gözetmek bize aittir. O masum zarar görürse adalet terazisi sarsılır. Öyle mi oldu şimd? Yok daha öyle demiyoruz. Ne zaman diyeceği? Gerekçeli kararı görelim. Yargıtay incelemesinden geçsin, ondan sonra millet vicdanı en doğru kararı verecektir."

HİZMETLERİNDEN DOLAYI BAŞBUĞ’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kendisinin umutlu olduğunu , bu ülkeye herkesin hizmet ettiğini, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’a hizmetleri için teşekkür eden Milli Savunma Bakanı Yılmaz, ancak, buradaki söz konusu yargılamanın ülkeye yapmış olduğu hizmetlerden dolayı olmadığına vurgu yaparak, “Görevi yaparken görevin dışındaki farklı hususlarla hukuk dışına çıkıldı mı diye. Ama umut ederiz ki herkesin içerisine bir adaletli hüküm ile ulaşılır. Onun için milletimizin biraz daha sabırlı olması gerekir." şeklinde konuştu.

"MAHKUM OLURSA RÜTBELERİ ALINIR"

Orgeneral İlker Başbuğ'un mahkum olduğu takdirde kanuna göre rütbelerinin alınabileceği hükmünün yer aldığına değinen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı: "Mevcut kanunda, ‘Eğer mahkum olursa o mahkumiyetin neticesi rütbelerinin alınacağı' hükmü vardır. Bu sadece burada değil yurt dışındaki ülkelerde de var. Geçmişte de böyle oldu. Daha önce bir Deniz Kuvvetleri Komutanı bir yolsuzluktan dolayı mahkum oldu. Rütbeleri alındı. Sonuçta bu da bir hüküm. Mevcut mevzuatta var. Eğer ki bu hüküm mevcut olduğu sürece uygulanacaktır. Yok eğer bu hükümden toplum bir rahatsızlık duyarsa o halde bu hükmünde kaldırılması lazım. Ama şu anki mevcut mevzuat bunu gerektiriyor."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.