Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Özlü'den İzmir'e mega proje müjdesi

Bakan Özlü'den İzmir'e mega proje müjdesi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir’e bakanlıklarını ilgilendiren konularda birkaç mega proje yapacaklarının müjdesini verdi. Bakan Özlü'den İzmir'de yoğun mesai

  • Ege Postası
  • 27.08.2016 - 15:03

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde sanayiciler ve İzmir'e müjdeler verdi. AK Parti ziyaretinde de İl Başkanı Bülent Delican, Bakan'a üzerinde 35 "Bismillah" yazan seramik hediye sundu.

EBSO'da, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve yönetim kurulunun ağırladığı Bakan Özlü, yaptığı konuşmada İzmir'de orta yüksek ve yüksek teknolojili ürünler üretilen merkezler oluşturacaklarını açıkladı. İhracatın yüzde 95'inin sanayi ürünleri olduğunu, bunların katma değeri yüksek ürünler olmasını herkesin istediğini belirten Bakan Özlü, "Yüksek katma değer demek, ileri teknoloji demektir. Sanayicimizi bu anlamda destekleyeceğiz" dedi.

Bakan Özlü inovasyon kampında konuştu: Türk devleti eğilmeyecek

İzmir için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sorumluluk alacağı birkaç mega proje yapmak istediklerini açıklayan Bakan Özlü, “Biz bakanlık olarak İzmir için özel bir çalışma yapacağız. Sanayiciyle birlikte yapacağız. Son dönemde araştırma, geliştirme, teknoloji konusunda ciddi teşvikler getirildi. Son yasalar ileri teknoloji üretiminin önünü açacak. İşadamlarına yeşil pasaport olanağı da sağlandı. Büyük stratejik projelere devlet desteği vereceğiz. Yüzde 49 oranında belli bir süre devlet ortak olacak. Sürenin bitiminde hangi işadamı ortaksa ona bırakacağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bölge milletvekili olmasının büyük bir şans olduğunu belirten Bakan Özlü, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da çok yapıcı olduğunu söyledi. Özlü, “Hep birlikte, sanayiciler, merkezi hükümet, Büyükşehir Belediyesi'nin bu mega projeleri gerçekleştireceğine inanıyorum. Orta yüksek ve yüksek teknolojiler İzmir'de üretilmelidir. İzmir'e yakışan budur" diye konuştu.

SANAYİ 4.0 EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR 
Bakan Özlü, Türkiye'de sanayi 4.0 dönüşümü için Bakanlık olarak eylem planı hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Mevcut sanayinin dijital dönüşümü için Bakanlık bünyesinde çalışma grubu oluşturduklarını belirten Bakan Özlü, "Mesafe katettik. Sanayi 4.0 ile akıllı fabrikalar dönemine geçiş öngörülüyor. Bakanlık koordinasyonunda olacak bir platform oluşturacağız. TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği), MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği), TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), YASED'den (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) katılımlar olacak. Eylem planı hazırlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Başbakan Binali Yıldırım önderliğinde kamuoyuna açıklanacak. Bu platformda imalat yöntemlerini de içiren bir dönüşüm programı konusu yer alacak. Bunu yapmazsak sanayinin rekabet gücü sınırlı olacak. Almanya, Avrupa doğudaki ucuz üretim yöntemlerine karşı kendi sanayilerini korumak için siber yöntemlerin yer aldığı bu uygulamalara geçiyorö dedi. 

ÜRETİM REFORM PAKETİ KASIM'DA TBMM'DE
Bakan Özlü, “Üretim reform paketi adıyla bir kanun tasarısı hazırlığında olduklarını üretimin önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını açıkladı. Sanayicinin karşılaştığı problemleri çözmek istediklerini belirten Bakan Özlü şöyle devam etti:

"Sanayi arazisi azlığı problemi var. Mera, zeytinlik gözüken yerler aslında mera, zeytinlik değil. Tarımsal üretime uygun olmayan yerleri, sanayicinin arsa ihtiyacının olduğu bölgelerde Bakanlık olarak koordine edeceğiz. Hatta belki binası bile yapılacak, sanayici gelip makinelerini kuracak. Önümüzdeki pazartesi günü ilk taslağı sanayicilere göndereceğiz, görüşlerinin alacağız. Daha sonra Ankara'da toplantı yapacağız. Komisyonun sunacağı görüşlere göre yeniden şekillendirerek taslağı Kasım ayında TBMM'ye sevk edeceğiz. Amacımız sanayiciyi rahatlatmak."



EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'in cari açık vermeyen bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Sanayi 4.0 devrimine çok önem verdiklerini, bu konuda bazı çalışmalar yaptıklarını belirten Yorgancılar, kavram kargaşasını ortadan kaldırmak için Bakanlığın bu işi yönetmesi gerektiğini söyledi. Yorgancılar, "İzmir’in bölgenin merkezi konumuna gelmesi bizim için çok önemli. İzmir, hedeflediğimiz 20-25 bin dolarlık rakamları yakalayabilecek bir merkez. İzmir aynı zamanda cari açık vermeyen bir yapıya sahip, keşke diğer iller de böyle olsa” dedi.

Yorgancılar, Bakan Özlü’ye günün anısına bir hediye takdim ederken, Özlü ve beraberindekiler daha sonra Egeli sanayicilerle görüştü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, EBSO'dan sonra İzmir Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Erol Ayyıldız’ın makamında ağırladığı Bakan Özlü, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Ziyarette İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AK Parti İl Başkanı Bülnet Delican, AK Parti İzmir Milletvekili Necip kalkan da hazır bulundu. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmenin ardından Bakan Faruk Özlü AK Parti İl Başkanlığı’na geçti.

AK PARTİ'YE ZİYARET

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve yönetimi hazır bulundu. Programları nedeniyle ziyareti kısa tutan Bakan Özlü, tekrar gelip teşkilatla uzun uzun sohbet edeceğine söz verirken, İzmir için güzel projeleri hayata geçireceklerini belirtti.

Bakan Özlü, “Size söz veriyorum; başka zaman gelip teşkilatla uzun uzun sohbet edeceğim. Birkaç gündür İzmir’deyim. İzmir için güzel projelerimiz var. Onları hayata geçireceğiz. Milletvekilimiz Necip Kalkan da komisyon üyemiz. Kendisi ile Ankara’da çalışıyoruz. Söz veriyorum; tekrar geleceğim ve uzun uzun burada konuşacağız” dedi.

HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da, Bakan Özlü’nün yeni AK Parti İzmir İl Başkanlığı binasının ilk konuğu olduğunu hatırlatarak, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Yeni taşındığımız binamızda bizi ilk ziyaret eden Sayın Bakanımıza sonsuz teşekkürler. Sayın Bakanımız İzmir’de çeşitli temaslar yapmak üzere ilimizde. Ege Bölgesi’ne vermiş olduğu önemden dolayı kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Çok yapıcı değerlendirmelerde bulundu. 15 Temmuz’da hepimiz bir milat yaşadık. Artık çok daha fazla çalışacağız. Birbirimize sıkı sıkı kenetleneceğiz. İzmir’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Çok daha fazla koşturacağız, çok daha fazla emek sarf edeceğiz. Sil baştan ‘bismillah’ ile başlıyoruz” diye konuştu.

Delican, konuşmaların ardından üzerinde 35 'bismillah' yazan seramiği Bakan Özlü’ye hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.